e
Banner


Ekol Avrupa’da zirve yarışına katıldı

1996’da Ekol Almanya ile başlayan Avrupa yatırımlarını artırarak sürdüren Ekol, 2012 yılı içinde 5 farklı ülkede daha yatırım yaparak Avrupa’da en hızlı yayılan Türk lojistik şirketi oldu. Son bir yıl içinde Avrupa’ya 10 milyon Euro yatırım yaptıklarını açıklayan Ekol Lojistik CEO’su Tayfun Öktem, son ortaklıkları olan Ukrayna ile Avrupa’daki ilk 5 hedeflerine hızla ilerleyeceklerini söyledi.





ekol_avrupa.jpg

Yatırımlarda hız kesmeyen Ekol Lojistik, Avrupa’da zirveyi zorluyor. “Avrupa’da en hızlı yayılan Türk lojistik şirketi” ünvanını alan şirket, birbiri ardına açtığı tesislerle büyümeye devam ediyor. İlk olarak 1996’da kurulan Ekol Almanya sonrasında, geçtiğimiz yıl Ekol Romanya’yı satın alan ve İtalya’yı faaliyete açan şirket, 2012 yılı içinde de Bosna, Fransa, Yunanistan ve Ukrayna’da yeni işbirlikleri ve yatırımlara imza attı.

“Hedef Avrupa’da Zirve” başlığıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Ekol Lojistik CEO’su Tayfun Öktem, daha ilk günden itibaren dünya çapında bir marka olmayı hedefleyerek yola çıktıklarını söyledi. “Ekol, Türkiye’de 400 bin metrekare kapalı alanı aşan dağıtım merkezleri, Avrupa geneline yayılmış tesisleri, 2 bin araçlık filosuyla Türkiye’nin ve Avrupa’nın öncü entegre lojistik hizmet sağlayıcıları arasında yer alıyor. Uluslararası taşımacılıkta yük organizasyonu ile başlanılan noktadan, üçüncü parti entegre lojistik hizmetleri sunan bütünleşik bir yapıya ulaşıldı” diyen Öktem, özellikle Avrupa’daki yatırımların Ekol için önemli kilometre taşları oluşturduğunun altını çizdi. Öktem, son bir yıl içinde Avrupa’ya 10 milyon Euro yatırım yaptıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Son olarak Ukrayna ile Avrupa yayılımımızı artırdık. Ukrayna’nın önde gelen lojistik şirketlerinden biri olan Komora’nın yüzde 53 ile çoğunluk hissesine sahip olduk. Atılımlarımıza her geçen gün bir yenisini eklerken amacımız hep aynıydı: Avrupa’da lojistik denince akla gelen ilk markalardan biri olmak. Ve bugün gelinen noktada bu amacımıza hızla yaklaşmaktayız.”


Hedef ilk 5!

Ekol’ün yeni yatırımlarıyla Avrupa’da 80 bin metrekare depolama alanına ulaştığını söyleyen Tayfun Öktem, Türkiye’de 4 bin 200’ü aşkın çalışanı şirketin Avrupa’da ise 7 ayrı milletten 1.200’ü aşkın çalışanı bulunduğunu iletti. Öktem, “Uluslararası şirket arasındaki yerimizi aldık. Ortaya çıkan bu tablo bizler için son derece gurur verici. Avrupa’da en hızlı yayılan lojistik şirketi olarak hedeflerimize yol almaya devam edeceğiz. Son ortaklığımız olan Ukrayna ile bu yolda hızla ilerleyeceğiz. Depo ve araç yatırımları ile 20 milyon Euro ilave yatırım yapılması planlanan Ukrayna ortaklığımızdan 2013 yılında 20 milyon Euro ciro hedefimiz, tü mAvrupa’da yatırımlarımızdan ise 75 milyon Euro civarında ciro beklentimiz bulunuyor” diye konuştu.  




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat