e


Demtaş Lojistik, Büyümesini Üçe Katladı

Demiryolu taşımacılığında öne çıkan Demtaş Lojistik’in ulaşım ağı Avrupa ülkeleri, Balkan ülkeleri, Yakın doğu ülkeleri ve CIS ülkelerine yayılıyor

 




tren_yolu.jpg

Ulaşım ağının Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerine doğru kaydığına dikkat çeken Firma Yetkilisi Onur Güvenler, “Direk denize çıkışı olmayan ancak ekonomik ve ticari anlamda gün geçtikçe gelişme ivmesi kazanan CIS ülkelerinde demiryolu ağı oldukça gelişmiştir. Bu durumun sonucu olarak Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nde demiryolu taşımacılığı diğer ulaştırma modları arasında ön plana çıkmaktadır. Bütün bunları dikkate alarak firmamız uzman kadrosu ve kaliteli hizmet anlayışı ile bu yönde servis sağlamaktadır. Bu taşımada kullanılan vagonlar 82 metreküpten 137 metreküpe kadar hacme sahip olup 50 ton’a kadar yükleme imkânı bulunmaktadır” dedi.

Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan’a yapılacak taşımalarda ise hem konvansiyonel vagon taşımacılığı, hem de 20 ve 40 konteyner ile yapılmasının mümkün olduğunu söyleyen Güvenler, “Türk Cumhuriyetlerine İran güzergâhından direkt demiryolu ile taşıma yapılabildiği gibi, Ambarlı limanından denizyolu ile Rus limanlarına aktarıp buradan demiryolu ile varış ülkesine sevk ederek kombine bir taşıma şeklini müşterilerimize sunmaktayız. Bunun yanı sıra İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan ve Türkiye’nin en büyük demiryolu lojistik merkezi olan Halkalı’dan Rus vagonları ile Varna-Poti/ Varna-Kafkas feribot hattı üzerinden Türk Cumhuriyetlerine servis sağlanmaktadır” diye konuştu.

Yakındoğu taşımalarında ise İran, Irak ve Suriye’ye karşılıklı olarak her gün blok tren sevkiyatı bulunduğunu belirten Güvenler, “DEMTAŞ farklılığı ve hizmet anlayışı ile Yakındoğu+CIS ülkelerine yaptığı demiryolu taşımalarında navlun avantajını ön plana çıkararak, çözüm ortağı olmayı amaçlamaktadır” dedi.

Geçtiğimiz yıl sadece vagon terminal hizmetleri ve vagon lashing hizmetleri verildiğini belirten Güvenler, bu yılın Nisan ayına kadar bu hizmetler yoğun olarak verildiğini söyledi.

Mayıs ayından itibaren yurt dışı acentelik sözleşmelerinin yapıldığını söyleyen Güvenler, “Sektörde uluslararası demiryolu taşımasında ismimiz bilinmeye başladı. Özellikle demir-çelik, orman ürünleri, inşaat sektöründeki ürünler, tahıl ürünler ve tank vagonlar ile sıvı ürün taşıması yoğun olarak yaptığı taşımalar arasında yer aldı. Bir önceki yıla göre yüzde 340 oranında büyüdük” diye konuştu.

Ürünün hacim ve ağırlıklarına göre uygun vagon seçimi ile grup ve blok tren şeklindeki taşımalarla maliyet ve transit süre avantajının sağlanabildiğini ifade eden Güvenler, “Sektörel farklılıklar nedeniyle hizmet verdiğimiz firmaların çok çeşitli talepleri bulunmaktadır. Bu taleplerin tümüne cevap verilmesi amaçlanmıştır. Özellikle demir-çelik, orman ürünleri, Gıda ve kimyevi maddeler ile inşaat sektörüyle ilgili ürünlerin taşınması gerçekleştirilmektedir” dedi.

Uluslararası Demiryolu taşımalarında 7 tane sınır istasyonun bulunduğunu belirten Güvenler;   “4 tane istasyonumuz siyasi sebeplerden dolayı kapalı ve kullanılamamaktadır. İran yönüne yapılan taşımalarda ise TCDD’nin olanaksızlıkları nedeniyle taşıma çok çok zor olarak yapılmakta ve çoğu zaman bu hatta trafik kapatılarak yoğunluğun bu şekilde giderilmesine çalışılmaktadır. Lojistik üssü olarak görülen yerin devamlılığı esastır. Maalesef komşularımızla olan sorunlardan dolayı bugünlerde lojistik üssünden bahsedilmesinin dahi uygun olmadığını düşünenlerdeyiz” şeklinde konuştu.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat