e
Banner


KRONE, IAA’da lojistik sektörü için yeni çözümler sergiledi

Krone,  “Verimliliği Yaşayın” sloganı ile yer aldığı IAA 2012 Fuarı‘nda ürünleri ile lojistik sektörüne sunduğu yenilikçi ve sektörün çalışma şartlarına uygun çözümleri beğenilere sundu.

 




krone.jpg

Krone, IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda 1.600 metrekarelik standında taşımacılık sektörü ziyaretçileri ile yenilikçi ve sektörün çalışma şartlarına uygun Krone yarı römorklarını buluşturdu.

Krone IAA fuarındaki standında; yeni Krone yan brandasına sahip Mega Liner, Cool Liner Duoplex Steel FuelSaver Kit ile yeni Krone Multitemp ara bölme sistemleri yer aldı. Ayrıca Box Liner elTU6, değiştirilebilir kapalı kasalarda sunulan birçok opsiyonel aksesuarın görülebileceği “Örnek bir kapalı kasa“- Krone Show-Box, direksiyonlu Dolly ve sektörün gelecekteki treyleri olmaya aday olan “Intelligent Trailer - Akıllı Treyler” en yenilikçi Krone ürünleri olarak  dikkat çekti. Telematics, Fair Care ve Spare Parts gibi Krone servisleri ziyaretçilere yakından tanıtılırken Krone’nin genel ürün yelpazesini oluşturan toplam 20 araç fuar alanında ziyaretçiler ile buluştu ve araçlar Krone yetkilileri tarafından yakından tanıtıldı.

 

Çalışma hayatına yönelik çözüm “Yeni Profi Liner TIR”

Krone Profi Liner, daha kolay kullanımı ve sağlam şasisi ile nakliye şirketlerinin  kullanımlarına özel olarak tasarlanmıştır. Profi Liner TIR’da yer alan sektörün çalışma koşullarına yönelik çok sayıda ayrıntı, kullanıcılarına önemli derecede tasarruf ve daha fazla esneklik sağlamaktadır. Standart modelde yan kapaksız yeni Profi Liner TIR, sürgülü tente ile donatılmıştır. Tavan ve yan brandalar, gümrük halatının çıkarılmasından sonra kolayca kullanılabilir. Üst yapı DIN EN 12642 Code XL uyarınca yükleme emniyeti gerekliliklerini yerine getirmektedir.

Yenilikçi tente kapatma sistemine sahip üst yapısı ile araç modeli, uluslararası taşımacılıkta TIR gümrük sevkiyat işlemlerindeki düzenlemelere uygun hale getirilmiştir. Aracın izinsiz açılması mümkün değildir. Code XL sertifikası uygunluğu ile üretilen Profi Liner TIR,  tren/vagon taşımacılığı için de mükemmel çözümler sunmaktadır. İşlevselliği ile dikkat çeken yarı römork Profi Liner, 140 km/saat'e varan hızlarla ray üzerinde de taşınabilmektedir. Tren/vagon taşımacılığına özel olarak dizayn edilen vinç cepleri tenteye entegre edilmiş ve gümrük halatı vinç ceplerinin etrafından geçirilmiştir. Fuarda yer alan araç ayrıca Krone-Telematics'e sahiptir; bu sayede yarı römorkun yer bilgileri ve çalışma verileri  kolaylıkla kullanıcı tarafından kayıt altına alınabilmektedir.

 

FuelSaver-Yakıt Tasarrufu Sağlayan Profi Liner Eco

Profi Liner Eco, geliştirilmiş yakıt tasarrufu sağlayan FuelSaver yan tente ile aerodinamik yapıya sahiptir. Profi Liner Eco’da yan tentenin ön duvar kenarlarının hatları aerodinamik olarak rüzgar direncinin azaltılması amacıyla yumuşatılmıştır. Özel profil hava türbülansını azaltır ve bu sayede hava direncini düşürür.

Yeni yakıt tasarrufu sağlayan FuelSaver yan tente ile yüzde yediye varan yakıt tasarrufunun mümkün olduğu testler ile belgelenmektedir. Aerodinamik yan tentenin bir diğer avantajı ise, sprey efekti diye adlandırılan yağmurlu havada suyun serpinti türbülansını azaltır ve bu şekilde trafikte daha fazla emniyet sağlar.

 

Yeni Profi Liner MultiSteel

Krone, çelik örgü şeklindeki inşaat demirlerinin, kafes kirişlerinin, 2D/3D parçaların ve yapı malzemelerinin taşınması için arka kapılı modeli Profi Liner Multi Steel'i sektörün beğenisine sunmaktadır. Arka kapılı model, münferit parçaların ve inşaat malzemelerinin güvenli taşınması için maksimum esneklik sağlamaktadır.

Krone Profi Liner Multi Steel’in arka kapılı modeli ile 2000 mm yüksekliğe kadar çelik örgü şeklindeki inşaat demirleri taşınabilmektedir. Çelik matların örnek bir şekilde emniyete alınması için toplam 18 geçme desteğinin bulunduğu aracın ön tarafında altı adet dışarı çekilebilir dikme yuvası ile hem çelik halat için hem de  spanzetler için kullanılabilen altı adet germe makarası  bulunmaktadır. Ayrıca çok geniş yükler için her germe makarası bölgesinde içten dışa döndürme açısı 180 derece olan bir 5-t-germe halkası kullanılmaktadır. Araç uzunlamasına konumdayken ön taraftaki çelik mat paketi, mandallı sisteme sahip iki adet sökülüp-takılabilir dikme tarafından ön tarafta sürüş yönü istikametinde emniyete alınır. Öndeki bu iki destekte iki çapraz dayanak kullanılırken, bunlar özel tasarlanmış şasiye dayanmaktadır. Arkadaki çelik mat paketi, istifin önündeki ve arkasındaki ikişer geçme destek ile sürüş yönünde öne doğru ve geriye doğru emniyete alınır. Burada iki geçme destek bir spanzet yardımıyla çapraz bağlanır. Çelik mat istiflerin taşınması sırasında yükleme emniyeti büyük ölçüde tabandan gerçekleşmektedir. Böylece; yükleme emniyeti için harcanan süre ve ayrıca sürücü için kaza riski önemli derecede azaltılmış olmaktadır.

Krone Profi Liner Multi Steel BW standart modelde, her bir tarafın yüksekliği 550 mm olan altı adet eloksallı yan kapak (2 x 1.200 mm uzunluğunda / 4 x 2.540 mm uzunluğunda) mevcuttur. Opsiyonel olarak 750mm yüksekliğinde yan kapaklar da sunulmaktadır. Yan kapakların gerekli olmadığı durumlarda bunlar hızlı ve kolay bir şekilde palet kasasında saklanabilir. Krone bu amaçla palet kasası için özel bir raf sistemi geliştirmiştir, bu raf sistemi yan kapaklı, araç duvarı destekleri, geçme destekler ve çapraz dayanaklar için yeterli alanı sunmaktadır. Krone Profi Liner Multi Steel'in yan kapaklı modelinin boş ağırlığı, yükleme emniyeti ekipmanı ve ayrıca bir 30'lu palet kasası dahil olarak yaklaşık 6.800kg'dır. Krone Profi Liner Multi Steel DIN EN 12642 Code XL uyarınca yükleme emniyeti gerekliliklerini yerine getirmektedir. TÜV Nord tarafından belgelenmiş ve sertifikalandırılan Yeni Profi Liner MultiSteel ile çok geniş yüklerin nakliyesi için ek bir izin gereklidir.

Krone‘den Showbox

Krone Showbox, Krone markasının değiştirilebilir kapalı kasalarda sunduğu birçok opsiyonel aksesuarı gösteren ”Örnek bir kapalı kasa“dır. Aracın içerisinde  ştanga ve ştanga yerleri, sabitleme kızakları, ahşap ve keçe duvar kaplamaları, çift kat veya özel olarak paket nakliyeleri için geliştirilen katlanır masa opsiyonları bulunmaktadır. Aynı zamanda en yeni, ödüllü Multi Switch sistemi de Showbox'a entegre edilmiştir. Multi Switch özel olarak kapalı kasa üst yapılarında kullanım için geliştirilmiştir. Sistem, yan duvara entegre edilen ve ara birimlerde Multi Switch dağıtıcıları üzerinden birbirine bağlı olan dikey ve yatay seyreden çift kat raylardan oluşmuştur. Bu dağıtıcılar üzerinden, kilidi daha önce bir çeki halatı üzerinden açılan ve dikey kılavuz rayında indirilen bir yükleme kirişi döndürülür ve yatay olarak istendiği gibi kaydırılır.

Yatay kılavuz raylar araç boyunca uzanmaktadır, bu şekilde gerekli olduğunda yük her pozisyonda arkaya doğru ve öne doğru hareket edebilir. Kılavuz raylardaki kısa kilitleme mesafesi sayesinde kullanıcılar kutu yüklemesinde  üst yapının boyu yönündeki kirişlerin pozisyonunu emniyete alınacak yükün ebatlarına göre ayarlıyabilmektedir. Esnek Multi Switch sistemi ile kapalı kasa içerisinde de yükler  hızlıca emniyete alınabilir.

Aynı zamanda forkliftin çalışmasını engelleyecek emniyetsiz yük olmadığından, forklift yüklemesi sorunsuz gerçekleşmektedir. Yükleme kirişleri kullanılmadığı durumlarda, Krone‘nin yeni Multi Switch sistemi sayesinde tavanın altına kolay ve hızlı bir şekilde itilebilir.

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat