e
Banner


Wilat Türkiye yeni yönetim kurulunu belirledi
Lojistik ve taşımacılık sektörünün kadın platformu WiLAT Türkiye, ilk Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Wilat Türkiye, yeni yönetim kadrosu ile taşımacılık ve lojistik sektöründeki tüm kadınları güçlendirmek ve sektöre katkı sağlayacak yerel ve ulusal projeleri hayata geçirmek üzere çalışmalarına hızla devam edecek. 
 




wilat1919 yılında Birleşik Krallık merkezli kurulmuş bir dernek ve enstitü olan CILT (Chartered Institute of Logistics and Transport)’in kadın kanadı olarak 2013 yılında kadınların lojistik ve taşımacılık sektöründeki yerini güçlendirmek, sektördeki kadın sayısını arttırmak ve onlara sektördeki faaliyetleri süresince destek olmak amacıyla kurulan WiLAT, 40’a yakın ülkede faaliyetlerini artırarak sürdürüyor. 
WiLAT Türkiye, yine aynı amaç ve vizyon ile Türkiye’deki faaliyetlerine 2021 itibariyle başladı. Türkiye’de lojistik ve taşımacılık sektöründe cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi konularında lider organizasyon olmayı hedefleyen WiLAT Türkiye, kadın ve lojistik terimlerini biraraya getiren ilk dernek olma özelliğini de taşıyor.
10 Eylül 2021 Cuma günü Wilat Türkiye Merkez ofisinde gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı saygı duruşu ile başladı. Ardından Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Berna Akyıldız, kuruluştan bu yana yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yapılan seçimlerde; 
Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Berna Akyıldız, Emine Yazıcıoğlu, Esra Kıvrak, Elif Sağır, Özlem Dalga,
Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine; Zeynep Alemdar, Nazlı Selek, Seniha Didem Light, Ezgi Yurdakul, Pınar Tokal,
Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Sevilay Kuru, Ayşe Nur Topçuoğlu, Semra Özcan,
Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine; Zeynep Özsoy, İlkin Ebru Mert, Özlem Uğur,
Danışma Kurulu Üyeliklerine; Aydan Baktır, Aynur Ayhan, Günnur Diker, Mine Kaya, Mine Ayhan, Sevilay Kuru, Ayşe Nur Topçuoğlu, Semra Özcan, Zeynep Özsoy, İlkin Ebru Mert, Özlem Uğur seçildi.
Wilat Türkiye, yeni yönetim kadrosu ile taşımacılık ve lojistik sektöründeki tüm kadınları güçlendirmek ve sektöre katkı sağlayacak yerel ve ulusal projeleri hayata geçirmek üzere çalışmalarına hızla devam edecek. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat