e
Banner


DFDS sürdürülebilir çözümlerine iki güçlü halka ekledi
Türkiye ve Avrupa arasında sunduğu Ro-Ro ve İtalya çıkışlı tren bağlantıları ile güçlü bir intermodal altyapısı sunan DFDS, bu alanda atılıma geçti. Temmuz ayında primeRail Gmbh ile Köln’de Intermodal Yetkinlik Merkezi kuran şirket, bu ay Çobantur Boltas ile iş birliği çerçevesinde açtığı Nürnberg- Trieste demiryolu bağlantısı ile sürdürülebilir tedarik zinciri hizmetlerini güçlendirdi. DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, “Bu yeni hat, Intermodal yetkinlik merkezinin ve primeRail Gmbh ile ortak girişimin ilk net sonucu olarak hizmete girdi” dedi. 




DFDSDFDS Akdeniz İş Birimi’nin intermodal taşımacılığa yönelik yatırımlarından ve hizmet sunduğu hatlardan söz eder misiniz? 
 
DFDS Akdeniz İş Birimi, Türkiye ve Avrupa arasında sunduğu Ro-Ro ve İtalya çıkışlı tren bağlantıları ile kurduğu intermodal altyapısının yanında bir liman operatörü. Türkiye’de Pendik, İtalya’da ise Trieste Limanı’nda sahip olduğu Ro-Ro terminalleriyle müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Tüm bu hizmetlerimizle güçlü bağlantılarımız ve güçlü bir intermodal altyapımız var. Trieste Limanı’nda güçlü intermodal altyapımız ile günlük ortalama 6-7 adet intermodal tren elleçlemesi yapılıyor. Bu entegre yapımız sayesinde Pendik’te gemimize binen bir dorseyi hiç yola çıkarmadan Avrupa’nın kuzeyine kadar götürebiliyoruz. Sunmuş olduğumuz intermodal hizmetimiz aynı zamanda çevreye karşı olan duyarlılığımızın da güçlü bir göstergesi diyebiliriz.  
 
PANDEMİDE İNTERNMODALE TALEP ARTTI 
 
İntermodal iş hacminiz içinde nasıl bir pay alıyor? 
 
DFDS olarak bugün itibariyle taşıma operasyonlarımızda intermodal taşımacılığın payının %35 olduğunu söyleyebiliriz  (Trieste’den giden araçların %60’ı). Diğer yandan özellikle pandemi sürecinde minimum insan temasıyla intermodal tedarik zinciri insani ihtiyaçların ulaştırılmasına ve ticaretin devamına büyük ölçüde yardımcı oldu. Bu kapsam da pandemi sürecinde intermodali kullanan müşterilerimiz de %45 arttı. 
 
İntermodal taşımacılığı geliştirmek adına bu dönemde hayata geçirdiğiniz projelerden söz eder misiniz? 
 
DFDS Akdeniz İş Birimi olarak hali hazırda güçlü bağlantılarımız ve intermodal alt yapımız varken,  bunun yanı sıra yenilikçi ve maliyet etkin intermodal taşımacılık çözümleri ile mobiliteyi en üst düzeye çıkarmaya çalışan demiryolu operatörü primeRail ile iş birliği gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Köln’de DFDS Intermodal GmbH adıyla yeni bir “Intermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi” kurmaya karar verdik. Bu merkez rekabetçi çözümler geliştirecek. Bilgi ve uzmanlığımızı paylaşmak suretiyle daha etkili intermodal taşımacılık çözümleri geliştireceğimiz güçlü bir platform oluşturacağımızdan eminiz. Bu girişim yalnızca müşterilerimize fayda sağlamakla kalmayacak, ayrıca çevre üzerindeki etkimizi azaltmamıza da yardımcı olacak. 
 
DFDSYENİ HAT YENİ ATILIM 
 
“Intermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi” intermodal hizmetlerinize nasıl bir katkı sunacak? 
 
Bu kararı verdikten sonra 5 Kasım 2020 tarihinde hizmete giren yeni Trieste- Nürnberg hattımızla demiryolu çözümleri çalışmalarında da ilerlediğimizi ortaya koyduk. Bu yeni hat, Intermodal yetkinlik merkezinin ve primeRail Gmbh ile ortak girişimin ilk net sonucu olarak hizmete girdi.
 DFDS Akdeniz İş Birimi olarak Avrupa ve Türkiye arasındaki intermodal yük taşımacılığının başlıca operatör şirketlerinden biri olan Çobantur Boltas ile iş birliği çerçevesinde açtığımız Nürnberg- Trieste demiryolu bağlantısı sayesinde sürdürülebilir tedarik zinciri hizmetlerine güç katacağız. Desteğimizle işletilecek Nürnberg-Trieste doğrudan demiryolu bağlantısıyla da Çobantur Boltas, intermodal taşımacılık faaliyetlerini daha çok genişletecek.
Bu yeni hat, kalkış ve varış noktası Türkiye, Yunanistan ve çevresindeki ekonomik bölgeler olan intermodal taşımacılık trafiğinin bir parçasını oluşturuyor. Yeni blok yük treni ile Nürnberg, bölgesel ve bölge üstü ön ve ardıl taşıma olanaklarıyla Trieste üzerinden Türkiye'deki Pendik ve Ambarlı limanlarına ve Yunanistan'daki Patras Limanı’na bağlanıyor. Haftalık tren seferi, 8 adet mega treyler ve 26 adet 45' ft konteyner kapasitesine sahip 4 adet çift bölmeli vagon ve 26 adet tek platformlu vagon grubundan oluşuyor.
 
Pandemi sürecinde operasyonlarınızı nasıl yönettiniz? Ne tür tedbirler aldınız? 
 
DFDS Akdeniz İş Birimi olarak pandemi döneminde, ticaret zincirinin devam etmesinin, yani sağlık, gıda ve hayati öneme sahip temel ihtiyaç maddelerinin temininin büyük önem taşıdığının bilinciyle hareket ettik. Sağlık ve gıda malzemelerinin taşınması, en başından beri tüm dünyayı etkileyen bu salgının üstesinden gelinmesinde büyük bir rol oynadı. Pandemi koşullarında da insan hayatının çok değerli olduğuna inandığımız için temel ihtiyaç maddelerini en sağlıklı ve güvenilir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz.
Diğer yandan DFDS Akdeniz İş Birimi olarak ithalat ve ihracatta tedarik zincirinin sürekliliğini sağlamak amacıyla ülkemizin tüm limanları ve gümrüklerinde ilgili bakanlıklar tarafından alınan önlemleri takip ve kamu yetkilileri ile iş birliği içerisinde gerekli uygulamaları gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İthalat ve ihracat tedarik zincirini en sağlıklı ve güvenli şekilde gerçekleştirmek için her türlü önlemi alıyoruz. Bu kapsamda sefer süresince tüm mürettebat periyodik olarak günlük ateş ölçümünden geçiriliyor. Gemiler Türkiye limanlarına geldiğinde de mürettebatın gemi personeli tarafından ateş ölçümü ve gerekli kontrolleri yapılıyor. Kamu otoritelerine bilgi veriliyor. Onay sonrasında da gemiler limana yanaşıyor. DFDS’nin işlettiği tüm limanlarda dorseler minimum insan teması ile gemilerimize yükleniyor. Gemiler, limanlar, liman ekipmanları ve ortak alanlar önleyici tedbir olarak düzenli ve sürekli olarak dezenfekte ediliyor. 
 
AKDENİZ’DE DE BAYRAĞINI DALGALANDIRACAK 
 
Bu yılı nasıl bir büyümeyle kapatmayı öngörüyorsunuz? Hedefleriniz neler? 
 
Büyüme hedefleri açısından DFDS halka açık bir şirket olduğundan sene sonu için bir finansal öngörüde bulunmuyoruz, ama pandeminin şatlarına ve Avrupa’daki seyrine de bağlı olarak daha fazla toparlanma beklediğimizi söylemek doğru olur. Bunun yanı sıra, özellikle Türkiye’nin kilit noktadaki jeopolitik değeriyle lojistikte yeni fırsatlar yakalayacağını düşünüyoruz.
Hedefimiz Marmara’dan sonra Akdeniz’de de gemilerimize ve müşterilerimize DFDS bayrağı altında hizmet vermek. 1 Ekim 2020 itibarıyla bu hedefimizi gerçekleştirmek üzere Mersin’de açtığımız yeni acentemizin mutluluğunu yaşıyoruz. Trieste-Patras-Trieste hattında koyduğumuz direkt seferlerin ardından yeni acentamız da iş birimimizin gücünü pekiştirecek ve hizmetlerimizin standardizasyonunu yükseltecek. 
 
“KADIN İÇİN TAŞIYORUZ” PROJESİYLE PUAN TOPLADI 
 
DFDS Akdeniz İş Birimi, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin işbirliğinde başlattığı “Kadın için Taşıyoruz” kurumsal sosyal sorumluluk projesiyle lojistik sektöründe güçlü bir farkındalık yarattı. Projede ciddi bir yol aldıklarını belirten DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, şunları aktardı: “Kadınların iş hayatına katılımını teşvik edip toplumsal hayatta daha fazla katılmalarını teşvik etmek ve yaptıkları ihracata katkıda bulunmayı hedefleyen projemize Türkiye’nin farklı illerinden 108 kadın girişimci başvurdu. Proje kapsamında, 50 kadın girişimcimizin ihracat ürünlerine, girişimci başına iki adet konteyner ile 1 yıl süreyle ücretsiz taşımacılık desteği vereceğiz. 6 kadın girişimcimizin ihracat ürünlerini Avrupa ve Kuzey Afrika’ya taşımaya başladık. Ürünler, DFDS tarafından Pendik, Yalova ve Mersin kalkışlı taşımacılık ağında ücretsiz taşınacak. Söz konusu proje, gemi ve tren hatlarında geçerli olacak. Projemiz aynı zamanda lojistik sektörü temsilcilerinin de güç birliği yapmasını sağladı. Bu sayede Mardin’den İzmir’e Türkiye’nin hemen her bölgesinden kadınların ürünleri, Avrupa’ya taşınabilecek.”  



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat