e
Banner


Bursa’nın 59 yıllık hasret bitiyor

Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin ilk adımı olan Bursa-Yenişehir hattının temeli törenle atıldı.





bursa_tren.jpg

''Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi''nin ilk adımı olan Bursa-Yenişehir hattının Bursa-Mudanya yolu Balat mevkisinde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılımıyla  temel atma töreni düzenlendi.

Uzakları yakın etmek mümkün

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törende yaptığı konuşmada, ''Konforlu bir seyahat ile uzakları yakın etmek inşallah YHT ile ile mümkün olacak. Dolayısıyla Ankara, Eskişehir, Bilecik, İstanbul ve diğer bağlantılarımızın Bursa'nın en büyük ihtiyacı olan ulaşım konusundaki en önemli adımı saydığımız YHT'de başarılı bir noktadayız'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 59 yıllık hasretin bittiğini ve Bursa ile demir yollarının vuslatının gerçekleştiğini söyledi. Çelik, ''Bu proje, Bursa ile Ankara'yı birleştiriyor. Bu çok güzel bir şey. Ancak daha olması gerekenler de var. Biz diyoruz ki, Bursa hızlı trene kavuşuyor. Çok yakın bir zamanda körfez geçişiyle İstanbul'a 45 dakikada geçeceğiz'' diye konuştu.

 

Muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Bursa'nın ufak tefek taşlarını derledik, toparladık, hızlı tren yolunun altına, bölünmüş yolun altına, oto yolun altına döşedik. Yolunuzu da açtık bahtınızı da açtık. Hayırlı uğurlu olsun'' dedi. Yıldırım, şöyle devam etti:

''Hani inşaatlarda tabelalar olur; 'İnşaat dolayısıyla verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz' diye. Biz de artık tabelalara yazacağız; 'memleket için yaptığımız yollardan, çalışmalardan dolayı muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz' diye''

 

Bursa-Ankara 2 saat 15 dakikaya inecek

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, projeyle ilgili şöyle bilgi verdi:

''Bu hat, 250 kilometre hıza uygun son teknolojik sistemlerle donatılmış olarak inşa edilecek. Hat tamamlandığında hem yolcu, hem de hızlı yük trenleri çalışacak. Proje tamamlandığında Bursa-Bilecik arası 35 dakika, Bursa-Eskişehir 1 saat, Bursa-Ankara 2 saat 15, Bursa-İstanbul 2 saat 15, Bursa-Konya 2 saat 20 dakika, Bursa-Sivas arası ise 4 saate inecektir.''




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat