e
Banner


Havaş, bozulabilir hava kargoda güvenilir hizmet sunuyor
Havacılık sektörünün deneyimli markası Havaş; İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya havalimanlarında son teknolojiyle donatılan antrepo tesislerinde hava kargo müşterilerine ayrıcalıklı hizmetler sağlıyor. Antrepoları arasında gümrüklü taşımacılık faaliyeti de bulunan şirket, soğuk zincir gerektiren bozulabilir kargolara yönelik frigorifik ekipmanlarıyla öne çıkıyor.




havaÅ�Hava kargo sektöründe müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımıyla en çok tercih edilen markaların başında gelen Havaş’ın, İstanbul Havalimanı, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya havalimanlarında toplam 20 bin 457 metrekare alana sahip antrepo tesisleri bulunuyor. Uluslararası standartlardaki antrepolarında; genel kargo, değerli kargo, soğutma gerektiren bozulabilir nitelikli kargo, canlı hayvan bekleme odası, tehlikeli madde içeren kargolara uygun özel depolama alanları yer alıyor. Şirket ayrıca, İstanbul’dan Antalya, Ankara ve İzmir arasında karşılıklı tarifeli seferlerle gümrüklü taşımacılık hizmeti de sunuyor.
 
BOZULABİLİR KARGOLAR İÇİN TÜM ÖZEL KOŞULLARI SAĞLIYOR
 
Havaş’ın, İstanbul Havalimanı’nda 11 milyon Avro yatırım gerçekleştirerek hizmete açtığı antreposunda, soğuk zincirin korunmasına yönelik yüksek nitelikli alanlar, soğuk hava odaları, artı ısı dereceleri sağlayan depolama alanları ve frigorifik ekipmanlar yer alıyor. Şirketin ilaç ve aşı taşımacılığına yönelik yatırımları arasında; Freezer adı verilen ve eksi 18 dereceye kadar soğutma özelliği bulunan üniteler bulunuyor. Havaş tesislerinde; ısı kontrolünü +2 ve +25 C derece arasında sağlayan ve depolanacak kargonun içeriğine göre ısı derecesinin ayarlanabildiği özel alanlar, yine +2 ile +25 C derece arasında uçuşa sevk için hazırlanan ve bekleme esnasında bozulabilir kargoların korunması için 5 adet 96x125 inç ölçüsünde palet kapasiteli depolama alanları da yer alıyor. Aktif soğutuculu konteynerların depolanması ve korunması için tahsis edilen, aynı anda 18 adet RKN veya 9 adet RKN ve 3 adet RAP konteyner kapasiteli özel alanlara ek olarak, bu alanlardaki harici güç üniteleriyle bozulabilir kargonun daha uzun süre soğutma işlevini koruması sağlanabiliyor.
 
FRİGORİFİK EKİPMANLARI KULLANAN İLK ŞİRKET 
 
Bozulabilir ürün taşımacılığında soğuk zincirin korunması amacıyla tasarladığı ve 2018 yılında devreye aldığı frigorifik ekipmanlarıyla Havaş, Türkiye’de yer hizmetlerinde bir ilke imza attı. Havaş, gıda, ilaç gibi bozulabilir kargoların antrepodan uçağa transfer edilmesi ve gümrüklü taşımacılık hizmetleri dahilinde Antalya, Ankara ve İzmir havalimanlarından, İstanbul’a karşılıklı tarifeli seferlerle taşınması için kullandığı soğutucu üniteli frigorifik araçlarıyla en güvenilir transfer koşullarını sunuyor. Frigorifik araçlarla; uçak - kargo deposu - uçak arasında bozulabilir kargolar için soğuk zinciri koruyarak taşımacılık gerçekleştirirken, boşaltma – yükleme - bekleme işlemleri esnasında kargoların dış koşullarla temasını engelleyerek talep edilen ısı aralıklarında korunması sağlanıyor. 
 
KALİTE STANDARTLARINI BELGELEDİ
 
Havaş, İstanbul Havalimanı’ndaki antreposunda ilaç ve soğuk hava depolaması gerektiren ürünlerin depolama ve taşıma süreçlerinin kalite standartlarını belgeleyen Avrupa Birliği GDP (Good Distrubition Practices - İyi Dağıtım Uygulamaları) sertifikasına da sahip bulunuyor. Sertifika; soğuk zincirin korunması için ayrılan özel depolama alanları ile kargo kabul işlemleri, antrepolar arası nakliye, yükleme ve sevkiyat süreçlerinin, Avrupa Birliği (AB) mevzuatlarına uygun kalitede sağlandığını ve tüm operasyon zincirinde uygun saklama ve transfer koşullarının oluşturulduğunu belgeliyor.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat