e
Banner


Rail Cargo Logistics’ten dış ticarete +1 gün dopingi
Rail Cargo Logistics (RCL) Türkiye’nin, Çerkezköy’den haftada 3 gün karşılıklı sunduğu intermodal blok tren servisine talep artıyor. Artan talebi de gözeterek önümüzdeki aylarda sefer sayısını 4 güne çıkarmaya hazırlanan şirket, bu şeklide ihracat ve ithalat taşımalarında transit süreyi 1 gün daha azaltmış olacak. 




murat_ercument2014’ü başarıyla kapatan RCL Türkiye, hayata geçireceği yeni projelerin de yaratacağı sinerjiyle 2015’te ciddi bir büyüme hedefliyor. Bu yıl için büyüme hedefini %30 olarak belirleyen şirket, Çerkezköy’den haftada 3 gün karşılıklı sunduğu intermodal blok tren servini artan talebe paralel olarak haftada 4 güne çıkarmaya hazırlanıyor. RCL Türkiye Genel Müdürleri Ercüment Gücüyener ve 1 Ocak tarihinden itibaren 2. Genel Müdür olarak göreve başlayan Murat Hürmen hayata geçirecekleri yeni projeleri ve bu yıla ilişkin hedeflerini UTA Lojistik’e açıkladı.
 
Rail Cargo Logistics (RCL), bugün kaç farklı destinasyona demiryolu taşımacılığı hizmeti sunuyor? 
Murat Hürmen: Rail Cargo Logistics, firmaların özel ihtiyaçlarına göre çok yönlü lojistik ve demiryolu bağlantılı depolama hizmetleri sunmaktadır. Münferit vagon, vagon grupları, blok trenler ve ayrıca demiryolu konteyner (45'HC) taşımaları ile özel lojistik çözümler üretmekteyiz. Özellikle karşılıklı intermodal ve konvansiyonel trenlerimiz ile Macaristan ve Avusturya terminallerimiz üzerinden konvansiyonel vagonlar ile tüm Avrupa'ya, intermodal blok trenlerimiz ile Avusturya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Slovakya ve Almanya'ya yönelik standart transit süreler içinde ve önceden planlı varış/kalkış günleri ile taşımalar gerçekleştirmekteyiz. İnşaat, kimya, enerji, ağaç ve ağaç ürünleri, tüketim malları, gıda, kağıt ve çelik gibi sektörler için oluşturulan özel ve güvenilir çözümler sayesinde geliştirilen ve uzun yıllara dayanan müşteri ilişkilerimiz ile 2014 yılı hedeflerini gerçekleştirmenin verdiği özgüvenle 2015 yılına başlıyoruz.  
 
Demiryolu taşımacılığına yönelik mevcut altyapınız, ekipman parkınız ve planlı yatırımlarınızdan söz eder misiniz? Müşterilerinize sunduğunuz katmadeğerli hizmetleri öğrenebilir miyiz?
Ercüment Gücüyener: Birçok yükleme tarzına ve ürün tipine uygun 26.000 'den fazla vagon filomuz, 450 ana hat ve 174 manevra lokomotifimiz ile Avrupa'yı, Kuzey Denizi, Karadeniz ve Akdeniz'e bağlıyoruz. Gelişmiş acentelik ağımız, güçlü altyapımız ve ekipman parkımız ile özel taleplere yönelik oluşturduğumuz çözümler sayesinde ortaya çıkan katma değerler müşterilerimiz için önemli avantajlar oluşturmaktadır. Hem intermodal hem de konvansiyonel taşımalarda müşterilerimize sunduğumuz özel imkanlar sayesinde ortaya çıkan maliyet avantajlarının yanında taşıma güvenliği ve planlama kolaylığı gibi katma değerleri de yaratabiliyoruz. Uzman çalışanlarımız, bilgi birikimimiz, her türlü zor talep ve yüke özel çözüm yaratabilecek gelişmiş altyapımız ile çevreye ve topluma duyarlı bir şekilde yeniliklere, ortaklıklara ve müşteri memnuniyetine yatırım yaparız. 
 
SEFER SAYISINI 4 GÜNE ÇIKARACAK 
Demiryolu bağlantılı intermodal taşımacılık hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz? İntermodal taşımacılık alanında gündeminizde yeni projeler var mı? 
Ercüment Gücüyener: Çerkezköy istasyonundan haftada 3 gün karşılıklı intermodal blok tren servisimiz ile müşterilerimize standart transit süre ve önceden planlı kalkış/varış günleri bildirebiliyor bu sayede satış ve üretim planlamalarını daha kolay yapabilecekleri bir taşıma hizmeti sunuyoruz. İntermodal taşımalarımızda kullandığımız 45'HC konteynerler standart TIR ile aynı ölçülerde olup taşıma kapasitesi olarak daha ağır yük alabilmesinden dolayı ciddi seviyelerde maliyet avantajı ortaya çıkarabilmektedir. Haftada 3 gün olan karşılıklı intermodal blok trenlerimizin sayısı önümüzdeki aylarda hafta 4 güne çıkartılacak ve bu durumda transit süreler ortalama 1 gün azalacaktır. İntermodal trenlerimizin haftada 4 gün olması ve devam eden altyapı çalışmalarının sona ermesi durumunda maliyet, sefer sıklığı, standart transit süreler ve güvenilirlik açısından intermodal taşımacılık ithalat /ihracat taşımalarından elde ettiği pazar payını her geçen gün daha da artıracaktır. 
 
Anadolu sanayicisinin Avrupa’daki rekabet gücünü artıracak ne tür hizmetler sunabiliyorsunuz?
Ercüment Gücüyener: Rail Cargo Logistics olarak demiryolu taşımacılığı altyapısının tüm Anadolu firmalarının kullanımına maliyet ve hizmet kalitesi açısından uygun hale getirilmesi en büyük arzumuzdur. Çevreye duyarlı ve yenilikçi demiryolu çözümlerinin ve bu özel çözümler sayesinde ortaya çıkacak avantajların tüm Anadolu firmaları tarafından kullanılabilmesi, Türkiye'nin dış ticaret hedeflerini gerçekleştirme yolunda çok önemli katkı yaratacaktır. 
Şu anda intermodal terminali olarak kullandığımız Çerkezköy istasyonu her ne kadar Bulgaristan sınırımıza yakın olsa da, lojistik olarak Anadolu'nun önemli ticaret merkezlerine uzak bir mesafede bulunuyor. Özellikle akaryakıt fiyatları ve yurtiçi kamyon işletme masrafları göz önünde bulundurulduğunda, ürünlerin 45'HC konteynerler ile ön ve son taşıma maliyetleri şuanda intermodal sistemin tüm Anadolu'da rekabetçi hizmet verebilmesi için yeterli seviyede değil. Özellikle intermodal taşımacılık konusunda altyapı yatırımlarının gerçekleştirilebilmesi, her ne kadar güncel konjonktürde zor görülse de bu sayede demiryolu önemli bir alternatif olarak tercih edilmeye başlanabilecektir. 
Rail Cargo Logistics olarak en büyük temennimiz yeni hatlar, terminaller ve depolama sahaları gibi yatırımların başlatılması ve demiryolları alternatifinin Türkiye'deki tüm firmalara avantajlar yaratabilecek standartlara kavuşmasıdır. İntermodal konteynerlerin Anadolu'da belli merkezlere demiryolları ile ulaşabilmesi ve bu merkezlerden ön ve son taşımaların kamyonlar ile optimum mesafelerde gerçekleşmesi durumunda, intermodal taşımacılık sistemi Anadolu'daki tüm dış ticaret firmaları için de oldukça faydalı olacak ve onlara Avrupa pazarında önemli güç katacaktır. 
 
2015’TE %30 BÜYÜME HEDEFLİYOR 
Rail Cargo Logistics açısından 2014 yılı nasıl geçti? 2015’e yönelik hedefleriniz neler? 
Murat Hürmen: Rail Cargo Logistics Türkiye 2014 yılını başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Müşteri memnuniyeti, satış hedefleri ve acentelik hizmetleri gibi önemli konularda uzman kadrosu ve güvenilir tedarikçileriyle beraber oldukça iyi bir yıl geçirmiştir. 2014 yılını bir önceki yıla göre yaklaşık %25 oranında artış ile tamamladık, 2015 yılını ise %30 oranında bir artış ile tamamlamayı hedefliyoruz.  Ayrıca 2015 yılı başından itibaren yeniden devreye giren Halkalı Gümrük geçici depolama sahasındaki demiryolu bağlantılı depomuzda şimdilik karayolu ile taşınan ürünlerin gümrüklü depolaması konusunda hizmet veriliyor. Ancak devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber depomuzda konvansiyonel vagonlarla gelen yüklerimizi depolayarak son teslim noktalarına teslim edebileceğiz. Bu şekilde ana işimiz olan demiryolu bağlantılı işlere de daha fazla yönelmiş olacağız. 
 
Türkiye demiryolu sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz? RCL Türkiye bu pazarda nasıl bir büyüme hedefliyor? 
Murat Hürmen: Rail Cargo Logistics, Türkiye'nin ekonomik olarak gösterdiği gelişimi ve bu gelişimin ortaya çıkardığı dış ticaret hacmini uzun yıllardan beri yakından gözlemlemekte ve önümüzdeki yıllarda da aynı yükselişin devam edeceğine inanmaktadır. Her geçen gün daha da önem kazanan, ülkelerin planlamalarını şekillendiren "çevreye duyarlı yöntemlerin ve kaynakların en optimum şekilde kullanılması" prensiplerini lojistik sektöründe demiryolu ve demiryolu bağlantılı çözümler taşımaktadır. Rail Cargo Logistics Türkiye olarak, ekonomik ve çevresel şartları göz önünde bulundurduğumuzda demiryoluna düşen payın her geçen yıl daha da artacağına inanmaktayız. Biz de bu güçlenecek demiryolu sektöründe geliştirdiğimiz çözümlerle büyümeye devam edeceğiz. 
 
RLC TÜRKİYE’DE 2. GENEL MÜDÜR MURAT HÜRMEN
RCL Türkiye, yönetim kadrosunu daha da güçlendirdi. Genel Müdür Ercüment Gücüyener öncülüğünde çalışmalarına devam eden RLC Türkiye, 2014 yılı başında Operasyon Direktörü olarak göreve başlayan Murat Hürmen’in 2. Genel Müdür olarak atanmasıyla gücünü daha da pekiştirdi. 1 Ocak’tan itibaren 2. Genel Müdür olarak göreve başlayan Murat Hürmen, operasyonel süreçlerin yürütülmesinden sorumlu olacak. RCL Türkiye Genel Müdürleri Ercüment Gücüyener ve Murat Hürmen, 2015 yılı için yüksek büyüme hedeflerinin olduğunu ve daha fazla müşteriye ulaşmak için çalışmalar yürüteceklerini açıkladı.  
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat