e
Banner


AGT Kurye, transfer merkezlerinde otomasyon yatırımlarını sürdürüyor
Artan e-ticaret hacmini ve yeni teslimat modellerinin getirdiği hareketliliği en iyi şekilde yönetebilmek için harekete geçen AGT Kurye, otomasyon yatırımlarıyla transfer merkezlerini teknolojiyle entegre ediyor. AGT Kurye Genel Müdürü Fırat Siller, bu yatırımlarla yılın son çeyreğinde oluşacak kampanya süreçleri ve artacak hacimlere hazır olduklarını söyledi. 




agtYeni nesil kargoculuğu Türkiye’ye kazandıran şirketlerden AGT Kurye, 600’e yakın acente ve 3 bin 200 saha personeli ile 81 ilde; “ekspres teslim”, “aynı gün teslim” ve “ertesi gün teslim” hizmetleriyle başta elektronik perakende ve finans olmak üzere birçok sektöre hizmet sunuyor. Ticaretin yoğun yaşandığı büyük şehirlerin tamamında operasyonel verimlilik ve kapasitenin en iyi şekilde yönetilebilmesi için teknoloji yatırımlarını hızlandıran şirket, transfer merkezlerinde sorter sistemlerine odaklandı. İstanbul çıkışlı gönderiler için devreye alınan yeni otomasyon sistemiyle şirketin, saatlik ayrıştırma ve sevk kapasitesi 9 bin bandına çıktı.
 
‘E-TİCARETTE YOĞUN KAMPANYA SEZONUNA HAZIRIZ’ 
 
AGT Kurye Genel Müdürü Fırat Siller, yatırım yaptıkları otomasyon sistemin, birbirinden bağımsız 5 ayrı pass kurgusunda toplam 300 farklı coğrafi birime göre ayrım yapabildiğini ve 3 farklı açıdan kusursuz barkod okuya bildiğini söyledi. Sistemin aynı zamanda fiziksel ve ağırlık ölçümleme sensörlerine de sahip olduğunu belirten Siller, “Sistem, minimum 20 gram maksimum 40.000 gram birim gönderilerini hatasız biçimde işleyebilmektedir. Artık İstanbul çıkışlı gönderiler için sadece 5 operatör ile her gün 90 bin gönderiyi başarı ile sevk edebiliyoruz. Uçtan uca tüm operasyonel süreçlerimizi teknolojiyle donatarak, yılın son çeyreğinde oluşacak kampanya süreçleri ve artacak hacimlere uygun çözümler devreye alıyoruz” dedi. Teknoloji yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayan Siller, 2022’nin son çeyreği ve 2023 yılı içerisinde farklı illerdeki transfer merkezlerinde bu sistemin devreye alınacağını açıkladı. 
 
‘GELİŞTİRDİĞİMİZ MODELLERLE FARK YARATTIK’ 
 
Fırat Siller, AGT Kurye’nin e-ticaretin Türkiye’de giderek büyüyen potansiyeli karşısında dağıtım sektöründeki acil teslim ihtiyaçlarını analiz ederek, aynı gün teslim ve ekspres teslim modellerini ilk hayata geçiren ve sektöre kazandıran firma özelliğine sahip olduğunu vurguladı. Birçok e-ticaret firmasına hizmet sunduklarını belirten Siller, ortaya koydukları aynı gün teslim, ekspres teslim gibi modellerinin bugün ayrı bir sektör haline geldiğini ve birçok firmaya rol model oluşturduğunu söyledi. 
Fırat Siller, “Sektöre getirdiğimiz yenilikler ve müşteri memnuniyetini ön plana çıkaran bilişim teknolojisine dayalı uygulamalarımızla ‘saha operasyonları’ sektörüne önderlik ediyoruz. 600’e yakın profesyonel acentemiz ve 3 bin 200 özel eğitimli ve yüksek teknolojik donanımlı saha personelimiz ile tüm Türkiye’de hizmet sunuyoruz. E-ticarete yönelik tasarlanmış ekspres çözümlerimiz, hizmet verdiğimiz bankacılık, finans, telekomünikasyon, perakende gibi tüm sektörlerde uygulanır hale gelmiştir” dedi. 
 
‘TÜM SÜREÇLER TAKİP ALTINDA’ 
 
AGT Kurye olarak müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru anlayarak en uygun çözümleri ürettiklerini ve fark yaratmak isteyen kurumlar için fark edilebilir iş sonuçları geliştirdiklerini vurgulayan Fırat Siller, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Tüm operasyon süreçlerinde hız, güvenlik ve şeffaflık kavramlarını esas alarak yapılan işlerin tarih ve saatini, işi yapanın beyanına değil; sistemden alınan bilgiye dayandırıyoruz. Saha personellerimizin herhangi bir andaki coğrafi konumu ve saha hareketleri hem gönderi sahipleri hem de kurumsal müşterilerimiz tarafından anlık takip edilebiliyor. Gönderi sahiplerine yönelik zaman bazlı hizmet sunuyor, sahada yapılan işlerin müşteri tarafındaki devamında da en kolay ve düşük maliyetle yapılmasını sağlayan iş süreçlerini tasarlıyoruz. Müşterilerimize, işlerinin takibi amaçlı her türlü uygulama ara yüzü ve kolaylığı sunuyor ve tüm raporlamaları gerçek zamanlı olarak yapıyoruz.”  
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat