e
Banner


OMSAN sadece depo değil komple çözüm sunuyor
Farklı lokasyonlarda konumlandırdığı depolarında birçok sektöre başarıyla hizmet sunan OMSAN, aynı zamanda dağıtım hizmetiyle depolama süreçlerini de destekliyor. Depolamanın, uçtan uca sundukları etkin tedarik zinciri yönetimi hizmetlerinde en önemli parçalardan biri olduğunu belirten OMSAN Lojistik Genel Müdürü Cömert Varlık, her bir müşteri için onların sistemlerine uygun özel projeler ürettiklerini ve tüm süreçlerde dijital sistemleri kullanarak, anlık takip ve ölçümlerle verimliliği artırdıklarını söyledi. 




OmsanOMSAN Lojistik depolama alanında hangi katma değerli çözümlerle iş ortaklarına destek oluyor?
 
Entegre, dijital, çevreci uygulamalarımızla, uçtan uca etkin bir tedarik zinciri yönetimi sunarak müşterilerimizin çözüm ortağı oluyoruz. Depolama ve dağıtım operasyonlarımız uçtan uca hizmetimizin en önemli parçalarından biri. Operasyonlarımızın tek bir kontrol merkezinden sağlanması, süreci tümüyle daha iyi analiz edip yönetmemizi ve müşterilerimiz için maliyet avantajı sağlanmasını da beraberinde getiriyor. Müşterilerimizin sistemlerine uygun olarak oluşturduğumuz çözümleri, onlara özel birer proje olarak yürütmekteyiz. Her bir projenin kapsamını, hedeflerini, başarı kriterlerini en ince ayrıntısına kadar tanımlıyoruz. Konusunda uzman bir kadroyla, bu hedeflerin, maliyet ve zaman kriterlerine uygun olarak yerine getirilebilmesi amacıyla kaynakların en etkin şekilde yönetimini sağlıyoruz.
Depolama alanında; stok yönetimi, elleçleme, katma değerli hizmetler, kalite kontrol işlemleri gibi geniş bir yelpazede serbest ve gümrüklü alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Stok yönetimi kapsamında, müşterilerin istekleri doğrultusunda FIFO, FEFO, LIFO gibi süreçleri uygulayarak istenilen ürüne istenilen zamanda ve sırada ulaşılmasını sağlıyoruz. Müşterilerimizin sistemlerine entegre olarak, satış emirleri doğrultusunda gerektiğinde sipariş bazlı gerektiğinde stok kodu bazlı toplama yeteneğimizle geniş bir seçim imkânı sunarken, onların istekleri doğrultusunda hareket edebiliyoruz. İade ürünlerin geri kazanımı ve yeniden satışa sunulması süreçlerini yöneterek müşterilerimizin satış sonrası hizmetlerinde de çözüm ortağı oluyoruz. Tüm bu süreçlerde dijital sistemlerden faydalanıyor, anlık takip ve ölçümlerle verimliliği ön planda tutuyoruz. 
 
81 İLE DAĞITIM HİZMETİ  
 
Dağıtım alanında ne tür hizmetler sunuyorsunuz? 
 
Dağıtım hizmetlerimizi Türkiye genelinde bulunan 22 aktarma merkezi ile 81 şehrimize parsiyel taşımacılık talepleri de dahil olmak üzere palet ve koli dağıtımı şeklinde veriyoruz. Teknolojik altyapımızla izlenebilirliğini sağladığımız yükleri zamanında, eksiksiz şekilde alıcılara ulaştırıyor ve online olarak evrak dönüşü sağlayabiliyoruz. Hizmetlerimiz kapsamında müşterilerimizin istedikleri an ulaşabilecekleri bir temsilci bulunmasını önemsiyor, süreçlere özel müşteri temsilcileri atıyoruz. Standart operasyonlardan farklı olarak, müşterilerimizin istekleri doğrultusunda tüm bölgelerde güvenli bir şekilde gece teslimatları gerçekleştirebiliyoruz. Örnek olarak hızın çok önemli olduğu otomotiv sektöründe, hızlı gece dağıtımlarıyla 24 saat dolmadan ilgili siparişlerin teslimatlarını gerçekleştiriyoruz.  
 
Depolama hizmetlerinizde bilgi teknolojileri alanında nasıl bir altyapıya sahipsiniz?
 
Kullandığımız Depo Yönetim Sistemi’nin esnekliğiyle gerek konvansiyonel depolama hizmetleri, gerek katma değerli hizmetler, gerekse e-ticaret lojistiği süreçlerimizi hızlı, doğru ve zamanında operasyonlar ile yürütüyoruz. Depo süreçlerinin takip edilebildiği müşteri portalımızı tüm müşterilerimizin hizmetine açıyor, siparişlerini ve stoklarını anlık olarak takip edebilmelerine imkân sağlıyoruz.
Kendi mühendislerimizle geliştirdiğimiz otomatik ayrıştırma sistemi (SORTER) ile yoğun işçilik gereksinimi olan süreçlerde operasyonel verimlilik sağlıyoruz. Bu sebeple hata riski yüksek ayrıştırma işlemlerinin sipariş hazırlama aşamasında doğabilecek hataları minimize edebiliyoruz. Bununla birlikte, müşterilerimizin operasyonel kurgularına ve iş akışlarına uygun, verimlilik artıracak çözümler üreterek, koli ve adet sorter sistemleri, dikey depolama sistemleri, taşıyıcı konveyör hatları gibi otomasyonel çözümlerin yatırımlarını gerçekleştirerek güncel teknolojik gelişmeleri operasyonlarımıza aktarıyoruz. 
Dijital takip ve izlenebilirlik konusu günümüzde ürün dağıtımında çok önemli bir başlık olarak karşımıza çıkıyor. Komple ve parsiyel tüm siparişlerimiz ile ilgili alıcılara farklı platformlar aracılığıyla bilgilendirme sağlıyoruz. Ayrıca müşterilerimiz dijital ortam üzerinden siparişlerini rahatça takip edebiliyor ve nerede olduğunu görebiliyor. Entegrasyon servislerimiz sayesinde müşteri sistemleri ile kendi sistemlerimizi kolay ve hızlı bir şekilde konuşturabiliyoruz. Teknolojik alanda konusunda uzman büyük bir yazılım ekibimizin olması, bu akışları çevik ve hızlı olarak özelleştirmemize ve müşteri ihtiyaçlarına daha hızlı çözümler üretmemize fırsat sağlıyor. 
                
MALİYET VE ZAMAN AVANTAJI 
 
Depolama hizmetleriniz sektörlere göre nasıl farklılık gösteriyor? 
 
İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Ankara olmak üzere farklı lokasyonlarda konumlandırılmış depolarımızda hizmet veriyoruz. Depolama denilince hep metrekareler konuşulur fakat aslında bizim işimizde esas olan hacimdir. Müşterilerimizle birlikte çalışarak, onların ihtiyaçlarına yönelik dizayn ve yerleşimlerle tedarik zinciri süreçlerini ve depolarımızı tasarlıyoruz. Sektörel ihtiyaçlar ve müşteri talepleri doğrultusunda, depolarımızdaki değişken yüksekliklere bağlı olarak mezanin ve ‘back to back’ raf sistemleri, dar koridorlu paletli stoklama alanlarının konsolidasyonu ve asansörlerle desteklenmiş konveyör sistemler ile her bir metreküplük hacmi kullanmaya odaklanarak müşterilerimize maliyet avantajı sağlıyoruz. 
Antrepo süreçlerinde ihtiyaç duyulan antrepo ve gümrükleme hizmetlerinde de özel ve etkin çözümler sunuyoruz. Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikamızın sağladığı kolaylıklardan faydalanarak ihracat işlemlerini gümrüğe gitmeden direkt olarak gerçekleştiriyor, güvenli süreçlerle hasar ve kayıp riski olmadan müşterilerimize maliyet ve zaman avantajı sağlıyoruz. Lojistik ihtiyaçları sektörlere göre farklılık göstermekle birlikte ihtisaslaştığımız perakende, tekstil, telekomünikasyon, otomotiv yedek parça, hırdavat ve el aletleri, gıda, tarım ilaçları, tehlikeli ve kimyasal madde ve her geçen gün önemi artan e-ticaret alanlarında lojistik hizmetlerimizi geliştiriyor, sektörel hizmet alanlarımızı genişletiyoruz. Pandemi etkisiyle önemli ölçüde büyüyen e-ticaret sektörüne yönelik alan artırımı ve özel çözümleri entegre ve dijital altyapımızla geliştiriyoruz. Dağıtım faaliyetlerimiz kapsamında da özellikle e-ticaret ve zincir mağaza lojistiği alanlarına odaklanıyoruz. 
Özel bir operasyon olarak alışveriş merkezleri içerisindeki tüm mağazalara ait teslimat ve iade süreçlerini yönetiyoruz. Bu alanda hem depolama hem de dağıtıma entegre çözümler sunmak üzere yazılımlarımızı revize ederek, dinamik ve hızlı hareketlere imkân verecek tasarımları hayata geçiriyoruz. Ürünlerin ağırlık ve hacimlerine göre tasarlanan değişken raf sistemlerimiz ile depo alanlarımızı daha verimli kullanıyor, büyük hacimli ürünler için ayrı depolama alanları tasarlıyoruz. Ürünlerin çeşitleri doğrultusunda stok alanlarını özelleştirerek; elleçleme masaları, çalışma istasyonları, çeşitli sıralayıcı (SORTER) sistemlerle hizmetlerimizi destekliyoruz. Ürünlerin depolanmasının yanı sıra müşterilerimizin istekleri doğrultusunda promosyon siparişleri, koli değişimi, koli birleştirme ve ayrıştırma gibi çeşitli katma değerli hizmetlerle müşterilerimizin isteklerine yanıt veriyoruz.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat