e
Banner


MAN, yeni kamyonuyla 2021 için hedef büyüttü
MAN, pandemi nedeniyle zorlu geçen 2020 yılında, yaşam boyu iş ortağı olarak gördüğü müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına en ideal çözümler sunmaya devam etti. MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, “Pandemi sürecinde ilk dalgayı atlattıktan sonra, özellikle lojistik sektöründe artan talebe hızlı bir şekilde cevap verdik. Mart ayında %7,6 olan çekici segmentindeki pazar payımızı Ağustos ayında %8,9’a çıkardık. Ağır ticari araç pazarında, ‘International Truck of the Year 2021 - Yılın Kamyonu’ ödülüne layık görülen MAN TGX aracımız başta olmak üzere yeni ürün yelpazemizle önümüzdeki yılda da büyümeye ve pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.




Man21 Aralık’ta online olarak gerçekleştirilen değerlendirme toplantısıyla MAN'ın 2020 yılını nasıl kapattığı, 2021 yılına ilişkin hedefleri paylaşıldı. Toplantıya Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Hafif Ticari Araç Ülke Satış Müdürü Cumhur Kutlubay, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal ile MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu katıldı.
 
MAN kamyon ve çekicilerinin, sahip olduğu özellikler ve sunduğu avantajlarla 2020’de lojistikten inşaata, altyapıdan taşımacılığa birçok sektörün tercihi olmaya devam etti. MAN araçlarının pandemiye rağmen yoğun bir rekabete sahne olan Türkiye kamyon pazarında farkını ortaya koyduğunu belirten Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, şunları söyledi: 
 
'İthal kamyon pazarında 2019 yılını zirvede bitirdik'
 
“İthal kamyon pazarında 2019 yılını lider kapattıktan sonra 2020 yılını, yeni nesil kamyonlarımızın dünya lansmanıyla karşıladık. Kusursuz ve tamamen yenilenmiş yeni nesil MAN kamyon jenerasyonu, bu senede öncü teknoloji, üstün performans, düşük yakıt tüketimi, yardım sistemleri ve sürücü odaklı dijital ağ sistemleri ile standartları belirlemeye devam etti. Bu yeni gelişmelerin ışığında müşteri organizasyonlarını planladığımız sırada pandemi süreci başladı. Çin’de başlayarak, tüm dünyayı etkileyen COVID-19, başta insan sağlığı ve psikolojisi olmak üzere her şeyi baştan aşağıya etkiledi. Taleplerin düşüşü ile birlikte üretimdeki mecburi azalmalar, 2020 yılına iyi başlayan ağır ticari araç pazarında özellikle ikinci çeyrekte düşüşlerin yaşanmasına neden oldu. Karantina dönemi ile birlikte iş yapış şekillerinin değişmesi, alışılagelmiş süreçlerin dışına çıkılması, belirsizliği ve küresel ekonomide daralmaları beraberinde getirdi. 
 
Man'MAN çekici segmentinde ağustos ayında pazar payını %1,3 artırdı'
 
Koronavirüs ile birlikte dünya ekonomileri durma noktasına gelirken, lojistik sektörü de tam aksine durmaksızın artan bir yoğunlukla faaliyetlerine devam etti. Yıllardır yavaşlama eğiliminde olan lojistik sektöründeki yeni yatırımların yanı sıra bu süreçte atılan bu olumlu adımlar, kur etkisine rağmen talebi artırdı. Pandemi sürecinde üretim kısıtlamalarının da yaşandığı ilk yoğun dönem atlatıldıktan sonra tam zamanlı üretime başlayan MAN, lojistik sektöründe artan talebe hızlı bir şekilde cevap verdi. Mart ayı sonunda %7,6 olan çekici segmentindeki pazar payını Ağustos ayı sonunda %1,3 artırarak, %8,9’lara çıkardı. Yaşanılan tüm olumsuz gelişmelere rağmen ağır ticari araç pazarı da 2019 yılı sonu beklentilerine uygun olarak, kasım ayı sonunda 0’a yakın genişleme gösterdi. 
 
2021 yılında da kamyon pazarı büyümeye devam edecek
 
Dolayısıyla biz bu genişleme sürecinin önümüzde süreçte de devam edeceğine inanıyoruz. Çünkü 2021 yılına, virüse karşı geliştirilen farklı aşı alternatifleri gibi umut verici gelişmelerle başlıyoruz. Bu olumlu gelişmelerin ışığında özellikle yılın 2. çeyreğinin sonunda ülkemizde de pandeminin etkisinin azalacağını düşünüyoruz. Tabi bu da, hem bekleyen önemli yatırım projelerinin yeniden hızlanmasına hem de müşteri alımlarının yeniden artmasına pozitif katkı yapacaktır. Beklentimiz, 2020’nin önemli bölümünde durma noktasına gelen inşaat projelerinin 2021’de yeniden hızlanması ve yeni alımlarla 12 ton üzeri kamyon pazarının 2021’de, -20 daha büyüyeceği yönündedir. MAN olarak, yeni yılda da pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz.
 
Yeni MAN TGX ‘Yılın kamyonu’ ödülünü kazandı
 
Öte yandan, bu yılın sonunda Avrupa çapında 24 büyük kamyon dergisini temsil eden araç editörlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilen MAN TGX aracımız, “International Truck of the Year 2021 – Yılın Kamyonu” ödülüne layık görüldü. Kalitesi, modern teknik donanımı ve sıfırdan yeniden tasarlanan kabin konseptiyle öne çıkan MAN TGX, sahip olduğu teknolojik yeniliklerin yanı sıra konfor, güvenlik, sürdürülebilirlik, yakıt tüketimi, ekolojik ayak izi ve yaşam boyu maliyet kriterleri ile rakiplerini geride bıraktı.
MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. olarak biz de uzman gazetecilerden oluşan jürinin ‘Mevcut nesilden ileri büyük bir adım’ şeklinde nitelendirdiği MAN TGX’i, yılın son çeyreğinde müşterilerimiz ile buluşturduk. Türkiye’nin en önemli lojistik firmalarından Eyüp Lojistik, Erhanlar Lojistik ve Egelim Lojistik’e yeni araçlarımızın teslimatını yaptık. Kısa sürede de MAN TGX’lerle ilgili müşterilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık.
MAN olarak, bugünün ve yarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek, geleceğe yönelik tamamen yenilenmiş bir ürün yelpazesiyle 2021 yılında da müşterilerimizin yaşam boyu iş ortağı olmaya devam edeceğiz”.
 
Otobüs pazarında payını arttırdı 
 
Seyahat sektöründeki satış başarısını 2020 yılında da sürdüren MAN; “Coach of the Year 2020 – Yılın Otobüsü” ödüllü Lion’s Coach ve NEOPLAN Tourliner ile Türkiye otobüs pazarındaki pazar payını arttırdı. Yolculuğu keyfe dönüştüren MAN Lion’s Coach ve NEOPLAN Tourliner 2 aks 13 metre versiyonları bu yıl da Türkiye’nin her köşesindeki seçkin firmaların öncelikle tercihi olmaya devam etti. Türkiye’nin en yoğun ana hatlarında sefere çıkan MAN otobüsleri, kişiye, firmaya özel tasarımlarının yanı sıra ileri teknoloji, yüksek performans, etkileyici yakıt tasarrufu ve her yıl daha da ileriye taşınan üstün MAN Güvenlik Konsepti ile sektörde farkını ortaya koydu.
MAN’ın 50 yıllık elektrikli otobüs tecrübesinin akılcı tasarımla birleşimi olan Lion’s City E ise, bu yıl uluslararası tasarım yarışması Automotive Brand Contest ‘Tasarım Ödülü’ kazandı.
Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, küresel salgına rağmen Türkiye Seyahat Otobüsü pazarının 2019 yılındaki toplam satış adedine bu yılın ilk 7 ayında ulaştığını söyleyerek MAN’ın 2020 performansı hakkında bilgiler verdi. 
 
Hafif ticaride 2020 hedeflerine ulaştı 
 
2019’da ürün gamına eklediği TGE ile hafif ticari araçların premium markaları arasındaki yerini alan MAN, bu alanda pandemiye rağmen 2020 yılı hedeflerine ulaşmayı başardı. 2020 yılında tüm güçleriyle mevcut ve yeni müşterilerine destek olmaya odaklandıklarını vurgulayan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Hafif Ticari Araç Ülke Satış Müdürü Cumhur Kutlubay, “Bu kapsamda; 2. el araç, takas imkanları, cazip ödeme kolaylığı sunan esnek finans modelleri, satış sonrası hizmetlerde uzatılmış garanti ve avantajlı bakım paketleri tekliflerimiz ile müşterilerimizin yanında olmaya çalıştık” dedi Kutlubay 2021 yılı ile ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: “MAN hafif ticari araçlar segmenti olarak, gelecek yılın ilk çeyreğinin görece yavaş bir toparlanmaya sahne olacağını tahmin ediyoruz. Buna karşın genel olarak 2021’in, ülkemiz ve hafif ticari araçlar pazarı için güzel bir sene olacağını düşünüyoruz. Planlamalarımızı da bu beklenti doğrultusunda hazırlıyoruz. Bu kapsamda, önümüzdeki yılda da hem yolcu hem de yük taşımacılığında, müşterilerimize tüm ihtiyaçları için en ideal araçları, en cazip fırsatlarla sunmaya devam edeceğiz. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi gelecek yılda da en büyük güvencemiz; müşterilerimize sunduğumuz ve kendileri tarafından büyük bir memnuniyetle kabul görmüş olan satış sonrası hizmetlerimiz olacaktır”.
 
2. elde 1.100.000 kilometreye kadar uzatılmış garanti
 
MAN TopUsed, 2. el araçlarda başlangıç yaşına bakılmaksızın 36 ay ve 1.100.000 kilometreye kadar uzatılmış garanti hizmeti sunmaya başladı. Verdikleri hizmetin pazarda bir ilk olduğunu ifade eden MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal, “Bununla, MAN müşterileri, 2. el araçlarda da sıfır araç sahibi olmuş gibi aracın geçmişine güvenme, geleceğine de güvenle bakabilme imkanına sahip oldular” dedi. Bu yılın ilk aylarında pandeminin de etkisiyle yavaş bir seyir izleyen kamyon - çekici pazarında özellikle Mayıs ayından itibaren çekiciye olan talebin artmaya başladığını ifade eden Yumrukçal, "2020 yılındaki satışlarımızın %75’ini çekici segmenti oluşturdu. Bu yükseliş trendi yılsonuna geldiğimiz şu günlerde halen devam ediyor. Sektörün bir diğer lokomotifi olan inşaat grubu ve damperli araçlara olan ilgi ise, yılın genelinde düşük seyretti. İnşaat grubu satışlarını oluşturan %25’in önemli bir kısmını MAN’ın global bağlantıları sayesinde ihraç edilen araçlar oluşturdu. Ayrıca bu yıl MAN Ailesi’nin hafif ticari araç segmentindeki yeni üyesi TGE için de takas ve serbest alım satışlarına başladık. Bu çerçevede takasa aldığımız 2. el MAN TGE araçlarımızın ilk ihracatını da Avrupa pazarına gerçekleştirdik" diye konuştu. 
 
Kesintisiz hizmet vermeyi südürdü 
 
2019’da hedeflerini büyük bir başarıyla kapatan MAN Satış Sonrası Hizmetler, 2020 yılının zorlu pandemi günlerinde de müşterilerine kesintisiz hizmet sunmaya devam etti. Operasyonlarını aksamaması için daima müşterilerinin yanlarında olduklarını belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu; “MAN servisleri olarak, yoğun COVID-19 önlemleri altında, yurt çapında kesintisiz hizmet vermeyi sürdürdük. Yaşam boyu iş ortağı olarak gördüğümüz müşterilerimizin çalışmalarının aksamaması için; yedek parçadan bakım ve onarıma kadar tüm gereksinimlerini sistemli ve özverili bir ekip çalışmasıyla karşıladık” dedi.
 
 
 
   



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat