e


VESTA dev enerji projelerini omuzlamak için gün sayıyor
2016’da 385.000 ton ağır yük taşımasını, rüzgar enerjisi alanında ise türbin, kanat ve aksamlarından oluşan 430 adet taşımayı başarıyla tamamladıklarını belirten VESTA Lojistik EMEA Proje Lojistiği Direktörü ve Ülke Direktörü Burak Eraybar, “Önümüzdeki dönemde Türkiye, Rusya, İran, Pakistan ve Bangladeş’te rüzgar, doğalgaz ve nükleer enerji alanında büyük projelere başlamak için gün sayıyoruz” dedi. 
 
 
 
 
 




vesta_lojistik“2016 yılını globalde %24, Türkiye’de %83 büyümeyle kapattık. 2017 hedeflerimiz ise globalde %25, Türkiye’de ise %85 büyümek. EMEA projelerini Türkiye ve Almanya üzerinden koordine edeceğimizden dolayı Türkiye için hedeflediğimiz yüksek büyüme oranını yılın son çeyreğinde yakalamamız şaşırtıcı olmayacaktır.” 
 
8 ülkede 47 ofisi bulunan VESTA Lojistik, 112 adet çekici filosu, 468 adet çeşitli tiplerdeki dorsesi ve 1000 adetlik vagon ve konteyner parkıyla gabari dışı yüklerden tehlikeli madde taşımacılığına kadar geniş bir yelpazede lojistik hizmet sunuyor. Taşımacılık çözümlerinin yanı sıra bulunduğu tüm ülkelerde gümrüklü ve serbest depolama ve dağıtım, Rusya, Ukrayna, Polonya ve Kazakistan gibi ülkelerde ise lisanslı gümrükleme hizmetleri sunan şirket, proje taşımacılığı ve enerji lojistiği alanında da ciddi bir tecrübeye sahip. Proje taşımacılığında depolamadan yol surveyine, lashinge ve gümrüklemeden taşımaya kadar anahtar teslim çözümler sunduklarını belirten VESTA Lojistik EMEA Proje Lojistiği Direktörü ve Ülke Direktörü Burak Eraybar, bu alanda yer aldıkları önemli projelerle referans listelerini güçlendirdiklerini ve önümüzdeki süreçte ağırlıklı enerji sektörü olmak üzere, ses getirecek projelere imza atmayı hedeflediklerini söyledi. 
 
TTClub SİGORTASIYLA EK GÜVENCE 
VESTA Lojistik, proje taşımacılığı ve enerji lojistiğinde nasıl bir tecrübeye sahip? Sunduğunuz özel çözümleriniz neler? 
Proje lojistiği altında uzun yıllardır birçok firma ile işbirliğimiz devam etmektedir. Geçtiğimiz yıl, Transneft, Rosneft, Stroytransgas, Gazprom ve Lukoil gibi iş ortaklarımız için toplamda yaklaşık 385.000 ton gabari dışı ve ağır yük taşımasını başarı ile organize ettik. Bu taşımaların büyük kısmında nehir ve demiryolu kombinasyonlarını etkili bir biçimde kullandık. Ayrıca rüzgar enerjisi sektöründeki iş ortaklarımız için türbin, kanat ve aksamlarından oluşan toplam 430 adet taşımayı başarıyla tamamladık. Enerji lojistiği sektöründe tahliye/yükleme liman operasyonları, vinç hizmetleri, gümrükleme ve 24 saat içinde yedek parça teslimatı gibi ek hizmetlerimiz de firmamızın önemli artılarıdır. Standart yüklemelerde CMR ya da konşimento başına 750.000 USD tutarındaki TTClub sigortamızı özel proje yüklemelerinde yük bedeli tutarında artırarak ek güvence sağlayabiliyoruz.
 
burak_eraybar_vestaMüşterilerinize ne tür avantajlar sağlıyorsunuz?
Geçtiğimiz yıl enerji lojistiğinde özellikle doğalgaz ve yenilenebilir enerji sektörlerinde önemli bir büyüme kaydettik. İş ortaklarımıza minimum %25 civarında maliyet avantajı sunabiliyoruz ki, bu yüzde oldukça ciddi ve dikkat çekici bir avantaj. Sahip olduğumuz referanslar yeni iş ortakları kazanmamızda oldukça etkili olmaktadır. Özellikle taşıma haricinde liman operasyonları, vinç hizmetleri, gümrükleme, yedek parça depolama ve dağıtımı gibi ek hizmetleri aynı çatı altında sunabilmemiz de farklı bir tercih sebebi. Yurtdışı bağlantılı taşımalarda her iki taraftaki operasyon ve gerekli organizasyonlar VESTA ofisleri tarafından gerçekleştirildiğinden hata ve gecikme payını önemli ölçüde azaltabiliyoruz. Yeterli donanım ve tedarik gücüne sahip olmamız gabari dışı taşımalarda eş zamanlı olarak birçok projeyi yürütebilmemize olanak vermektedir. 
 
Lojistik çözüm ortağı oldunuz projelerinden söz eder misiniz? 
Birçok firmanın cesaret bile edemeyeceği projeleri gerçekleştirmek bizlere gurur veriyor. Geçtiğimiz aylarda tamamladığımız projeler arasında özellikle bazıları doğa şartlarının acımasızlığı sebebi ile ön plana çıkıyor. Hanti-Mansi bölgesinde bir ay ara ile iki ayrı projeyi tamamladık. İlki 2.000 ton diğeri 1.000 ton ağırlığındaki iki adet drilling rig demobilizasyon ve taşımasını planlanandan çok daha kısa süre içinde ve hasarsız biçimde bitirdik. Farklı bir projede ise Macaristan ve Almanya’dan 33 lowbed araca yüklediğimiz modüler kompresör ve makineleri Samara bölgesindeki şantiyelere ulaştırdık. Transgas projesi için 85.000 ton ekipmanın taşımasını ve vinç hizmetlerini gerçekleştirdik. Son olarak rüzgar türbin ve kanatlarını kapsayan gemi indirme, liman operasyon ve taşıma hizmetlerinde aynı anda iki ayrı limanda toplam 72 araçlık organizasyonu başarıyla tamamladık.
 
Bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz en büyük proje hangisiydi? 
Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en büyük proje iki aşamada tamamlandı. İlk aşamada doğalgaz boru hattı kazı ve döşeme işlerinde kullanılacak toplamda 138 adet dozer, boru döşeme makineleri, kaynaklama makineleri, ekskavatör ve diğer ekipmanların taşınması, ikinci aşamada ise toplam 97.000 ton boru ve malzemenin taşıma ve depolanmasından sonra planlanan tarihlerde belirlenen noktalara sevk edilmesiydi. Kusursuz planlama ve gecikme payına yer vermeyen bu proje tüm ekibimiz için çok değerli bir tecrübe oldu.
 
15 BİN M2’LİK ÖZEL DEPO YATIRIMI 
Proje taşımacılığı ve enerji lojistiği iş hacminiz içinde nasıl bir pay alıyor? Önümüzdeki süreçte bu alanda büyüme hedefleriniz neler? 
Proje taşımacılığı ve enerji lojistiğinin toplam iş hacmimizdeki payı her geçen gün artmaktadır. Şu an %40-45 seviyelerinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde Türkiye, Rusya, İran, Pakistan ve Bangladeş’te rüzgar, doğalgaz ve nükleer enerji sektörlerinde oldukça büyük organizasyonlara başlamak için gün sayıyoruz. Kanat ve yedek parça depolaması için yaklaşık 15.000 m2’lik yeni depomuzu önümüzdeki aylarda hizmete açacağız. Filo ve ekipman yatırımlarımızda ise geçen yıla göre seviyesinde bir artış planladık.
 
VESTA Lojistik 2016’yı nasıl bir büyümeyle kapattı? 2017 yılına ilişkin hedefleriniz neler? 
2016 yılını globalde %24, Türkiye’de %83 büyümeyle kapattık. 2017 hedeflerimiz ise globalde %25, Türkiye’de ise %85 büyümek. EMEA projelerini Türkiye ve Almanya üzerinden koordine edeceğimizden dolayı Türkiye için hedeflediğimiz yüksek büyüme oranını yılın son çeyreğinde yakalamamız şaşırtıcı olmayacaktır. 
Ayrıca ülkemiz piyasalarında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen içinde bulunduğumuz yılın yeni projeleri hayata geçirmek ve gerek kalite gerekse farklı beklentileri fazlasıyla karşılayacak şekilde hizmet yelpazesini çeşitlendirebilmek için fırsatlarla dolu olduğunu görebiliyoruz.
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat