e
Banner


SGS TransitNet işlem yaptığı ülke sayısını 25’e çıkaracak
2021 yılını ciro ve müşteri sayısını artırarak kapatan SGS TransitNet, 2022’de yurt içi ve yurt dışında yeni açılımlar yapmaya hazırlanıyor. Sürücü vizeleri konusunda başlattıkları hizmeti çeşitlendireceklerini belirten SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, Rusya, Ukrayna, Avusturya gibi ülkelerden de işlem yapabilmek için çalışma yürüttüklerini açıkladı. 




sgsAB, Sırbistan Makedonya ve Türkiye gümrüklerinde teminatları olan ve bu teminatlara dayanarak hem ihraç hem ithal, hem de yurt içi gümrükler arası taşımalarda T1/T2/TR hizmeti sunan SGS TransitNet, 22 ülkede müşterilerine çözüm sunuyor. 2021 yılında cirosunu ve müşteri sayısını artırmayı başaran şirket, 2022’de yeni ürün ve hizmetler sunmak için hazırlık yapıyor. 2021 yılını büyümeyle kapattıklarını belirten SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, “2020 yılında Covid-19 pandemisi nedeniyle iş hacminde ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Yılın ikinci yarısında kendini toparlamaya başlayan piyasa 2021’de pandeminin olumsuz etkilerinden iyice kurtuldu. Bu gelişmelere paralel olarak 2021 yılında cirosal olarak 2020’ye göre yüzde 35 civarında bir büyüme yakaladık. Sistemimize 200 yeni müşteri ekledik. Hem ciromuzdaki hem de müşteri sayımızdaki artışla 2021 yılını kayda değer bir büyüme oranıyla kapatmış bulunuyoruz” dedi. 
 
 
SÜRÜCÜ VİZELERİ HİZMETİNİ ÇEŞİTLENDİRECEK  
 
Mine Kaya, 2022 yılında kendi alanlarında kalmak kaydıyla yeni hizmetleri ve ürünleri sunmak niyetinde olduklarını ve bu konuda hazırlık yaptıklarını söyledi. Bazı projelerin resmi başvurularını yaptıklarının bilgisini veren Kaya, “Onaylanmasının ardından bunları paylaşacağız. Diğer yandan, sürücü vizeleri konusunda hizmet vermeye başlamıştık. Bunu hizmet verdiğimiz şehirlere yenilerini ekleyerek genişletmeyi, ayrıca vize hizmet çeşidini de arttırmayı hedefliyoruz. Bunların yanı sıra sektöre hız kazandırmak ve kolaylık sağlamak amacıyla bazı teknoloji yatırımlarımız ve projelerimiz de mevcut. 2022 yılında mevcut hizmet verdiğimiz ülkelere ilave olarak Rusya, Ukrayna ve Avusturya gibi ülkelerden de işlem yapabilmek için gerekli çalışmalara başladık” dedi. 
 
2022 İÇİN BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE DOKUZ 
 
2022 yılı için yüzde 9’luk bir büyüme hedefi koyduklarını aktaran Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Taşımacılık ve lojistik sektörü olmazsa olmaz sektörlerin başında geliyor ve sürekli dinamik. Biz de onlara hizmet verdiğimiz için aynı dinamikliği yaşıyoruz tabii ki. Uzun yıllar önce partnerlerle, sonra kendimiz olarak taşımacılık ve lojistik sektörüne hizmet vermekteyiz. Ülkemizde bu hizmeti ilk başlatan kuruluş olmaktan da gurur duyuyoruz. Aynı gurur ve mutlulukla da her gün sektöre daha nasıl faydalı olabiliriz diye düşünmekte ve bu yönde çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Hali hazırda tüm AB ülkelerinde vermekte olduğumuz hizmeti çeşitlendirerek ve ülke sayısını artırarak devam ettirme niyetindeyiz. Dilerim taşımacılık ve lojistik sektörümüz önündeki engelleri aşarak başarısına başarı katar ve bizim de bunda bir nebze payımız olursa ne mutlu bize.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat