e
Banner


Trans.eu Platform’la Sağlıklı ve Güvenli Lojistik İşlemleri
Şeyma Nur Korkmaz  / Yazılım Güvenlik Departmanı




transeu_sertifika“Trans.eu Platform globalde 37000 üyeye sahip olduğundan dolayı, buradaki esas gaye firmaları birbirinden koruyarak sistem içi transparan güvenilir bir iş sahası oluşturmaktır. Firmaların genel iş akışındaki karşılıklı evrak talebi sürecini ortadan kaldırıp, firmalara zaman tasarrufu sağlamaktadır. Sistem içerisinde görüntülenen evraklar sayesinde karar verme aşamasında, çalışacakları firmayı kısa sürede tanıyabilme şansı sağlıyoruz.”
 
Taşıma işlemleri sırasında ortaya çıkan muhtemel kayıp ve zararlar günümüz lojistik sektörünün en önemli konusunu oluşturmaktadır. Lojistik faaliyetlerinin aksamadan sağlıklı ve güvenilir bir şekilde yönetilmesi için üretilen malın doğru zamanda hasarsız iletilmesi, navlun ödemelerinin zamanında yapılması ancak güvenlik süreçleriyle değerlendirilebilir. Peki dünyada genel olarak taşıma işlemleri ne kadar güvenli gerçekleşiyor? Her şeyden önce taşıma işlemini gerçekleştirecek olan firmaya ne kadar güvenebiliriz? Özellikle ilk kez gerçekleşen işlemlerde karşılıklı güvenin oluşturulması, yük sahibinin şüphesiz ve içi rahat bir şekilde yükünü taşıyıcı firmaya teslim etmesi nasıl sağlanabilir?
Trans.eu tüm bu sorulara doğru ve yerinde cevaplar alabileceğiniz, Türkiye’de ki güven ortamı sağlanmış tek yük borsası platformudur. Piyasada bilinirliği olan sözde taşıma ve nakliye borsalarından farklı olarak işlem güvenliğini sağlamak amacıyla platforma dahil olan kullanıcıları bir dizi güvenlik aşamasından geçerler. Bu doğrultuda üç temel unsur söz konusudur. İlk olarak sisteme dahil olacak olan yeni firmaları doğrulama süreci, ikinci olarak platform içindeki kullanıcı aktivitelerinin monitör edilmesi ve son olarak güvenlik ihlalinin oluşması durumunda gerekli bildirimlerin platform üzerinden iletilmesidir. 
 
FİRMA DOĞRULAMA SÜRECİ NASIL GERÇEKLEŞİYOR?
Firma onaylama kısaca doğrulama sürecinin ilk aşamasında www.trans.eu/tr üzerinden yapılan kayıtların yetkili kişi ya da kurum tarafından gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Kayıt gerçekleştirildikten sonra firma için yeni bir TransID tanımlanır. TransID her firmaya özgü, altı basamaklı numerik sayılardan oluşur ve firmanın Trans.eu Platformu’ndaki kimliğini oluşturur. Kayıt sırasında verilen bilgilerin (örneğin firma ismi, adres bilgileri vs.) doğruluğu ve tutarlığı onaylama sürecinde firmaya artı bir puan kazanmaktadır. Gelen kayıtlar doğrultusunda, güvenlik departmanımızda bulunan çalışanlarımız kayıtları ön elemeden geçirir.
Trans.eu Platform globalde 37000 üyeye sahip olduğundan dolayı, buradaki esas gaye firmaları birbirinden koruyarak sistem içi transparan güvenilir bir iş sahası oluşturmaktır. Firmaların genel iş akışındaki karşılıklı evrak talebi sürecini ortadan kaldırıp, firmalara zaman tasarrufu sağlamaktadır. Sistem içerisinde görüntülenen evraklar sayesinde karar verme aşamasında, çalışacakları firmayı kısa sürede tanıyabilme şansı sağlıyoruz. 
Ön elemeden sonra güvenlik departmanı, kaydı gerçekleştiren kişiyle ya da kayıt sırasında ismi verilen firmadan yetkililerle telefon aracılığıyla görüşür. Firmadan faaliyet belgeleri, varsa uluslararası taşıma belgeleri, ticaret sicili gibi dokümanları tarafımıza iletmesi rica edilir. Bununla beraber iş yapmış oldukları en az ki firmayı refere etmeleri istenilebilir. Yetkili isimlerle görüşülerek refere edilen firmalardan firmanın, önceki iş deneyimiyle alakalı genel izlenim ve görüşler alınır. Ödemelerin zamanında yapılması, müşteri memnuniyetine önem verilmesi firmaya artı puan kazandırmaktadır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra firmaya 48 saat içinde Trans.eu Platformu’na erişim yetkisi verilir.
 
PLATFORMDAKİ İŞLEMLERİN GÜVENLİĞİ
Platformda online yapılan işlemlerde güvenliğin sağlanması, tarafların karşılıklı iletişime geçmesinden itibaren başlar. Kullanıcılar karşılıklı olarak panel arayüzünden başka firmalarca yapılan değerlendirme ve yorumları inceleyebilirler. Kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse sadece taşıma işlemi gerçekleşmiş iki firma arasında yorum ve değerlendirme yapılabilir. Diğer bir ifadeyle, sizi hiç tanımayan sizinle Trans.eu Platform üzerinden hiç işlem yapmamış olan firmalar sizi değerlendiremez ve firmanıza kesinlikle yorum yapamaz. 
 
TRANS.EU PLATFORMUN’DAKİ TRANSRİSK ENDEKSİ NEDİR? 
TransRisk Endeksi firmanın finansal güvenilirliği değerlendirirken göz önünde tutacağınız ikinci kriterdir. TransRisk Endeks hesaplanırken kullanıcı yorumlarına ve değerlendirmelerine bakılmaz. Firmanın finansal durumu, Trans.eu Platformu’nda döviz bazında gerçekleştirdiği taşıma işlemleri ve son olarak ödemenin zamanında yapılıp yapılmadığı göz önünde tutulur. Ödemelerini zamanında gerçekleştiriyor mu? Platformdaki diğer firmalara borcu var mı? Bu gibi sorulara cevap bulabileceğiniz tek göstergedir.  100 ve 700 puan ölçeğinde değerlendirilmesi yapılan firmalar 100 ölçeğine yaklaştıkça her zaman çok iyi ödeyici olarak tanımlanır.
 
TransRisk Seviyesi TransRisk Endeksi Skoru
Süper Ödeyici 100-199
Çok İyi Ödeyici 200-299
İyi 300-399
Orta Seviye Ödeyici 400-499
Zayıf Seviye Ödeyici 500-599
Çok Zayıf Seviye Ödeyici 600-700
 
 
TRANS.EU PLATFORM SERTİFİKALARI
Trans.eu Platformu’ndaki firmalar yapıları ve gerçekleştirdikleri işlem standartları konusunda sertifikalandırılır. Trans.eu Certificated Carrier (TCC) Avrupa taşıma güvenliği ve kalite standartlarını karşılayan öz mal araç sahiplerine, Trans.eu Certified Express (TCE) yüksek kalitede taşıma hizmeti sunan, bürüt araç ağırlığı en fazla 3.5 ton olan tırlara sahip firmalara, Trans.eu Certfied forwarder (TCF) iyi hizmet sağlayan ve ödemelerini zamanında gerçekleştiren forwarder firmalarına ödül olarak verilir.
Trans.eu Platformu’ndaki süreçlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için info.tr@trans.eu e-posta adresinden veya 0212 709 96 telefon numarasından bizlere uğraşabilir, platforma dahil olarak lojistik süreçlerinizi daha güvenilir hale getirebilirsiniz.
transeu_ornek
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat