e
Banner


Ekol Lojistik bilişim alt yapısını değiştirdi

EKOL Lojistik, Active Directory 2003 yapısı ve Exchange 2003 Cluster yapısı kullanmaktaydı.





ekol_lojistik_logo.jpg

1990 yılında faaliyetlerine başlayan Ekol, daha ilk günden itibaren müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, Türkiye’de ve Avrupa’da sektörünün önemli markalarından biri olma hedefi ile yola koyulmuştur. Uluslararası taşımacılıkta yük organizasyonu ile başlanılan noktadan, üçüncü parti entegre lojistik hizmetleri sunan bütünleşik bir yapıya ulaşmıştır. Ekol bugün yarattığı know-how, kalifiye insan kaynakları ve ileri teknoloji uygulamalarıyla çok farklı sektörlerde bulunan yerli ve yabancı müşterilerine entegre lojistik hizmetleri ve tedarik zinciri çözümleri tasarlamakta ve sunmaktadır.

Türkiye ve Avrupa’da en yeni teknoloji ile donatılmış dağıtım merkezleri, genç ve çevreci araç filosuyla, yeni ekonominin gereksinim duyduğu her türlü hizmeti bütünleşik bir şekilde, uluslararası arenada sunabilen Ekol; taşımacılık, depo yönetimi, dış ticaret ve tedarik zinciri yönetimi çözümlerini müşterilerine sunmaktadır. Ekol, Türkiye’de 400.000 m2 kapalı alanı aşan dağıtım merkezleri; Almanya; İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Bosna ve Romanya’da bulunan 80.000 metrekarelik tesisleri, 2.000 araçlık filosu ve 4.200’i aşkın Türk; 1200’ü aşkın Avrupalı çalışanıyla Türkiye’nin ve Avrupa’nın öncü entegre lojistik hizmet sağlayıcıları arasında yer almaktadır. “

 

Proje Öncesi Durum

EKOL Lojistik, Active Directory 2003 yapısı ve Exchange 2003 Cluster yapısı kullanmaktaydı. Ayrıca, birleşik iletişim anlamında herhangi bir çözüm kullanmamaktaydı. Kullanıcılar sesli iletişim için geleneksek bir çözüm olan  PBX telefon altyapısını kullanmaktaydı.Video konferans altyapısı kullanılmamaktaydı ve kullanıcılar birbirlerinin anlık durum bilgilerini sorarak öğrenmekteydiler.

 

Çözüm ve Kullanılan Ürünler

EKOL Lojistik, Active Directory yapısı Windows Server 2008 R2 yapısına yükseltilmiştir. Exchange 2003 Cluster yapısı yerine Exchange Server 2010 DAG yapısına geçilerek, EKOL Lojistik e-mail altyapısı daha güvenli ve beraberinde Unified Communication desteği ile birlikte Office Communication Server 2007 R2 yapısına entegre bir yapıya geçilmiştir. Office Communications Server 2007 R2 yapısı ile birlikte, hem şirket içi hemde şirket dışından birbirleri ile sesli ve görüntülü ve yazılı olarak iletişim kurmaları sağlanmıştır. Anlık durum bilgisi ile birlikte, kişilerin o anki durumları (müsait, meşgul vb…) sorma ihtiyacı olmaksızın görülebilir olmuştur.

 

Faydaları

Exchange Server 2010 DAG yapısı ile birlikte, Exchange Server 2010 kurulu makinalardan herhangi birinde bir problem  oluşması durumunda, diğer Exchange Server 2010 makinasının otomatik olarak devreye girerek yine kullanıcıların e-mail gönderme ve alma süreçlerinin olumsuz etkilenmemesi sağlanmıştır. Office Communicaitons Server 2007 R2 ile EKOL Lojistik çalışanları ortak bir iletişim platformuna sahip bir duruma gelmiş ve durum ile hem daha güvenlli hem de daha etkin bir iletişim altyapısı oluşturulmuştur. Kullanıcılar, uzak lokasyonlar dahil, istedikleri zaman hem sesli hemde görünlütülü iletişim sağlayabilir hale gelmişlerdir.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat