e
Banner


Ekol’ün forwarding hizmetleri tüm dünyayı kapsıyor

Ekol Lojistik taşıma, depolama, dış ticaret ve tedarik zinciri yönetiminden oluşan uluslararası hizmet yelpazesi sayesinde değişen ekonomik koşullar doğrultusunda tüm dünyaya entegre şekilde ulaşacak kapasiteye sahip bulunuyor. Avrupa çapında güçlü ve tanınmış bir oyuncu olma hedefi çerçevesinde Ekol Avrupa’nın farklı noktalarında yatırımlar gerçekleştiriyor.





ekol.jpg

1996 yılında Ekol Almanya’yı kurduktan sonra şirket, yatırımlarını hızlandırarak 2011 yılında sırasıyla Ekol İtalya ve Ekol Romanya’yı kurdu. Gerek Türkiye’de gerekse Avrupa’da bulunan toplam 400 bin metrekarelik son teknoloji ile donatılmış dağıtım merkezleri, genç ve çevre dostu 2 bin araçtan oluşan araç filosu, 4 bini aşkın uzman çalışanı ile Ekol, Türkiye’de ve Avrupa’da öncü lojistik hizmet sağlayıcıları arasında bulunuyor.

Ocak 2012 itibariyle IATA listesindeki konumunu 28’den 22. sıraya yükselten Ekol, forwarding hizmetleri sayesinde kısa bir süre önce dünyanın en geniş acente ağlarından biri olan "Conqueror Freight Network"ün Türkiye’deki tek temsilcisi oldu. Uluslararası lojistik hizmet sağlayıcıları arasında güvenilir bir taşıma ağı oluşturmayı hedefleyen bu network’e üye olan Ekol’ün Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir ve Mersin’deki ofisleri de bu network kapsamında yer alıyor. Ekol başka bir network olan HTFN Global Logistics Partner’ın da 2006 yılından bu yana üyesi. Ayrıca Ekol bu yıl itibariyle, 1998 yılında kurulan ve dünya genelinde 42 üyesi bulunan ITCO’nun (International Tank Container Organisation) da Türkiye’deki üç üyesinden biri olarak tank konteynır ile hizmet vermeye başladı. Tank konteynırlar sıvı yüklerin daha hızlı, daha güvenli ve daha çevre dostu bir şekilde taşınmasını sağlıyor. Ekol bu yıl içinde Flexi ve ISO Tank konteynırlarla taşımalar gerçekleştirerek bu çerçevede Petrol Ofisi, Shell, Toros Tarım, Argon Kimya, Grace Yapı Kimyasalları ve Pet-Oil gibi firmalara hizmet sundu. Şirketin, 2012 yılında faaliyete geçen Sıvı Taşıma Departmanı, Petroyağ için ilk kez Ocak ayında Antwerp-Köseköy-Kocaeli hattında karayolu tanker taşıması gerçekleştirdi.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat