e
Banner


Geleceğin Yük Borsası: Taşımacılık 4.0'ı Deneyimleyin
Ömer F. GÖZEL – Trans.eu İş Geliştirme Müdürü
 




Trans.euTaşımacılık 4.0 nedir?
 
Taşımacılık 4.0 gelecektir! Bu nedenle yenilik, ilerleme ve taşımacılıkla ilgili tarafların dijital ağ oluşturması anlamına gelmektedir. Başlangıçta Lojistik 4.0 terimi Endüstri 4.0'dan türetildi. Bu terim tedarik, üretim, dağıtım ve imha lojistiği ile tedarik zinciri boyunca tüm süreçleri dikkate almaktadır. Öte yandan Taşımacılık 4.0, tamamen taşımacılığın temel yetkinliğine odaklanmaktadır. Amaç, yük ihalesinden tarife müzakeresine ve nakliyenin atanmasından nakliyenin gerçekleştirilmesine kadar nakliye sürecini mümkün olduğunca hızlı, verimli, uygun maliyetli ve sürdürülebilir hale getirmektir. Kapsamlı veri derlemeleri ve raporlar yardımıyla, taşıma yönetimi sürecine ilişkin daha iyi stratejik kararlar alabilmek için faydalı içgörüler oluşturulmaktadır.
 
Yük Borsasında Mevcut Taşıma Kapasitelerine ve Uygun Nakliyecilere Erişin
 
Nakliye şirketlerindeki mevcut sürücü sıkıntısının etkileri giderek daha belirgin hale geliyor. Birçok nakliyeci için mevcut nakliyecilerin taşıma kapasiteleri artık yeterli değil. Bu nedenle nakliyeci ağlarını sürekli genişletmek ve yeni iş ilişkilerine girmek zorunda kalıyorlar. Bunun için bir imkan da dijital yük borsalarıdır. Nakliye platformları Avrupa'daki çok sayıda nakliyeciye doğrudan erişim sağlamaktadır. Araç filosu, tercih edilen rotalar ve aynı zamanda olası yüklenicilerin derecelendirme ve referansları nakliye forwarderlar tarafından fazla çaba sarf etmeden her an görüntülenebilir.
Yeni nakliyecilerle başarılı bir işbirliği sağlamak için Trans.eu'daki tüm nakliyeciler sıkı kriterlere göre kontrol edilir ve doğrulanır. Böylelikle, işletmeye zarar veren gecikmeler, malların zarar görmesi veya diğer güvenilmezlikler sürdürülebilir bir şekilde azaltılır. İsteğe bağlı olarak Trans.eu sertifikaları yük borsasından da alınabilir. Bu kalite özelliklerini gösterebilen nakliye şirketleri, Trans.eu tarafından ek bir değerlendirme prosedüründe özellikle güvenilir ve dürüst olarak sınıflandırılmıştır. Böylece spot piyasada önemli bir rekabet avantajına sahip olurlar ve bu da onlara mevcut yüklere ve ek yüklere hızlı erişim sağlar.
 
Kapalı Gruplarda ve Özel Yük Borsalarında Güvenli Taşıma Ataması
 
Ulaştırma planlaması güven ve dürüstlük üzerine kuruludur. Bu nedenle, kamuya açık bir yük borsasında bilinmeyen ortaklarla sözleşme yapmak genellikle kritik olarak değerlendirilir. Bu riski en aza indirmek için şirketler Trans.eu taşımacılık platformunda kapalı gruplar ve ayrıca özel borsalar oluşturabilir. Kapalı gruplara yalnızca mevcut bir iş ilişkisi olan şirketler dahil edilir. Özel yük borsaları, seçilen nakliyecilere, yükü bir toplu taşıma borsasında ilan etmek zorunda kalmadan şubeler arasında kendi yüklerine erişim sağlamak için de kullanılabilir.
Seçilmiş taşıyıcılarla yakın işbirliği, uzun vadede spot piyasada kendi konumunu güçlendirebilir ve böylece mevcut taşıma kapasitelerine erişimi garanti edebilir. Yük borsasındaki yük teklifleri daha hızlı yanıtlanır ve işlem güvenliği artar. Özel grup içinde ilgilenen bir taraf bulunamazsa, forwarderlar istedikleri zaman taşıyıcı arayışını genişletmek için, yükü kamu yük borsasında da her zaman yayınlama seçeneğine sahiptirler.
 
Yük Borsasına ve Spot Piyasaya TMS'den Doğrudan Bağlantı İmkanı
 
Trans.eu yük borsası, yalnızca spot piyasadaki yükleri ve taşıma kapasitelerini birbirine bağlamaya yönelik bağımsız bir sistem olmaktan çıkalı çok oldu. Trans.eu daha ziyade Transport 4.0 anlamına gelmektedir. Bulut tabanlı taşımacılık platformu, bir API arayüzü kullanılarak TMS'ye entegre edilebilir ve böylece nakliye şirketlerinin taşımacılık yönetimini bir üst seviyeye taşıyabilir. Hızlandırılmış veri aktarımı ve hatalara karşı azaltılmış duyarlılık, tüm forwarder sürecini optimize eder.
Yapay zeka tarafından kapsamlı destek sağlanmaktadır. Öncelikli hedef, forwarderlar için işi mümkün olduğunca kolaylaştırmak ve taşımacılık sözleşmelerinin ihale edilmesi ve sonuçlandırılması için gereken süreyi en aza indirmektir. Gelişmiş algoritmalar sayesinde belirli bir rota için; en iyi fiyatı önermek üzere mevcut ve rotaya özgü ulaşım fiyatlarını analiz eder. Bu rota üzerindeki ilave nakliyeciler ve yükler de otomatik eşleştirme kullanılarak bulunabilir. Ayrıca, otomatik kurallar taşımacılık platformundaki tüm yük yayınlama sürecinde saklanabilir ve yük borsasına manuel giriş ihtiyacını ortadan kaldırır.
 
Daha İyi Stratejik Kararlar İçin Kapsamlı Raporlama
 
Otomasyona ek olarak, yük borsasında toplanan verilerin değerlendirilmesi de büyük önem taşımaktadır. Bunun için Trans.eu tüm taşıma süreci boyunca ilgili performans verilerini toplamaktadır. Şirket performansına ilişkin raporlar ve tarife kıyaslaması, verimlilikte geniş kapsamlı bir artış sağlar. Örneğin, belirli yükler ve rotalar için mevcut fiyat seviyesi, tarife karşılaştırmaları temelinde analiz edilebilir.
Bu tür içgörüler sayesinde forwarderlar, tahmin edilmesi zor piyasa gelişmelerinin yaşandığı dönemlerde maliyet hesaplamaları ve süreç optimizasyonları için geçerli bir veri temelinden yararlanırlar. Kendi marjları hakkında bilgi sağlarlar ve yeni iş ilişkileri kurmak için kullanılabilecek iyileştirme potansiyelini gösterirler. Ayrıca raporlama, kendi hizmet seviyesini korumak ve önemli iş ortaklarıyla işbirliğini yoğunlaştırmak ve geliştirmek için önemli ipuçları yaratır.
 
Taşımacılık Tahsisi, Fiyat Görüşmesi - Hepsi Tek Bir İletişim Akışında
 
Zaman paradır, özellikle de lojistikte. Yavaş ve eski iletişim kanalları, nakliye siparişlerinin işlenmesini büyük ölçüde olumsuz etkileyebilir. Özellikle sınır ötesi taşımalarda, dil engelleri de yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Belirli koşullar altında bu durum, nakliye borsasında sözleşmelerin yapılmasını engelleyebilir. Trans.eu yük borsasındaki Messenger'da her ay 400.000'den fazla işlem gerçekleştirilmektedir. Fiyat pazarlıkları gerçek zamanlı olarak mümkündür. İletişim sorunlarını önlemek için, program mesajları otomatik olarak ilgili ülkenin diline çevirmektedir. Bir işlem tamamlandığında, görüşmeler belgelenir. Böylece olası talep ve iddialar daha sonra varılan anlaşma temelinde kontrol edilebilir. Bu, tüm taraflar için önemli bir yasal güvencedir.
 
Geleceğe hazır olun! Trans.eu Yük Borsası ile Taşımacılık 4.0'a
 
Taşımacılık platformunda her gün 250.000 kargo ve araç teklifi yayınlanmaktadır. Trans.eu yük borsası, 25.000 doğrulanmış nakliyeciden oluşan bir ağa doğrudan erişim sunmaktadır. Bu da yük borsasını Avrupa'daki en büyük nakliyeci veri tabanlarından biri haline getirmektedir.
 
Trans.eu ile aşağıdaki özelliklerden yararlanabilirsiniz:
 
•Avrupa'daki en büyük nakliye topluluğuna erişim
•Kapalı gruplar ve özel borsalar sayesinde güvenli taşıma sağlanması
•Potansiyel nakliyecilerin profillerine ilişkin ayrıntılı bilgiler
•Kendi TMS'nize API arayüzü
•Otomatik yük tahsisi için ayarlanabilir parametreler
•Belirli rotalarda uygun nakliyeciler ve yüklerle otomatik eşleştirme
•Taşımacılık için algoritma tabanlı fiyat tahminleri
•Etkinlik ölçümü de dahil olmak üzere kapsamlı raporlama.
Taşımacılık 4.0 için hazır mısınız? Burada Trans.eu yük borsasının işlevlerine genel bir bakış bulacaksınız. Bir danışmandan randevu almaktan ve on beş dakikalık bir demo ile yük borsasını test etmekten çekinmeyin.
Transport 4.0'a dijital yük borsaları ile, dijital forwarder olmak, yük satın almak, yük ihalesi yapmak hepsi tek bir bulut tabanlı taşımacılık çözümünde.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat