e
Banner


Turkish Cargo ile UTİKAD güçbirliği yapacak
Turkish Cargo, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve üyeleri ile İstanbul’ daki kargo tesislerinde bir araya geldi.




tkUTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Yöetim Kurulu Başkan yardımcısı Turgut Erkeskin, Yönetim Kurulu Üyesi ve Havayolu Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Özal, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Dölen, Serkan Eren, Rıdvan Haliloğlu, UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur  ve UTİKAD üyesi havayolu kargo acente temsilcileri katıldığı çalıştaya Turkish Cargo adına, Kargodan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, Kargo Başkanı Şeref Kazancı, Kargo Başkan Yardımcısı ( Pazarlama ve Satış) Halit Anlatan, Kargo Başkan Yardımcısı  (Operasyon) Serdar Demir ve ilgili ünitelerin yöneticileri katılım sağladılar.
Kapsamlı bir işbirliği ve yeni süreçlere dair konuların karşılıklı olarak ele alındığı çalıştayın açılış konuşmasını Kargodan Sorumlu Genel Müdür Yardımıcısı Turhan Özen yaptı. 
Özen: ‘’Çalıştaydaki temel amacımız; Turkish Cargo markası altında vermekte olduğumuz hizmetin sürekli geliştirilip daha iyi bir seviyeye ulaştığından emin olmaktır. Turkish Cargo olarak, nihai müşterilerimize, ithalatcılara, ihracatcılara, ekonomideki irili ufaklı bütün aktörlere vereceğimiz tüm hizmetler sizin için olduğu kadar bizim için de önemlidir. Kendi içimizde sizi ve müşterilerinizi anladığımız ve buna uygun şekilde kendimizi yönlendirdiğimiz ölçüde başarılı olabiliriz ve bu başarıyı global arenaya taşıyabiliriz. Bu sebeple bu çalıştayı kendi açımızdan da çok önemli görüyoruz.’’ dedi.
UTİKAD adına açılış konuşması UTİKAD Yön.Kur.Bşk. Emre Eldener tarafından yapıldı. Eldener : ‘’Bu çalıştayın hazırlıklarına mart ayı içerisinde Utikad hava çalışma grubu üyelerimiz, acentelerin hava kargo müdürleri ve havalimanında görevli personellerimiz ile bir araya gelerek başlamıştık. Bu hazırlıklar neticesinde ortaya çıkan konu başlıklarını Turkish Cargo yetkililerine ilettik ve birlikte ara ara toplantılar gerçekleştirdik. Turkish Cargo’ nun ne kadar proaktif ve çözümsel bir yaklaşım sergilediğine şahit olduk. Turhan Özen ve ekibine teşekkür eden Eldener, UTİKAD olarak  her zaman Turkish Cargo ile ortak çalışmaya hazır olduklarını belirterek konuşmasını bitirdi.
Kargo Pazarlama&Satış Bşk.Yrd. Halit Anlatan tarafından katılımcılara,  Turkish Cargo ‘ nun hava kargo pazarında büyüdüğü noktalar, mevcut filo ve network yapısının yanında yakın zamanda hangi bölgelere ağırlık verileceği ve filoya ilave edilecek yeni uçaklar ile ulaşacağımız kapasite hakkında geniş bilgilerin aktarıldığı sunum ile devam eden çalıştay, Kargo Operasyon Kontrol Müdürü Ahmet Kaya’ nın moderatörlüğündeki panel ile devam etti. İlgili panelde UTİKAD tarafından Turkish Cargo’ ya daha önce iletilen ortak gündem maddeleri üzerine çözüm önerilerimiz ve süreçlerle ilgili yeni gelişmeler ele alındı.
Panelin ardından Turkish Cargo Gümrük Müdürü Seyfullah Topal, havayolu taşımacılığı gümrük konularına dair yaptığı sunumda, ilgili gündem maddeleri hakkında bilgiler verdi. Topal’ın ardından söz alan Turkish Cargo Kargo Operasyonel Gelişim Müdürü Adnan Karaismailoğlu, 3.Havalimanı ve Turkish Cargo’nun yeni havalimanındaki tesis ve altyapı çalışmalarında gelinen son noktayı katılımcılar ile paylaşarak, iş ortaklarımızı ve Turkish Cargo’ yu gelecek yıllarda nelerin beklediği ve ortak nelerin yapılabileceği üzerine yapılan karşılıklı konuşmalar ile sunumunu tamamladı.
UTIKAD ile Turkish Cargo arasındaki çalıştayda alınan kararlar ‘’Çalıştay Sonuç Bildirgesi’’ olarak önümüzdeki günlerde taraflar ile paylaşılacaktır. Verimli geçen çalıştay sonrası katılımcılar, Turkish Cargo operasyonunu yakından görme ve tesis gezisi yapma imkanı da yakaladılar.
turhan_ozen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
halit_anlatan



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat