e
Banner


SGS hizmetlerine vize alımını ekledi
SGS sınır geçişlerini kolaylaştıran hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. TransitNet platformu sayesinde Schengen alanına girmek için vize alması gereken taşımacı firmalar ve tır sürücülerinin başvurularını sorunsuz gerçekleştirmek amacıyla vize destek ve çözüm hizmetlerini devreye aldı. 




SGSSGS, Schengen vize başvurusunu külfet yaratan ve zahmetli bir süreç olmaktan çıkarıyor. TransitNet çözümünün bir parçası olarak sınır geçişlerini kolaylaştıran hizmetlerini tır sürücülerini kapsayacak şekilde genişleten SGS, vize destek ve çözüm hizmetleri sunmaya başladı. Schengen alanına girmek için vize alması gereken taşımacı firmalar ve tır sürücülerinin başvuruları TransitNet platformu sayesinde SGS tarafından gerçekleştirilecek. Vize başvurularını yönetmek için ihtiyaç duyulan tüm hizmetler SGS tarafından sağlanacak. 
 
BAŞVURUNUN KAPSADIKLARI
SGS tarafından sunulacak bu hizmet sayesinde aynı anda birden çok vize başvurusu yapılabilecek ve şirket bilgilerinin defalarca girilmesine gerek kalmayacak. Taşımacı firmalar ve tır sürücüleri sadece başvuru formunu dolduracak ve işlemin geri kalanını SGS tamamlayacak. SGS başvuruyu sunmadan önce eksik bilgi olup olmadığını kontrol edecek. Gerçek zamanlı durum güncellemeleri ve eksiksiz takiple süreç şeffaf bir şekilde yönetilecek. 
 
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
 
1-Başvuruyu Hazırlama
 
*Taşımacı firmalar ve tır sürücüleri vize.transitnet@sgs.com adresinden veya TransitNet portalından vize başvurusu yapmak için SGS’ye ulaşacak. 
*SGS müşterilerine gerekli belgeler, işlemler, başvuru ve hizmet ücretleri vs. konularında bütün gerekli bilgileri sağlayacak.  
*Taşımacı firmalar ve tır sürücüleri başvuruları ve destekleyen belgeleri hazırlayacak.
*Ayrıca çok yakında TransitNet portalında vize başvurularına özel müşterilerin başvuru formlarını çevrim içi doldurabileceği ve aslı gerekmeyen destekleyici belgeleri yükleyebileceği bir sayfa da açılacak. 
 
2-Başvuru İşlemi ve Takip
 
*SGS başvuruyu müşteriden alacak. (başvuru formunu ve pasaportun aslını) 
*Formda eksik olup olmadığını kontrol edecek ve hatalı ve/veya eksik bilgi varsa müşteriyle birlikte tamamlanacak. 
*Başvuru İşlemi ve Takip tamamlandıktan sonra SGS başvuruyu işleme alınması için ilgili Vize Başvuru Merkezi veya *Büyükelçilik / Konsolosluğa teslim edecek. 
*Başvuru formu kontrol edilip SGS başvuruyu takip edecek ve herhangi bir güncellemeyi eposta / mesajla müşteriye bildirecek. 
 
3. Resmi Karar 
 
*Schengen vizesini verme veya reddetme kararı tamamen devletlerin takdir yetkisinde. 
*SGS, işlemi tamamlanan başvuruları ilgili Vize Başvuru Merkezi veya Büyükelçilik / Konsolosluktan teslim alacak. 
*SGS kararı ve belgeleri müşteriye iade edecek. 
 
HİZMETİN 4 AVANTAJI 
 
Merkezi Yönetim: Elektronik vize başvurusu ve geçerlilik yönetimi bütün tır sürücüleri için tek yerden yönetilecek. 
Zamandan Tasarruf: SGS’nin tır sürücüleri / şirketler adına bütün süreci yönetmesi müşterilerinin dikkatlerini kendi işlerine vermesini sağlayacak.  
Maliyetten Tasarruf: Taşımacı firmalar şahsen en yakındaki Vize Başvuru Merkezine veya Büyükelçilik / Konsolosluğa gitmek, eksik bilgi olması durumunda yeniden başvuru yapmak gibi maliyetlerden tasarruf edecek.  
Merkezi Faturalandırma: Tır sürücülerinin vize masrafları için teker teker ödeme yapmasına gerek kalmayacak. 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat