e
Banner


Işıklar, ağır yüklerin altından Renault Trucks C Serisi ile kalkıyor
Işıklar Ağır Nakliyat’ın son beş senedir alımlarına devam ettiği Renault Trucks C serisi yatırımı değişmedi. Işıklar, yine ağır nakliyat ve proje taşımacılığı operasyonları için dört adet Renault Trucks C520 6x4 çekici alımı ile filosunu güçlendirdi. 




RenaultIşıklar, yeni Renault Trucks C520 6x4 çekicilerini yine 120 tona kadar olan ağır yük ve proje taşımacılığı faaliyetleri için kullanacak. 2017’den bu yana Renault Trucks C serisi çekicileri kullanan Işıklar, araçların dayanıklılığı kadar yakıt tasarrufu ve sürücü konforundan da memnun. 
 
Işıklar Ağır Nakliyat’ın yeni araçlarını Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Işık ve Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Işık’a Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu teslim etti. Teslimatta Renault Trucks Bölge Müdürü Tolga Aykaç, Ceyhan Otomotiv Genel Müdürü Emre Kirazcı ve Satış Yöneticisi Ali Mert Can da bulundular. 
 
Sedat Işık, teslimat töreninde yaptığı açıklamada; “Aslında her taşımacılık faaliyetinin ayrı zorlukları var ancak ağır yük taşımacılığında durum tabi ki biraz daha farklı. Sıra dışı yükleri hatta yeri geldiğinde yüksek rakım, arazi koşulları gibi zorlu yollarda taşıdığınız için operasyonlarınızın kesintiye uğramaması adına araçlarınızın konfigürasyonu ve dayanıklılığı çok önemli. Sürücüleriniz ise başarınızda ayrı bir faktör. Bu nedenle yükün gerekli performansta taşınabilmesi için sürücülerinizin konforu ve sürüş güvenliği de ön planda. Renault Trucks C serisi çekicilerin, bu zorlu çalışma koşullarımızda hiç sorunsuz ve yüksek verimlilikte çalışması yine alım kararımızda etkili oldu” diye belirtti. 
 
Işıklar Ağır Nakliyat, yurtiçinde boru hattı, doğalgaz santrali, termik santral, hidroelektirik santral, baraj, köprü, rüzgar enerji santrali ve metro inşaatları için proje taşımaları gerçekleştiriyor. Ağır yük nakliyesinde ise iş makinaları, fabrika ekipmanları, kiriş, reaktör, jeneratör, transformatör, trafo, petrol arama tesisi, rüzgar santrali gibi gabari dışı malzemelerin taşımalarını yürütüyor. Sedat Işık, faaliyetleri ile ilgili olarak; “Bu taşımalarda lojistik kısmı olarak her zaman büyük bir projenin parçası oluyoruz. Taşımacılık tarafında yaşanabilecek en ufak bir aksaklık, tüm çarkı etkiliyor. Bu nedenle müşterilerimize en güvenilir hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla filomuza yaptığımız yatırımlarda operasyonlarımız için araç değil, faaliyetlerimiz için iş ortağı belirliyoruz. Renault Trucks gerek araçları gerekse de çözüm odaklı satış sonrası hizmetleri ile her zaman yanımızda duruyor” dedi. 
 
Renault Trucks C serisinin dayanıklılık ve çekiş gücüne dikkat çeken Sedat Işık; “Aracın dingil mesafesinin kısa olması, çekiş gücünün de artmasını sağlıyor. Yükümüz 105 tonluk bir iş makinesiyken Mersin’de Çamlıyayla’ya Renault Trucks çekiciler ile bu operasyonu gerçekleştirdik. Yolun eğimi ve koşulları yük ile birlikte oldukça zorlayıcıyken C520 sayesinde sürücümüz, sorunsuz olarak taşımayı tamamladı” diye belirtti. 
 
Filolarında aynı segmentte farklı araçlar bulunduğu için karşılaştırma imkanına sahip olduklarını belirten Sinan Işık ise; “Bizim operasyonlarımız, km’de düşük, yükte ağır çalışmalardır. Burada tabi ki önemli olan öncelikle aracın dayanıklılığı. Ancak yük koşulları nedeniyle yakıt tasarrufu da önemli oluyor. Renault Trucks C serisi çekicilerimiz ile yüke bağlı olarak 3 ila 5 puan arasında yakıt tasarrufu gözlemliyoruz” diye bilgi verdi.  
 
Renault Trucks C serisi çekicilerin yol koşullarında çok iyi performans sergilemelerinin yanı sıra ağır yük taşımacılığında segmentinde için çıtayı yukarıya taşıyan çekiciler olduğunu belirten Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu; “520 beygir gücündeki Renault Trucks C serisi 6x4 çekicilerimiz, 120 tona kadar ağır taşımacılık alanında faaliyet gösteren müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak donanım ve özelliklere sahip. Ekstra dayanıklılık ve güvenlik sağlayan, güçlü bir şasiye sahip. Renault Trucks ekibi olarak hedefimiz, müşterilerimizin operasyonlarının verimliliğini arttırırken kilometre ve ton başına maliyetlerini minimize etmek suretiyle toplam sahip olma avantajlarını optimum noktaya getirmek” şeklinde açıkladı. 
 
Dayanıklılık, çalışma konforu, taşıma kapasitesi, çekiş gücü, düşük yakıt tüketimi ve müşteriye özel satış sonrası hizmetler ile Renault Trucks C serisi araçlar, ister yolda ister arazide olsun müşterinin gereksinimlerini en ideal şekilde karşılamak üzere geliştirildi. 
 
Düşük işletim giderleri ve uzun yıllar devam eden yüksek performansları göz önünde bulundurulduğunda toplam sahip olma maliyetinde avantaj sağladıklarına değinen Sinan Işık; “Herhangi bir arıza olduğunda servisin hızlıca çözüm üretebilmesi ve aracın en az zaman kaybıyla tekrar çalışmaya döndürebilmesi bizler için hayati önem taşıyor. Renault Trucks, bu konuda beklentimizi en iyi şekilde karşılıyor. Önümüzdeki yıllarda da Renault Trucks ile iş ortaklığımızı sürdürerek araç parkımızı yenilemeyi ve güçlendirmeyi planlıyoruz” dedi.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat