Banner


Lojistik avantajı kullanalım

Hürriyet gazetesi yazarlarından Erdinç Çelikkan'ın bugünkü yazısında, hızlı tren projesinin Ankara'ya neler kazandıracağını ve lojistik sektörünü ne kadar hızlandıracağını ele aldı.

 

 




hizli_tren.jpgHükümet, Ankara’yı Eskişehir ve Konya’ya yüksek hızlı ağlarla bağlayan TCDD’yi yeniden yapılandırmak için harekete geçti.

Ekonomi yönetiminin bir süredir üzerinde çalıştığı plana göre son yıllarda hızlı şekilde gelişen demiryollarının kamu üzerindeki mali yükünü azaltmak için yeni stratejiler belirlenecek. Bu çalışmalarla birlikte geçmişte hep ‘kara tren’ imajıyla anılan TCDD’nin de hizmet kalitesi artırılacak. Yürütülen tüm stratejik enstrümanlar da hiç kuşku yok ki ilk başta Ankara’ya yarayacak.

 

Yerelle paralel gitmeli

Şunu da hatırlayalım ki hükümet, yük taşımacılığında tıpkı son yıllarda take off yapan uçakla seyahat gibi demiryollarının da geliştirilmesi için yeni hedefleri hayata geçirecek. Biliyorsunuz Ankara’nın önümüzdeki dönemde ticaretini katlaması için yoğun bir trafik var.

Ankara, buradan hareketle ihracatını artırmanın yanında büyük bir şans olan lojistik avantajını da iyi kullanırsa bu projelerin merkezinde yer aldığı için gelecekte Türkiye’nin en çok ihracat yapan kenti ünvanını da kazanabilir.

 

Kapasite artırımı şart

Yerel yönetiminin açıklamaları ışığında bu konudaki azmini de dikkate alırsak, Yüksek Hızlı Tren Garı’nın bir an önce bitirilmesi ve Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin arttırılması büyük önem taşıyor. Aynı zamanda hükümetin orta vadeli paralel yerel politikaların da süratle geliştirilmesi gerekiyor.

 

İlbank Depremi

İller Bankası’nda bir süredir devam eden söylentiler gerçekleşti. İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan, görevinden alınarak yerine vekaleten Serdar Çalkan atandı. Kulislerde Candan’ın ilk önce istifa ettiği dedikoduları yankılanırken, Genel Müdür’ün daha sonra görevinden alındığı öğrenildi. Koltuğunda henüz bir yılını doldurmayan Candan, bundan sonra İller Bankası’nda ki görevine üye sıfatıyla devam edecek. Bakanlık kulislerinde Candan’ın uyuşmazlık nedeniyle görevinden alındığı, Çalkan’ın da vekaleten görevini yürüteceği konuşuluyor

(hürriyet)




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat