e


ÖBB Rail Cargo Group ve Pasifik Eurasia güçlerini birleştirdi
ÖBB Rail Cargo Group (RCG) ile Pasifik Eurasia (PASİFİK EURASİA), Avrasya kıtasında demiryolu taşımacılığını geliştirmek için yeni bir ortaklık oluşturdu. Söz konusu işbirliği, Türkiye'den ve Türkiye'ye ve BDT ülkelerine ve Çin'e gerçekleştirilen nakliyeler için en önemli bağlantı noktası olarak Köseköy Terminali üzerinden Avrupa ile Asya arasındaki bağlantıyı güçlendiriyor.




rail cargo•Bu yeni ortaklık, Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlıyor ve yeni İpek Yolu'nun potansiyelini geliştirmeye devam ediyor. 
•Türkiye'deki Köseköy Terminali burada, kıta ötesi yük taşımacılığı için önemli bir dağıtım noktası olarak işlev görüyor. 
•Böylece her iki ortak da, Avrasya kıtası üzerinden hızlı, etkili ve çevre dostu nakliye hizmetleri alanındaki hizmet yelpazesini genişletiyor 
 
Pasifik Eurasia, ortaklık çerçevesinde yükleri Asya'dan Köseköy'e taşıyor. Burada RCG yükleri devralıyor ve Avrupa'ya sek ediyor. Ters yönde de RCG, yükleri Avrupa'dan Köseköy'e taşıyor, burada da Pasifik Eurasia; Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve oradan Çin'e taşımaya devam etmek için yükleri devralıyor. Böylece iki şirket, tüm Avrasya kıtasında sürdürülebilir bir demiryolu taşımacılığını teşvik ediyor ve dünya genelinde iklim korumasıyla ilgili hedeflere ulaşmaya önemli ölçüde katkıda bulunuyor. 
 
rail cargoTürkiye'deki yük taşımacılığı için ana dayanak noktası olarak Köseköy 
 
ÖBB RCG ve Pasifik Eurasia, Çin'den başlayarak Türkiye üzerinden Avrupa'ya gerçekleştirilen nakliyeler için Avrupa lojistik sürecinde lider bir rol oynuyor. ÖBB Rail Cargo Group, İstanbul'daki 17 çalışanı ile şu anda haftada on gidiş dönüş ile Avrupa'dan Türkiye'ye Halkalı Terminali üzerinden en yoğun mal taşıma imkanı sunuyor. İşbirliğinin hayata geçirilmesiyle birlikte bu trenler artık Türkiye'nin Asya tarafındaki Köseköy Terminali'ne de ulaşacak. 
 
TCDD'nin 19 lojistik merkezinden biri olan Köseköy, PASİFİK EURASİA tarafından işletilmekte olup İstanbul'a en yakın yük terminalidir. Terminal ağırlıklı olarak otomotiv, çelik ve ahşap endüstrileri tarafından kullanılmaktadır ve Avrasya kıtasında ulaşım için önemli bir dağıtım noktasıdır. Türkiye, uzun bir süredir "Doğu ile Batı arasındaki köprü" olarak tanımlanmaktadır. Avrupa ile Asya arasındaki coğrafi konumu, Türkiye'yi birçok Avrupa ülkesi için lojistik bir kilit noktası ve dolayısıyla önemli bir stratejik pazar haline getirmektedir. 
 
Avrasya üzerinden demiryolu taşımacılığının geleceği için potansiyel 
 
ÖBB RCG ve Pasifik Eurasia, müşterileri için Avrupa'da ve Asya'ya açılan kara köprüsünde uluslararası rolünü kademeli olarak oluşturuyor. ÖBB RCG, birkaç yıldır Yeni İpek Yolu'na odaklanmış durumda. 2017 yılında, Yeni İpek Yolu boyunca Çin'e açılan ilk nakliyeler resmi olarak başladı ve o zamandan beri Asya'ya yönelik sunulan hizmetler sürekli olarak genişliyor. ÖBB RCG, 2020 yılında, Yeni İpek Yolu boyunca sevk ettiği yaklaşık 70.000 TEU ve 700'den fazla trenle yeni bir rekor kırdı. Bu sırada ÖBB RCG'nin Avrupa'daki yoğun, güçlü ağı, Yeni İpek Yolu ile olan bağlantıları ile tüm Asya'da hızlı, etkili ve çevre dostu taşımacılık hizmetleri sunmayı garanti ediyor.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat