e


Talay Logistics Hellmann ile işbirliği yaptı
Talay Logistics, dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Hellmann Worldwide Logistics ile Avrupa-Türkiye taşımalarına ilişkin iş birliği anlaşması imzaladı. 




TalayTalay Logistics, dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Hellmann Worldwide Logistics ile iş birliği anlaşması imzaladı. Türkiye ile Avrupa arasındaki taşımaların organize edileceği iş birliği kapsamında ilk olarak, Osnabrück ve Augsburg'da iki konteyner deposu kuruldu. Talay Logistics CEO’su Onur Talay, bu anlaşmayla Türkiye-Avrupa arasındaki taşımalarda verimliliği daha da artıracaklarını, Hellmann WWL’nin 150 yıllık deneyiminden en iyi şekilde yararlanacaklarını belirtti. Almanya’daki iki konteyner deposunun kritik merkezler olarak hizmet vereceğini vurgulayan Talay, böylece Avrupa genelinde daha hızlı ve güvenli taşımacılık yapabileceklerini söyledi.
 
“Çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz”
Onur Talay, Ro-Ro ile yılda yaklaşık 70.000 sevkiyat gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, “Türkiye’den Ro-Ro ile önce Trieste’ye ulaşıyoruz. Daha sonra Avusturya’daki Wels ve Almanya’daki Duisburg, Köln ve Münih gibi önemli ticaret ve üretim merkezlerine giden blok trenlere aktarma yapıyoruz. Böylece yılda ortalama 2.000 ton CO₂ emisyonu tasarrufu sağlayarak çevresel sürdürülebilirliğe de önemli ölçüde katkıda bulunuyoruz.” diye konuştu.
 
“İş birliğiyle lojistiği daha cazip hale getirdik”
Hellmann Worldwide Logistics’in Uluslararası Demiryolu Hizmetleri Başkanı Chen Si Hellmann ise Talay Logistics ile ortaklığın sadece hız ve verimlilikle sınırlı olmayacağının altını çizdi. Hellmann, “Anlaşmamızın aynı zamanda müşterilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak gibi önemli bir artısı da olacak. Talay Logistics’in intermodal gücüyle güvenilir intermodal taşımacılık çözümleri sunarak, CO₂ emisyonlarını azaltan, uygulanabilir bir alternatif sunuyoruz. Ayrıca bu yaklaşım, uzun mesafeli sürüş ihtiyacını azaltarak, sürücülerin yaşam kalitesini artırıyor.” değerlendirmesinde bulundu. Chen Si Hellmann, Talay Logistics ile iş birliğinin, lojistiği daha cazip ve insan merkezli hale getirerek şirket hedefleriyle mükemmel bir uyum sağladığını da sözlerine ekledi.
 
150 yılı aşkın tecrübe, 12 bin çalışan
Dünya çapında 57 ülkede 243 ofis ve 12 bin 200’den fazla çalışanıyla hizmet veren Hellmann, 150 yılı aşan tecrübesiyle lojistiğin her alanında hizmet sunuyor. Hellmann geçen yıl 20 milyon taşıma sayısına ve 3,5 milyar euroluk ciroya ulaştı.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat