e
Banner


ETİS Lojistik uluslararası taşımacılığa hazırlanıyor
Reorganizasyona giderek iş yapış şeklini tamamen değiştiren Etis Lojistik, uluslararası platforma adım atmaya hazırlanıyor. Uluslararası nakliye hizmetlerini önümüzdeki yıl hayata geçirmeyi planladıklarını açıklayan Etis Lojistik Genel Müdürü Sinan Çıtak, yoğunlaşacakları pazarın Avrupa olacağını söyledi. 
zirve_banner
 
 




sinan_citak_etisNegmar Grup şirketlerinden Etis Lojistik, yeniden yapılanma sonrası her alanda adımlarını hızlandırdı. Yeni yapılanma sonrası iş yapış şekilini tamamen değiştiren şirket, yeni yönetimi ve güçlendirdiği kadrosuyla 2017’ye iddialı giriyor. Bu yıl verimliliğe odaklanan Etis Lojistik, 2017’de uluslararası taşımacılık yapmaya ve katmadeğerli hizmetler sunmaya hazırlanıyor. 
 
VERİMLİLİĞE ODAKLANDI 
Sektörün önemli oyuncuları arasında yer aldıklarını ifade eden Etis Lojistik Genel Müdürü Sinan Çıtak, yenilenen kadroları ile sektörde başarılara imza atmaya devam ettiklerini vurguladı. Göreve geldiklerinde reorganizasyona giderek iş yapış şekillerini tamamen değiştirdiklerini hatırlatan Çıtak, detaylı bir analiz yapıp yeni bir organizasyon şeması çıkardıklarını, planlama, uluslararası taşımacılık gibi yeni departman kurduklarını ve hedeflerini belirlediklerini söyledi. 
İlk iş olarak verimliliğe odaklandıklarını kaydeden Genel Müdür Çıtak, hem dağıtım hem de maliyet operasyonlarında verimliliği nasıl artırabileceklerini planladıklarını belirtti. Çıtak, şöyle devam etti: “Etis Lojistik olarak yaptığımız işi sadece bir ürünü bir yerden bir yere taşımak olarak görmüyoruz. Bu anlamda bizim için şirketin maddi sermayesi yanında entelektüel sermayesini artırmak ve kurumsal yapısını güçlendirmek de çok önemliydi. Entelektüel sermayeyi artırmaya odaklandık ve bu doğrultuda ekibimizi global tecrübesi olan çalışanlarla güçlendirdik. İnsanları daha farklı düşünmeye yönelttik. Hızlı adımlarla bu süreci yönetmeye ve ayrıca müşteri memnuniyetini artırmaya yoğunlaştık. Yeni yapılanmanın meyvelerini de toplamaya başladık. 3 yıllık lojistik hizmet ihalesini yılbaşında yeniden aldığımız GÜBETAŞ operasyonunda 13.300 ton ile tarihinin en yüksek günlük taşıma rakamına ulaştık. 2015 yılında 6 ton olan aylık taşıma miktarını da yeni yönetimle birlikte 9 tona çıkardı. 2017 yılında verimlilik oranlarını daha da artırmayı planlıyoruz. Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz.”
 
İLK HEDEF AVRUPA PAZARI 
Uluslararası taşımacılık bağlamında konumu oldukça önemli olan Türkiye'nin, İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanı ve faaliyete geçen Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi yatırımlarla lojistik merkez olmaya emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Çıtak, "Biz de bunu avantaja çevirip uluslararası taşımacılık faaliyetlerini de en kısa zamanda bünyemize katmak istiyoruz” dedi. Bunun için uluslararası lojistik departmanını kurduklarını aktaran Çıtak, şunları ekledi: “Bu alanda hazırlığımızı doğru şekilde yapıp, doğru şekilde hareket etmeyi hedefliyoruz. Yurtdışında yoğunlaşacağımız öncelikli pazar Avrupa olacak. Bu pazara nasıl gireceğimize yürüttüğümüz detaylı çalışmalar sonrasında karar vereceğiz. Ama ilk etapta acente aracılığıyla girmeyi, orta vadede ise yatırım yapmayı öngörüyoruz.”  
 
MÜŞTERİ PORFÖYÜNÜ GENİŞLETİ 
Sinan Çıtak, müşteri portföylerini de her geçen gün genişlettiklerine işaret etti. GÜBRETAŞ’ın yanı sıra Tarım Kredi Yem, Turkuaz Plastik gibi önemli müşterileri portföylerine kattıklarını vurgulayan Çıtak, “Proje lojistiğinde, su ve gazlı içecek gruplarında hizmet veriyoruz. Ayrıca tarım lojistiğinde farkındalık yaratmak istiyoruz. Tabi ki uzun bir fizibilite dönemi geçirmek ve altyapısıyla doğru başlamak birincil hedefimizdir. Tarım lojistiği alanında da yeni müşterilerle büyüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu alanda yatay büyümemizi sürdürmek istiyoruz” dedi. 
 
KATMADEĞERLİ HİZMETLER SUNACAK 
Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Genel Müdür Çıtak, orta ve uzun vadeli stratejik planlarına uygun olarak hedeflerine adım adım ilerlediklerini söyledi. Altyapı yatırımlarını sürdürdüklerini ifade eden Çıtak, artan müşteri portföyleri ile birlikte filo yatırımlarına da devam ettiklerini vurguladı. Çıtak, “Son olarak filomuza 37 yeni araç kattık. Filomuzdaki araç sayısını özmal ve kiralık olarak 150’nin üzerine çıkardık. Sektördeki konumumuzu giderek güçlendiriyoruz. Güçlü filomuzla Türkiye’nin 3 bin noktasına taşımacılık gerçekleştiriyoruz. Önümüzde çok büyük fırsatlar olduğunu biliyoruz. Bu amaçla stratejik plan ve hedeflerimiz doğrultusunda yeni yatırımlarla hizmet ağımızı ve çeşitliliğimizi artıracağız. Sunduğumuz entegre çözümleri katmadeğerli hizmetlerle beslemeyi planlıyoruz. Bu doğrultuda yeni bir depo yatırımı üzerinde çalışıyoruz. 2017 yılında bu yatırımı devreye almayı planlıyoruz. Gelecekte sektörün güçlü ve etkin oyuncularından biri olma hedefiyle müşterilerimize en iyi kombine lojistik çözümleri sunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
 
2017 ATILIM YILI OLACAK 
2016 yılının oldukça zor bir yıl olduğunu vurgulayan Sinan Çıtak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lojistik sektörü açısından Türkiye zor dönemler geçirdi. Bölgedeki bu çalkantılı, kaotik durum uluslararası piyasaları etkiledi, dolayısıyla biz de bundan az da olsa etkilendik. Lojistik sektörü bununla direkt bağlantılı, müşteri ile pazarı birbirine bağlayan köprü görevi görüyor. Tüm lojistik şirketleri mevcut yapısını korumaya çalıştı. Yeniden yapılanma süreciyle birlikte biz de pazardaki mevcudiyetimizi koruduk ve süreci en az hasarla atlattık. 2016 deyim yerindeyse  bizim için bir ‘kuluçka’ dönemiydi. Yapmak istediklerimizi gerçekleştireceğimiz asıl yıl 2017 olacak.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat