e
Banner


Ulustrans ‘savunma hattını’ güçlendiriyor
Ulustrans, ABD-Türkiye hattında gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla savunma sanayinin nabzını tutuyor. 60’ı aşkın ülkeye yayılan ve özellikle ABD’de güçlü bir yapılanmaya sahip bir network olan  SEKO’nun da Türkiye temsilciliğini üstlenen şirket, başta uçak motoru olmak üzere savunma sanayi için her tür yükü butik çözümleriyle omuzluyor.




olgun_hacialiogluTürkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Ulustrans, hava, denizyolu ve proje taşımacılığında güçlü servisi ile ABD pazarında da nicelikten çok nitelik odaklı hizmet sunmaya odaklanıyor. Son 5 yıldır ABD’deki konumunu güçlendirmek için dünyanın önde gelen networklerinden SEKO’nun Türkiye organizasyonunu üstlenen şirket, bugün özellikle savunma sanayinin başarılı lojistik çözüm ortakları arasında.
Amerika-Türkiye hattında ağırlıklı olarak konteyner taşıması yaptıklarını söyleyen Ulustrans Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Hacıalioğlu, Amerika-Türkiye hattında uzun soluklu ve büyük ölçekli projelerin lojistiğini üstlendiklerini, iş hacimlerinde savunma sanayinin aslan payını aldığını ifade ediyor. Hacıalioğlu, proje taşımacılığındaki deneyimleri ve güçlü yatırımlarıyla özellikle uçak motorlarının nakliyesinde uzmanlaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Son yıllarda savunma sanayinde kullanılan ekipmanların taşımasını yoğun olarak gerçekleştiriyorduk. Özellikle denizyolunda daha kapsamlı çözümler sunmak için harekete geçtik ve bir yıldır da çalışmalarımızın meyvelerini topluyoruz. Bu operasyonlar just in time gerektiriyor ve hata affetmiyor. Güçlü referanslarımızın yanısıra, önemli projelere adımızı yazdırmamızda özellikle ABD’de yaygın bir ağa sahip olan acentemiz SEKO’nun da büyük payı var. ABD çıkışlı birçok projenin Türkiye’deki tüm lojistik süreçlerini biz yönetiyoruz” diye konuşuyor.

Püf noktası güçlü acente ve uzman çalışanlar
Hacıalioğlu, Türkiye’nin dış ticaretinde son süreçte Uzakdoğu ve Afrika öne çıkmış olsa da, ABD’nin Ulustrans’ın yükselen yıldızı olduğunu vurgularken, savunmanın yanısıra tekstilde ve elektronik ürünlerde de önemli bir iş hacimleri bulunduğunu anlatıyor. ABD hattında lojistik süreçleri zorlayan en büyük engelin 11 Eylül’den sonra artan güvenlik prosedürleri olduğunu bildiren Hacıalioğlu şöyle konuşuyor: “ABD pazarına yatırım yapmaktansa, mevzuata hakim acentelerle yol almanın süreçleri kolaylaştırdığını düşünüyoruz. Çünkü destinasyona uygun deneyimli personelle çalışmak da size avantaj sağlayacak bir konu. Özellikle proje taşımalarımızın ağırlığını da gözeterek denizyolunda tercih edilirliğimizi artırmaya devam edeceğiz.”

‘Temkinli büyüyeceğiz’
Ulustrans açısından 2012’nin ilk yarısını da değerlendiren Olgun Hacıalioğlu, perakende sektöründeki operasyonel hareketliliklerinde ciddi bir artış kaydettiklerini aktarıyor. Hacıalioğlu, bu alanda envanter yönetimi, planlanması, dağıtım noktalarının belirlenmesi, verimlilik ölçümleri gibi birçok konu üzerinde çalıştıklarını belirtirken, envanteri daha iyi yönetebilecek KPI’ler (Key Performance Indicators) oluşturduklarını söylüyor. E-ticaretteki hareketliliğin de etkisiyle Beylikdüzü’nde perakende sektörüne hizmet verecekleri bir tesisi hayata geçirdiklerine dikkat çeken Hacıalioğlu, yılın geri kalan döneminde temkinli ve sağlıklı büyüyeceklerini bildiriyor.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat