e
Banner


Seyir Mobil’den lojistik ihtiyaçlarına özel araç takip çözümleri
Yerli sermaye, yerli Ar-Ge ve yerli üretimiyle Türkiye’nin önemli teknoloji şirketleri arasında yer alan Seyir Mobil, filo yönetimi, araç takibi, CANbus ile raporlama, dijital takograftan veri indirme, nesne takip, Bluetooth eşleşmesi ile soğuk zincir takibi ve kablosuz dorse eşleşmesi gibi çözümleriyle lojistik sektörünün işini kolaylaştırıyor. 




Seyir Mobil2012 yılından kurulan Seyir Mobil, yüzde yüz yerli yazılım ve donanımlarla geliştirdiği teknolojisiyle filo yönetim sistemlerinde ihtiyaca yönelik çözümler üretiyor.  Kuruluşlarından çok önceye uzanan lojistik tecrübesine ve kurdukları AR-GE merkezine dayanarak sektörde emin adımlarla ilerlediklerini belirten Seyir Mobil Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Küçük, “Bugün iş ortaklarımızın tüm sorunlarına çözüm üretebilecek altyapıya sahip durumdayız. Deposu sabotaja mı uğramış, aracı ne kadar yakıt yakmış, rölantideki yakıt tüketimi hangi seviyede gibi soruların hepsini yanıtlayabiliriz. Filo yönetimi, araç takibi, CANbus ile raporlama, dijital takograftan veri indirme, nesne takip, Bluetooth eşleşmesi ile soğuk zincir takibi ve kablosuz dorse eşleşmesi gibi sektörel tüm ihtiyaçları karşılıyoruz diyebiliriz. Seyir Mobil’den önce uzun yıllar nakliyecilikle uğraştığımız için bugün üretimlerimizin her aşamasında sektörde yaşanabilecek sorunların öngörüsüyle hareket ediyoruz. Bu durum da muhtemel açıkların çok daha önce fark edilip çıkabilecek sorunlara anında çözüm getirmemizi sağlıyor” dedi. 
 
YÜZDE YÜZ YERLİ SERMAYE
 
Seyir Mobil olarak gururla taşıdıkları özelliklerinden bir tanesinin de yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olmak olduğunu vurgulayan Yakup Küçük, uluslararası ISO 9001, ISO 10002, ISO 14001 ve ISO 27001 kalite sertifikasyonlarının yanı sıra, ürünler için CE, E-Mark ve Yerli Malı Belgesine sahip olduklarını aktardı. Bugün itibariyle 12 bin müşteriye, 120 bin araç takip cihazına ulaştıklarını belirten Küçük, “Sadece üretim olarak değil yetkili servis ağımızla da kaliteli ve hızlı hizmeti ülkemizin her noktasına ulaştırıyoruz” dedi.  
 
A’DAN Z’YE ÇÖZÜMLER 
 
Sundukları çözümler hakkında da bilgi veren Yakup Küçük, şunları aktardı:  
“Araç takip sistemi sayesinde araçlarınızı gerçek zamanlı ve geçmişe dönük olarak 7 gün 24 saat takip edebilirsiniz. Üstelik, araçlarınıza hız limiti tanımlaması yapabilir, tanımladığınız durumlarla ilgili alarmlar kurabilirsiniz. Tabi tüm verilerin raporlarını da istediğiniz gibi görüntüleyebiliyorsunuz. 
Yapı taşlarımızdan biri olan filo yönetim sistemi; araçların yakıt, bakım, trafik cezaları ve diğer tüm masraflarının takibini yapıp muayene, sigorta, kasko gibi belirli sürelerde yenilenmesi gereken periyodik işlemleri de kullanıcıya hatırlatan bir sistem. Müşterilerimiz, sistem sayesinde periyodik işlemlerde gecikme sonrası çıkan fazladan maliyetten kurtuluyor.
Uluslararası nakliyecilerin ve yöneticilerin son zamanlardaki en büyük sorunlarından biri haline gelen dijital takograftan veri indirme problemini 2 şekilde çözüme kavuşturuyoruz. 
Birincisi TAVİ (Yerel) cihazımız. Bu cihaz ile indirme yapacağınız zamanlar aracın uyumlu dijital takografına cihazımızı bağlayıp takograftan verileri indirebilirsiniz. 
Seyir Mobil’in farkını gösterdiği ikinci çözümümüz ise uyumlu cihazlarımıza dâhil olarak çalışan “Uzaktan Dijital Takograf Verisi İndirme” çözümüdür. Bu şekilde Seyir Mobil sistemi üzerinden nerede olursanız olun araçlarınızın takograf verilerine ulaşabilir ve indirebilirsiniz. 
Bu çözüm sayesinde yasal zorunluluk yerine getirildiği için olası cezalardan ve iş yükünden kurtulmuş olursunuz.
Bunun yanında mevzuatlara göre sürücülerin günlük ve haftalık sürüş sürelerini, dinlenme sürelerini de kolayca kontrol edebiliyor olmanız gerekiyor. Seyir Mobil olarak sürücülerin sürüş ve dinlenme sürelerini anlık olarak gerçek zamanlı takip edilebileceği bir sistem geliştirdik. Kalan Sürüş Zamanı Takibi. Bu sisteme göre dijital takografa sahip tüm araçlarda, takografın oluşturmuş olduğu gerçek zamanlı sürüş sürelerine anlık olarak erişebiliyorsunuz. Bu sayede sürücülerin yasal olarak belirlenen günlük ve haftalık sürüş ve dinlenme sürelerini en iyi şekilde yönetebilir, operasyonel verimlilik sağlayabilirsiniz.
Bir başka amiral gemimiz de Soğuk Zincir Takip Sistemi. Bu sistem ile frigorifik araçlarda taşınan ürünlerin sıcaklık değerlerini, anlık olarak kolayca takip edebilirsiniz. Sistem, olası kritik sıcaklık değişimlerinde hızlı bir şekilde sizleri uyarıyor ve önlem almanıza olanak sağlıyor. Ayrıca sıcaklık sensörü ve cihaz arasında kullanılan Bluetooth teknolojisi sayesinde, klasik kablolama yöntemlerinde yaşanılan veri kayıplarının önüne geçmiş oluyorsunuz. 
Bluetooth teknolojisini sıcaklık takibin yanında bir de dorse-çekici eşleştirme işlemlerinde de kullanıyoruz. Bu çözümümüzde çekici üzerinde bulunan cihazımız, dorseye kablosuz bir şekilde kolayca eşleşerek sizi ekstra iş yükünden kurtarmış oluyor. Sistem üzerinden yapacağınız anlık kontroller ile dorse-çekici eşleşmelerini de anlık olarak görüntüleyebiliyorsunuz.” 
 
‘YILIN LOJİSTİK TEKNOLOJİLERİ ŞİRKETİ’ 
 
Her zaman yeni teknolojiye hızla ayak uyduran, kendi teknolojisini kendi üreten bir firma olarak, 6. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen 5. Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri’nde “Yılın Lojistik Teknolojileri Şirketi” seçildiklerini aktaran Yakup Küçük, “Bu ödülü kazanmamızda emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.  



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat