e
Banner


İnşallah kanun çıkacak, sektör atağa geçecek
Berlin'de düzenlenen "InnoTrans 2012" fuarında konuşan TCDD Genel Müdürü Karaman, "TCDD olarak, Türk demiryolu sanayisi olarak 'artık fuarlarda yavaş yavaş bizde varız' demek için mücadele ediyoruz" dedi.




suleyman_karamanTCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türk demiryolu sanayisi olarak artık fuarlarda yavaş yavaş "biz de varız" demek için mücadele ettiklerini söyledi.

Karaman, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen "InnoTrans 2012" fuarında yaptığı konuşmada, dünyada demiryollarının geliştiğini belirterek, "TCDD olarak, Türk demiryolu sanayisi olarak 'artık fuarlarda yavaş yavaş bizde varız' demek için mücadele ediyoruz. Elbette istediğimiz şekilde değiliz ama bu sene kanun çıkacak ve inşallah kanundan sonra serbestleşme olacak ve bizim demiryolu özel sektörü de atağa geçecek" dedi.

Türkiye'nin, demiryollarında dünyada ilk 10'a girmeyi hedeflediğine işaret eden Karaman, "Halkımızın ve hükümetimizin verdiği desteğe karşılık vermek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Karaman, tren teknolojisinin çok ilerlediğini, artık makinistsiz, modern, yataklı trenler ve insana çok önem veren bir sanayi dalının geliştiğine dikkati çekerek, Türkiye olarak bu gelişmeyi izlediklerini kaydetti.

Türkiye'den bu fuara hem demiryollarından hem de bağlı ortaklardan, özel sektör ve sanayici bir çok kişinin katıldığını ifade eden Karaman, herkesin alanıyla ilgili teknolojinin nasıl geliştiğini öğreneceğini ve bunu raporlayacağını, bu raporlardan daha sonra bir kitap oluşturulacağını söyledi.

Karaman, burada çeşitli ülkelerin demiryolu genel müdürleri ile görüştüğünü de belirterek, şöyle devam etti:

"Komşu ülkeler var bizimle görüşmek isteyen. 'Siz gelişiyorsunuz, bu gelişmeyi bizimle paylaşabilir misiniz?' diye. 'Birlikte nasıl gelişiriz?' diye. Türkiye'de biz yeniden ulaşım modlarının gelişmesi için hükümetin verdiği destekle bir mücadeleye giriştik. İnşallah demiryolları bu hükümet döneminde biraz daha gelişir diye düşünüyoruz."

Yüksek Hızlı tren çalışmalarının sürdüğünü, Ankara-İstanbul hattını 29 Ekim 2013 tarihinde açmak için tüm güçle çalıştıklarını ifade eden Karaman, "Türkiye'nin her bölgesinde hızlı tren lüksünü, keyfini, rahatlığını bütün vatandaşlarımıza ulaştırabilmek için hükümetimiz destek veriyor. Demiryolları da onun karşılığında çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı da bir prototip lokomotif ürettiklerini ve fuara getirdiklerini, bu lokomotifin sektörde yeni bir soluk olacağını ifade etti.

Avcı, yeni nesil lokomotif olarak isimlendirilen ve emsallerine göre daha avantajlı olan lokomotifin büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Çok sayıda Türk firmanın katıldığı "InnoTrans 2012" fuarı, 21 Eylül'e kadar açık kalacak.

Kaynak: Dünya Gazetesi

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat