e
Banner


DKV’den Slovenya'da yeni ücretli geçiş sistemi
DKV Euro Service Türkiye Satış Müdürü Deniz Cokcoş Sezer, Slovenya’da devreye aldıkları yeni ücretli geçiş sistemi hakkında bilgi verdi.




deniz_cokses_sezer_dkvSlovenya’da yeni bir ücretli geçiş sistemi devreye alınıyor. Bu konuda bilgi verir misiniz?
1 Nisan 2018’den itibaren Slovenya geçişlerinde, toplam 3,5 ton ağırlığın üzerindeki her aracın, araca monteli otoban geçiş kutusunu (OBU) alması zorunlu olacak. Bunun için araçların yeni otoban geçiş sistemine yeniden kaydolmaları ve cihazlarını teslim almaları gerekiyor. Yeni sistemde, araca monteli cihazların kullanım hakkı araç sahiplerinde kalırken, cihazın mülkiyeti otoban geçişlerinden sorumlu işletmeci firma DARS'a ait olacak. DARS, cihazlara herhangi bir kiralama veya servis ücreti talep etmiyor. Avrupa Birliği içerisinde kargolama ücretsiz ancak DARS kutu başına aktivasyon ücreti olarak 10 avro alıyor.

Neden yeni bir ücretli geçiş sistemine gerek duyuldu?
Slovenya’daki mevcut ücretli geçiş sistemi yıllardır kötüye gidiyordu. Gişelerde uzun kuyruklar oluşuyor, bu da ciddi bir trafik yoğunluğuna neden oluyordu. Bu nedenle, Slovenya’nın DarsGo gibi, en son teknoloji ile bariyersiz, yani gişesiz ödeme imkanı veren bir geçiş sistemine ihtiyacı vardı.
Bu yeni ücretli geçiş sistemi hangi güzergâhları kapsıyor?
DarsGo, Karawanken tüneli ile birlikte Slovenya’daki tüm otoyolları kapsıyor.
Şu anda kullanılan kartlara ve kutulara ne olacak?
Şimdiye kadar kullanılan DARS kartları ve ABC ücretli geçiş kutuları 1 Nisan 2018 itibarıyla geçersiz hâle gelecek.  Mevcut bakiyeleri müşterilere iade edilecek. Şu andan itibaren kullanıcılar, yeni ücretli geçiş sistemine kaydolabilecekler.
DKV, Slovenya ücretli geçiş sistemi açısından ne gibi kolaylıklar sunuyor?
Kullanıcılar Slovenya ücretli geçiş sistemine kaydolurken idari işlemlerle karşı karşıya kaldıkları noktada DKV olarak konuya dahil oluyoruz. Bu yükü onların üzerinden alıp ana faaliyet alanlarına odaklanmalarını sağlayarak müşterilerimizi destekliyoruz. Bu süreci kolaylaştırmak üzere son derece pratik bir kayıt hizmeti sunuyoruz. Daha önce DKV üzerinden Slovenya’da kaydı yaptırılmış araçların da yeni ücretli geçiş sistemine geçmesini müşterilerimize teklif ediyoruz. Amacımız, müşterilerimizin kayıt ve diğer idari işlerle zaman kaybetmeden kendi ana faaliyet alanlarına odaklanmalarını sağlamak.
Kullanıcı, ücretli geçiş kutusunu nasıl alacak?
Kullanıcılar, kutularının Avrupa Birliği içinde belirtecekleri herhangi bir adrese ücretsiz teslim edilmesini talep edebilir veya  kutuları önceden seçilen bir DARS servis istasyonundan kendisi almayı tercih edebiliyor.
Ne tür ek hizmetler sunuyorsunuz?
DKV olarak burada sunduğumuz yalnızca Slovenya ücretli geçiş hizmeti değil; biz 360 derece hizmet sağlayıcısı olarak görev yapıyoruz. Aralarında 30 Avrupa ülkesinde ücretli geçiş sistemi yerleşimi, tüm Avrupa, Rusya ve Gürcistan’da 46.000’den fazla akaryakıt istasyonu ile yeterli akaryakıt tedariki, vergi iadesi ve araç hizmetlerinin de yer aldığı kapsamlı bir hizmet paketini tek merkezden sunuyoruz. Müşterilerimiz sadece tüm maliyet kırılımlarının detaylı olarak yer aldığı tek bir fatura alır ve kontrolünü sağlar.
DKV Euro Service, Avrupa genelinde geçerli olacak “tek kutu” uygulaması DKV BOX EUROPE’u duyurdu. Slovenya’yı da buraya dahil edecek misiniz?
Hedefimiz öncelikle Belçika otoban ücretini de faturalandırabilmek. Hemen arkasından Avusturya, Fransa, İspanya, Portekiz ve İtalya dahil edilecek. Almanya ve Polonya için şimdiye kadar otoban geçiş ücreti işletmecisi tarafından, EETS düzenlemesinin uygulamaya konulacağına dair bağlayıcı bir beyanda bulunulmadı. Bu nedenle bu ülkelerin otoyol  kayıt ve faturalandırılmasının bir EETS-OBU üzerinden ne zaman sunulabileceği konusu henüz net değil.

 





SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat