e
Banner


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçesini %36,5 arttı

2012 Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na aktarılan ödenek 2012 yılına göre % 36.5 artışla 8 milyar 904 milyon TL’ye yükseltildi. Bakanlığın toplam bütçe içindeki payı ise %2,5 oldu.

 




ulastirma_bakanligi_buetce.jpg

Kamuda en çok yatırım yapılan bakanlık arasında yer alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 2012 yılında da bütçedeki payını büyüttü. 2012 Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na aktarılan ödenek 2012 yılına göre % 36.5 artışla 8 milyar 904 milyon TL’ye yükseltildi. Bakanlığın toplam bütçe içindeki payı ise %2,5 oldu.  TBMM Genel Kurulu'nda yapılan bütçe görüşmelerinde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ulaştırma sektörüne son 9 yıl içerisinde 112 milyar yatırım yapıldığını, yatırımların % 87’sinin bütçe imkanlarıyla, kalan ’lük bölümünün ise kamu-özel sektör ortaklığıyla gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Bakan Yıldırım, merkezi idarenin yaptığı yatırımların hemen hemen yarısının bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

Yolları böleceğiz milletleri birleştireceğiz

Medeniyetlerin hep yollar üzerinde kurulduğunu ve geliştiğini vurgulayan Yıldırım, ulaşılamayan ve erişilemeyen yerde ne kalkınma ne de hayatın olacağını kaydetti. Bakan Yıldırım, Türkiye’nin; Avrupa, Asya, Kuzey Afrika, Kafkasya, Ortadoğu ve Rusya Federasyonunun yer aldığı 1,5 milyar nüfus, 25 trilyona varan gayri safi hasıla içeren bir bölgeye hitap ettiğini belirtti. Yıldırım, 1950’den beri demiryollarının unutulduğunu ifade ederek, 6 bin 500 kilometrelik mevcut demiryolu hattını yenilediklerini söyledi. Türkiye’nin kendi rayı ve trenini ürettiğini ve istihdam sağlandığını ifade eden Bakan Yıldırım, denizcilik sektörüne 2,5 milyar nakit destek verdiklerini kaydetti. Bakan Yıldırım, Türkiye’nin, dünya ticaret filosunun yüzde 89’unu oluşturan 30 ülke arasında 15. sırada olduğunu, gemi inşaatında 23. sıradan 6. sıraya yükseldiğini söyleyerek, yat inşaatında marka olduğunu, mega yatlarda dünya 3., normal yatlarda dünya 5. haline geldiğini bildirdi.Karayollarında birçok şeyin hayata geçirildiğini belirten Bakan Yıldırım, “Bedeli ne olursa olsun, viyadükse viyadük, tünelse tünel, hiç sakınmayacağız; yol bir sefer yapılır, olabildiğince dümdüz yapacağız, dağları deleceğiz, ovaları viyadükle geçeceğiz, yolları böleceğiz, milleti birleştireceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat