e
Banner


Ekol uluslararası büyümesine iki isim ile devam ediyor

Yurt dışı büyüme hedefini uluslararası CEO ile güçlendiren ve Avrupa'da en hızlı yayılan Türk lojistik şirketi olan Ekol, yoluna iki önemli uluslararası tecrübe ile devam ediyor.





selim_cengiz.jpgAvrupa'da en hızlı yayılan Türk lojistik şirketi Ekol Lojistik, uluslararası büyümesine yine pek çok uluslararası şirkette üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş iki isim ile devam ediyor:

2012 Aralık ayı itibarı ile Ekol Lojistik COO'su (Chief Operations Officer) Eyüp Soner ve Ekol Lojistik CCO'su (Chief Customer Officer) ise Selim Cengiz oldu.

Ekol Lojistik Müşteri Odaklı Yönetim Operasyonlarından Sorumlu COO görevine getirilen Eyüp Soner, 1979 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini, 1983 yılında da yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Öz Akü'de Teknik Müdür ve TÜBİTAK'ta Araştırma Görevlisi pozisyonlarında görev alan Soner, 1985-1990 yılları arasında Unilever'de Üretim Müdürlüğü, Geliştirme Kontrolörlüğü dahil çeşitli yöneticilik pozisyonlarında bulundu. 1990-2007 yılları arasında Johnson Wax'da üretim, operasyon ve tedarik zinciri alanlarında Türkiye, Orta Doğu, Kuzey ve Batı Afrika ve CIS'ten sorumlu yöneticilik görevlerinde bulunan Soner, 2007 yılında Soner Danışmanlık adı ile kendi danışmanlık ve yatırım şirketini kurdu. Soner son olarak 2011-2012 yıllarında Suudi Arabistan'ın saygın gıda şirketi Almunajem C.S. Co.'nun Operasyon ve Tedarik Zinciri'nden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Eyüp Soner evli ve iki çocuk babasıdır.

Ekol Lojistik'te Müşteri / Endüstri Gruplarından Sorumlu CCO görevine getirilen bir diğer uluslararası tecrübeye sahip isim Selim Cengiz; 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Lisans eğitimini, 1986 yılında da İstanbul Üniversitesi'nde İş İdaresi yüksek lisansını tamamladı.

1988-1999 yılları arasında Unilever'de, Üretim, Planlama, Fabrika Yönetimi, Bölge Satış Yönetimi, Perakende ve Kategori Satış Operasyonları konularında yönetici pozisyonlarında görev aldı. 1999-2005 yılları arasında Reckitt Benckiser'de Tedarik Zinciri Direktörü olarak görev yapan Cengiz, 2005-2006 yılları arasında Levi Strauss Co.'da aynı görevi sürdürdü. Cengiz daha sonraki 4 yıl boyunca Ülker'de Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Altıparmak Gıda'da Genel Müdür görevini üstlenen Cengiz, 2011 yılından itibaren gıda sektöründe danışmanlık hizmeti vermektedir. Selim Cengiz evli ve iki çocuk babasıdır.

 

1996 yılında Avrupa'da ilk yatırımını Ekol GMBH ile Almanya'da yapan Ekol; geçtiğimiz yıl Ekol Romanya ve Ekol İtalya'yı faaliyete almış; 2012 yılı içinde de Bosna, Fransa, Yunanistan ve Ukrayna'da gerçekleştirdiği yatırımları ve Avrupa'nın en önemli merkezlerinde birbiri ardına açılan tesisleri ile küresel bir lojistik firması olma hedefini hızla gerçekleştirmektedir.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat