e
Banner


Renault Trucks, dekarbonizasyon için e-eğitim platformu sunuyor
Taşımacılığın dekarbonizasyon gerekliliği artık yaygın şekilde kabul görse de taşımacılık ve lojistik profesyonelleri arasında hala soru işaretleri bulunuyor. Bu nedenle elektrikli mobilite alanında yaklaşık on beş yıldır uzman olan Renault Trucks, herkese açık, ücretsiz bir e-eğitim platformu sunuyor. "Dekarbonizasyon Akademisi", stratejik düşünmelerine ve işlerinin dönüşümünü güvenle planlamalarına yardımcı olmak üzere profesyonellerin sorularının yanıtlanmasını sağlıyor.




Renaultİş ortağı olan müşterileriyle yaklaşık on beş yıl önce elektrik teknolojisini denemeye başlayan Renault Trucks, üç yılı aşkın bir süredir Blainville-sur-Orne fabrikasında elektrikli kamyonların seri üretimini yapıyor. Bir işletmede enerji geçişini sağlamak uzun ve zahmetli görünse de taşımacılık profesyonellerinin şüphe ve çekincelerini herkesten daha iyi bilen Renault Trucks, stratejik planlamalara yardımcı olmak için akülü elektrik teknolojisine geçişin anlaşılmasını kolaylaştıran bir eğitim aracı geliştirdi. "Dekarbonizasyon Akademisi" olarak adlandırılan, ücretsiz ve herkese açık olan bu yeni online eğitim platformu, Renault Trucks tarafından geliştirilen eğitim bilgilerini sunuyor.
 
Kolay erişilebilir uzman içerik
 
Renault Trucks, içeriği oluşturmak için alandaki uzmanlığından ve müşterilerinden günlük olarak topladığı bilgilerden yararlanarak en sık sorulan soruları yanıtlıyor. Geçiş yapmakta kararsız olan taşımacılık profesyonellerinin dile getirdiği şüpheleri dinlerken ayrıca bu süreçte zorluklarla karşılaşan ancak üstesinden gelmeyi başaranların görüşlerini de alıyor. Tüm bu iyi uygulamalar ve deneyimler, Renault Trucks tarafından elektrik teknolojisi ve alternatif enerjilerin anlaşılmasını kolaylaştırmayı amaçlayan e-eğitim programında paylaşılıyor.
 
"Dekarbonizasyon Akademisi" eğitim videoları, şirket içi ve dışından uzman görüşleri, nakliyecilerin ve üstyapı uzmanlarının deneyimlerini içeren eğitim kursları kataloğuna erişim sağlıyor. Her kurs, birkaç modülden oluşuyor ve otuz dakikadan kısa sürede tamamlanacak şekilde sunuluyor. Şu anda dört kurs halihazırda online bulunuyor:
 
-Alternatif enerjilerin dizel ile karşılaştırılması da dahil olmak üzere karayolu yük taşımacılığının karbondan arındırılmasına ilişkin genel bir bakış sunan dekarbonizasyona giriş
-Elektrikli kamyonlara ayrılan, nasıl çalıştıkları ve çalışma koşulları ile yaşam kalitesi üzerindeki olumlu etkileri hakkında fikir veren bir kurs. Bu kurs, ayrıca Düşük Emisyon Bölgelerini de inceliyor.
-Menzilleri, kullanım ömürleri, kullanılan mineraller ve geri dönüşümle ilgili soruları yanıtlayan, özellikle lityum iyon batarya konusuna ayrılan bir kurs
-Taşımacılığı dekarbonize etme yoluna giren şirketlerin gerçek uygulama örnekleri, karşılaştıkları zorluklar, bunların üstesinden nasıl geldikleri ve deneyimledikleri faydaları paylaşan bir bölüm
 
Tabletlerde veya akıllı telefonlarda kullanım için optimize edilen platform, kullanıcıların her yerde eğitime katılabilmesi için tasarlandı. Bir profil oluşturduktan sonra öğrenciler, kursu kendi hızlarında takip edebiliyor ve ayrıca duraklatıp daha sonra geri dönebiliyorlar. Kursu tamamladıktan sonra katılımcılar, bir sınava girerek bilgilerini test edebiliyor ve konuyla ilgili ek makaleler okuyabiliyorlar. Kursun sonunda ise sertifika almaya hak kazanıyorlar.  
 
Fransızca ve İngilizce olarak sunulan "Dekarbonizasyon Akademisi", düzenli olarak yeni içerikle güncelleniyor. 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat