LGT Logistics’'ten ‘Door to Door’ tehlikeli madde taşımacılığı hizmetleri
22/11/2022 - 09:16:00
Karayolu ve intermodal ile tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığında “door to door” hizmet sunan LGT Logistics, pandemi döneminde iş hacmini yüzde 70 artırdı. Taşımacılığın yanı sıra depolama, ısıtma, elleçleme, yıkama ve gümrükleme hizmetleri de sunan şirket, 2023 yılında açacağı tesisle hizmetlerini güçlendirecek. Şirket kurucusu M. Selçuk Arslan ve Lojistik Direktörü Kaan Ömeroğlu, sundukları hizmetleri ve büyüme hedeflerini anlattı.
LGT Logistics’in tarihi ve lojistik altyapısı hakkında bilgi verir misiniz?
M. Selçuk Arslan: LGT Logistics olarak 2005 yılında faaliyetlerimize sıvı gaz taşımacılığı ile başladık. 2013 yılında hizmet yelpazemize kimyasal ve kuru dökme yükleri de ekledik. Özmal filomuzda ADR’li 38 çekici, 50 tank konteyner taşıyıcı yarı römork, kimyasal ve gaz ISO konteyner tankları ve 5 adet tanker yarı römork bulunuyor. İstanbul Tuzla’daki merkezimiz ve Kocaeli Gebze’deki konteyner depo, ısıtma ve elleçleme tesisimizde, alanında uzman 23 kişilik bir ekiple müşterilerimize hizmet sunuyoruz.
2023’TE YENİ TESİSİNİ AÇACAK
Tehlikeli madde taşımacılığında müşterilerinize hangi hizmetleri sağlıyorsunuz?
Kaan Ömeroğlu: Karayolu ve intermodal ile likit gaz ve kimyasal türü tehlikeli maddelerin “door to door” tüm lojistik süreçlerinde müşterimize yardımcı oluyoruz. Taşımacılığın yanında tank konteyner depolama, ısıtma, elleçleme, yıkama ve gümrük alanında katma değerli hizmetlerimiz ile müşterilerimizin tek bir muhatap ile çözüme daha hızlı ulaşmalarını sağlıyoruz. 2023 yılı içerisinde planlanan tank yıkama ve antrepo tesislerimizle müşterilerimize çok daha kaliteli ve hızlı hizmet vereceğiz.
Taşımalarınızın yoğunlaştığı bölgeler hangileri?
Kaan Ömeroğlu: Tüm gaz ve kimyasal maddelerin Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu ülkelerine karayolu ve intermodal olarak taşımasını yapıyoruz. Müşteri portföyümüz üretici, nihai kullanıcı, ihracatçı ve ithalatçı firmalardan oluşmaktadır.
SALGINDA İŞ HACMİNİ YÜZDE 70 ARTIRDI
Yaptığınız taşımalarda nasıl bir hacme ulaştınız? Bu yılı nasıl bir büyümeyle kapatmayı planlıyorsunuz?
M. Selçuk Arslan: Tüm tesis, filo, ekip ve ekipmanlarımız gaz ve kimyasal türü tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılmaktadır. Son yıllarda yaşanan olumsuzluklar lojistik sektörüne pozitif yansıdı. Pandemi döneminde gaz ve kimyasal taşımacılığında yaklaşık yüzde 70 iş hacmi artışı yaşadık. Rusya – Ukrayna savaşı tüm kuralları değiştirdi. Türkiye’deki üretici ve ihracatçılar daha da güçlendi. Bu doğrultuda bizlere düşen görev sürece ayak uydurarak yatırımlara devam etmek oldu. Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. 2023 yılı içerisinde müşterilerimize yeni yatırımımızla daha fazla destek olacağız.
LGT Logistics, dijital ve yeşil dönüşüme ne kadar hazır?
Kaan Ömeroğlu: LGT Logistics olarak altyapımız ve teknolojik yatırımlarımız tüm bu süreçlere hazır. Dönüşümün etkilerini aynı hız ile müşterilerimize yansıtıyoruz. İlk adım olarak ise filomuzda bulunan araçların doğaya olan etkilerini azaltmak adına üretim yıllarını en üst seviyede tutuyor ve periyodik bakımlarını eksiksiz şekilde tamamlıyoruz. 2023 yılında şirket içerisinde kullandığımız araçları da elektrikle çalışan yerli TOGG markalı araçlarla değiştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca ofis içi ve depoda kullandığımız malzemelerde seçimimizi geri dönüşümlü ürünlerden yana kullanıyoruz.
FİLOYU GÜÇLENDİRECEK VE MÜŞTERİ SAYISINI ARTIRACAK
2023 yılı için gündeminizde neler var?
M. Selçuk Arslan: Dünya düzeni 2023 yılında değişmeye devam edecek. Yıllık planlardan daha çok dönemsel planlar ve değişiklilere uyum sağlayabilmek en önemli konu bizce. Biz de bu süreçte şirket bünyemizdeki hem özmal araçlarımızı hem müşteri sayımızı artırarak, kişiye özel, sürdürebilir, doğru ve verimli hizmetlerle globalde oluşan tüm riskleri dağıtmayı ve büyümeyi planlıyoruz.
Tehlikeli madde taşımacılığının öncelikleri neler?
Kaan Ömeroğlu: Tehlikeli madde taşımacılığı sektöründe en temel kural eğitim. Tüm personelin eğitimlerinin güncel olarak tutulması çok önemli. İşin tehlike boyutu ortada, liyakatin en üst seviyede olması bu sektörde güvenliğin ve kuralların baş maddeleridir.
DENETİM MEKANİZMASI GÜÇLENDİRİLMELİ
Sektörde hangi alanlarda sorunlar çözüm bekliyor?
M. Selçuk Arslan: Lojistik sektöründeki sorunların çözülmesi adına çok fazla dernek ve kuruluş mevcut. Tümünü tek bir çatı altında toplamak ve sorunların çözümü için daha güçlü adımlar atmak gerekli. Firmaların denetimleri için özel kuruluşlar ile anlaşmak ve bunun zorunlu hale getirilmesi çok önemli. Tehlikeli madde sektörüne hizmet veren tüm firmaların, ciddi denetim ve kontrol mekanizmalarına tabii olmaları gerekmektedir.
Kimyasal madde ihracatında ve taşımacılığında son 3 yılda ülke olarak ciddi bir ivme kazandık. Doğru ve sağlıklı büyüme ile denetimleri de eksiksiz sağladığımızda yeni dünya düzeninde söz sahibi olabileceğimiz çok açık. Bu süreçte LGT Logistics olarak biz de gelişen ve değişen tüm kurallara ilk uyum sağlayan uluslararası bir firma olmaya devam edeceğiz.