e
Banner


DAF XD artık yeni PACCAR PX-7 motorla da sunuluyor
DAF, popüler XD serisini 227 kW'ye (310 hp) kadar güç değerlerine sahip yeni 6,7 litrelik PACCAR PX-7 tahrik hattını içerecek şekilde genişletti. PX-7 motorlu "International Truck of the Year 2023", Day Cab donanımlı 4x2 kamyon olarak mevcut. Diğer kabin modellerin de kısa süre içinde sunulması planlanıyor.




Daf6,7 litrelik PACCAR PX-7 tahrik hattına (167 kW/230 hp – 227 kW/310 hp) sahip yeni DAF XD, 10,8 litrelik PACCAR MX-11 motor ve 220 kW/300 hp ilâ 330 kW/450 hp’ye kadar olan güç değerleriyle "International Truck of the Year 2023" modelinin mevcut versiyonlarını tamamlar. Bu, müşterilerin kamyonlarını dağıtım ve mesleki uygulamalar için bireysel görevlerine ve gereksinimlerine göre mükemmel bir şekilde ayarlamalarını sağlar. Yeni PACCAR 6,7 litrelik PX-7 tahrik hattı, halihazırda düşük ağırlıklı MX-11 güç aktarma sistemine kıyasla 600 kg daha hafiftir ve bu da yük kapasitesi ve yakıt verimliliğinde sektör lideri konumuna katkıda bulunur.
Son derece verimli yeni motorlar
6,7 litrelik 6 silindirli PACCAR PX-7 motor tamamen yeniden tasarlanmıştır. Son teknoloji ürünü EGR'siz motorda yeni, hafif ancak ultra güçlü Kompakt Grafit Demir (CGI) blok ve dökme demir silindir kapağı, yeni düşük sürtünmeli pistonlar, son derece verimli yeni bir kompresör ve yeni bir turbo şarj bulunur. Motor 4 farklı güç seviyesi ile satışa sunulur: 167 kW/230 hp, 189 kW/260 hp, 212 kW/290 hp ve 227 kW/310 hp. Mükemmel yakıt verimliliği ve üstün sürücü konforu için çok düşük motor devirlerinde bile maksimum tork mevcuttur.
 
PowerLine otomatik şanzımanlar
 
PACCAR PX-7 motorlu DAF XD, optimum dişli açıklığı ve basamakları sunan yeni 8 vitesli, tam otomatik PowerLine şanzımana sahiptir. Herhangi bir tork kesintisi olmadan tam gazda vites değiştirme, sarsıntısız vites geçişleri ve hızlı gaz tepkisi sağlayarak eşsiz konfor ve sürüş kabiliyeti sunar.
Ayrıca yeni şanzıman, urge-to-move özelliği sayesinde fren pedalı serbest bırakılırken düşük hızda olağanüstü manevra kabiliyeti sağlar. Optimize edilmiş arka dingil oranlarıyla birlikte PX-7 motorlu XD, mümkün olan en yüksek yakıt verimliliğini sağlayarak dağıtım segmentindeki DAF XD serisiyle sunulan mükemmel iş teklifini daha da güçlendirir.
PACCAR PX-7 tahrik hattına sahip XD, isteğe bağlı olarak, 200 kW/276 hp tepe güçten fazlasını sunan güçlü PX Motor Freniyle de mevcuttur. 
Güvenlik standardı
PX-7 tahrik hattına sahip DAF XD, doğal olarak mevcut XD modellerindeki tüm üstün özellikleri içerir. Bunlara birinci sınıf güvenlik sağlayan geniş ön cam ve ultra düşük seviyeden başlayan geniş yan camların yanı sıra benzersiz doğrudan görüş olanağı sunan alçak kabin konumu ve isteğe bağlı geniş görüşlü cam dahildir. Benzersiz DAF Corner View ve DAF Dijital Görüş Sistemi ile en iyi dolaylı görüş garanti edilir.
Sürücü konforu
XD, yaklaşık 10 m3'e varan hacme sahip geniş kabinler ve sürücü için üstün erişim imkanı sunar. Koltuk ve direksiyon simidinin üstün ayar aralıkları, bu segmentte en iyi sürücü konumunu garanti eder. Sürüş ve yol tutuşu; şasi ön ucu, kabin süspansiyonu ve arka dingil süspansiyonunun optimum tasarımıyla iyileştirilmiştir. 
 
Popüler XD serisinin yeni, son derece verimli PACCAR PX-7 motoru içerecek şekilde genişlemesiyle DAF, artık 220 kW/300 hp'ye kadar sınıfındaki en iyi teklifi sunarak dağıtım ve mesleki segmentteki konumunu daha da güçlendirmiştir.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat