e
Banner


‘Türkiye’nin Depocusu’ kesintisiz büyüyor
Türkiye’de sahip oldukları kapasite ve sundukları hizmetlerle depolama alanında açık ara lider konumda olduklarını vurgulayan Reysaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “Devam eden yatırımlarımızla ‘Türkiye’nin Depocusu’ unvanımızı gelecekte de sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi. 




ReysaÅ�Halka açık ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olan iştiraki Reysaş GYO ile “Türkiye’nin Depocusu” unvanını elinde bulunduran Reysaş, bu alandaki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Son olarak Adana’da Türkiye’nin en büyük tarımsal depolama alanının inşasına başlayan şirket, diğer yandan devam eden Çayırova 13 nolu depo inşaatı yıl sonuna kadar hizmete açmayı hedefliyor. Yeni yatırımlarında teknolojiye de ciddi kaynak ayıran Reysaş, tekstilden gıdaya, mobilyadan otomotive, tarımdan kimyaya kadar birçok farklı sektöre hizmet sunuyor. Yakaladıkları başarının tesadüf olmadığına dikkat çeken Reysaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, depolama hizmetlerinde gerçekleştirdikleri yatırımları ve hedeflerini UTA Lojistik’e anlattı. 
 
Depolama alanında sektörüne liderlik yapan Reysaş Lojistik’in bu alandaki kapasitesi ve sunduğu hizmetler nelerdir?
 
Reysaş Lojistik ve bağlı ortağı Reysaş GYO, kurulduğundan bu yana birçok farklı sektörde faaliyet gösteren bir firma olmuştur. Girdiğimiz bu sektörlerde elde ettiğimiz başarılar bizi her seferinde motive etmiş ve sunduğumuz hizmet kalitesinin her geçen yıl artmasını sağlamıştır. Halka açıldığında 183.000 m2 kapalı alanı ve 170.000.000 TL çıkarılmış sermayesi olan Reysas GYO, 2016 yılında ise 246.000.001 TL ödenmiş sermayeye ulaşmıştır. 
Ana faaliyet konularımızdan biri olan depolama alanında sunduğumuz hizmette açık ara lider konumdayız. Türkiye’nin en büyük lojistiğini yapan ve özmal depolama alanına sahip şirketlerden bir tanesiyiz. Bunun en büyük sebebi, sunduğumuz hizmetleri her seferinde daha da geliştirerek yol alıyor olmamızdır. Depolarımız olabildiğince yüksek kapasiteli ve teknolojik anlamda oldukça gelişmiş özelliklere sahip. Depolarımızın büyük çoğunluğu Kocaeli – Çayırova’da yer almakla birlikte İstanbul, İzmir, Sakarya, Antalya, Ankara, Adana ve Karadeniz bölgesi gibi birçok farklı şehirde de depolarımız bulunuyor. Hali hazırda inşası başlanan yine Adana ve Çayırova depolarımızın yanı sıra, önümüzdeki dönemlerde de farklı lokasyonlarda yeni depo yatırımlarımız hız kesmeden devam edecektir. Depolama segmentinde depo geliştirmeye odaklanmış, halka açık ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olan iştirakimiz Reysaş GYO ile sahip olduğumuz “Türkiye’nin Depocusu” unvanını, gelecekte de hep lider konumda tutarak devam ettirmek, depoculuk alanındaki hedefimiz. 
 
TEKNOLOJİYE CİDDİ YATIRIM YAPIYOR
 
Depolama hizmetlerinizde teknoloji ve dijitalleşme alanında nasıl bir altyapıya sahipsiniz? Müşterilerinize ne tür avantajlar sunuyorsunuz?
 
Her sektörde olduğu gibi depolama alanında da teknolojiyi en etkin ve efektif şekilde kullanan bir firmayız. Sağladığımız teknolojik altyapı sayesinde paydaşlarımıza kolay ve hızlı çözümler sunuyoruz. Zaten günümüz şartlarında hele ki, dijitalleşmenin oldukça hız kazandığı bir dönemde bunun aksini yapmak pek de mantıklı olmayacaktır. Bu sebeple yine yatırımlarımızın ciddi bir kısmını teknolojik altyapıya ayırmış durumdayız. Özellikle güvenlik anlamında en sağlam ve güncel teknolojik ürün ve hizmetlerden ciddi anlamda yararlanmaktayız. Bununla birlikte kapıların bina içi yüksekliği genellikle 14 metre, kolon aralıkları, yer zeminleri, bahçeleri ve tır yanaşma üniteleri de oldukça yüksek standartlarda ve teknolojik anlamda oldukça gelişmiş durumdadır. 
Tercih edilmemizin en büyük sebeplerinden biri de budur. Nihayetinde birbirinden farklı alanlarda depolama hizmeti sunuyoruz ve bunların her biri için farklı güvenlik önlemleri, farklı teknolojik hizmetler ya da farklı düzenlemeler söz konusu. Bunu karşılayabildiğiniz ölçüde başarı elde edebilirsiniz. Bizim de en çok üzerinde durduğumuz konuların başında geldiği için, bu kadar başarının tesadüf olmadığını çok net bir şekilde görebiliyoruz. 
Reysaş olarak mevcut depolarımız ve yeni yatırımlarımız son teknolojik altyapı desteği ile her sektörden her ürüne hizmet verebilecek kapasitede tasarlanmaktadır. Akıllı bina yapısını kendi yazılım firmamızın şirket ve müşteri bazında özelleştirerek hazırladığı depo içi takip ve ürün yönetimi sistemleri ile birleştiriyor ve müşteriye özel çözümler üreterek depo yönetimi hizmeti sunuyoruz. Bu alanda müşteri depolama ihtiyaçlarının analizinden sonra en verimli biçimde operasyon organizasyonu yapılıyor. Projeye özel depo ve depo yönetimi oluşturma alternatifleriyle müşteriye çeşitli olanaklar sunulabiliyor. Sunduğumuz depolama hizmetlerinde operasyon için gerekli olan forklift, reachtruck, stacker, orderpicker ve elektrikli transpaletlerin yanı sıra barkod ve RF (akıllı elle toplama cihazı) sistemleri, bilgisayar kontrollü uygulamalar ve en son teknolojik yenilikleri de kullanıyoruz. Bunun dışında, depolarımızın lokasyonlarının doğru seçilmiş olması ve şehre yakın olmaları da müşterilerimize zaman anlamında oldukça avantaj sunmakta ve buna bağlı olarak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmaktadır. Müşteri memnuniyeti bizim en değer verdiğimiz konuların başında geldiği için hangi müşterinin neye ihtiyaç duyduğunu iyi bir şekilde analiz edip, müşterilerimize özel hizmetler sunuyoruz. 
 
Depolama hizmetlerinde nasıl bir müşteri yelpazesine sahipsiniz? Sektörlere özel çözümleriniz nelerdir?
 
Depolama hizmetlerinde oldukça geniş bir sektör yelpazesine sahibiz. Olabildiğince farklı sektörlere yönelik depo yatırımları sunmaya çalışıyoruz ve buna yönelik AR-GE çalışmalarımız devam etmekte. Her sektörün kendine has ihtiyaçları söz konusu. Burada önemli olan bu ihtiyaçlara cevap verip çözüm üretebilmek. Biliyoruz ki, üretmek işin temel noktasıysa, bunun depolanması ve lojistiği de en kilit aşamalardan birisidir. Dolayısıyla her sektöre yönelik sunduğunuz depolama hizmeti bir diğerinden ayrışmak durumunda. Farklı kapasiteler, farklı raf düzenleri ve farklı güvenlik önlemleri ister istemez söz konusu olacaktır. Burada önemli olan, sektörleri ve ihtiyaçları iyi bir şekilde analiz edebilmektir. Bu konuda Reysaş GYO olarak ciddi anlamda ayrıştığımızı ve başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Tekstil, gıda, mobilya, teknoloji ve otomotiv gibi klasik depolama hizmetlerinin yanı sıra tarım, likit ve kimyasal alanlarda da depolama hizmeti sunuyoruz ve bu anlamda yeni depo yatırımlarımız da hali hazırda devam etmektedir.
 
YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN SÜRECEK 
 
Devreye almayı planladığınız yeni yatırımlar var mı?
 
Elbette ki, yatırımlarımız hız kesmeden sürüyor. Kurulduğumuzdan bu yana kendi sektörümüzde birçok ilke imza attık. Uyguladığımız planlama ve stratejiler doğrultusunda yine her yıl büyümeye devam ediyoruz. Son olarak Türkiye’nin en büyük tarımsal depolama alanının inşasına başlayarak, ülkemiz için oldukça önemli bir adım attık. Adana Sarıçam’da kiracımız Pioneer Tohumculuk A.Ş. (USA)’ya teslim edilecek olan depo yaklaşık 33.000 m2. Depo inşasının 2021 yılı sonuna doğru bitmesini planlıyoruz. Yine devam eden Çayırova 13 nolu depo inşaatı yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflemekteyiz. Belirlenen hedefler ışığında yatırımlarımızı hayata geçirirken, yenilikçi vizyonumuz sayesinde ülkemize değer katan birçok yeniliğin de öncüsü olmaya devam edeceğiz.
 
 
REYSAŞ DEPOLARININ ENERJİSİ GÜNEŞTEN 
 
Depo çatısında güneş panelleri ile elektrik üretimi yapan, Türkiye’de çatı üzerinde kurulmuş ilk ve en büyük GES tesisini hizmete alan firma olduklarının altını çizen Reysaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “Depo sayımızın fazlalığı ve depo yatırımlarımızın devam etmesi sebebi ile 2021 ve takip eden yıllarda da güneş enerjisi yatırımlarımız devam edecek. Bu şekilde katkı değeri yaratan, verimlilik artışı sağlayan, karbon salınımını azaltan uygulamalarda yatırımlarımızı devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.  
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat