e
Banner


DHL Çin-Türkiye hattıyla İpek Yolu için iz bırakıyor
Güney demiryolu hattı servisini başlatan öncü firma olarak İpek Yolu’nun canlandırılmasına büyük katkı sunan DHL Global Forwarding, denizyoluna göre daha hızlı, havayolu taşımacılığına göre daha ucuz bir alternatif sunuyor. Bu bağlantı sayesinde Çin’in Lianyungang kentinden yola çıkan bir yük treni 20 gün içinde İstanbul’a ulaşıyor. 




DHL_SO_Bahnmanager_grossDeutsche Post şirketler grubuna ait olan DHL Global Forwarding, 2015 yılında başlattığı demiryolu servisiyle Çin-Türkiye hattında yapılan taşımalara güçlü bir alternatif oluşturdu. Bu hat sayesinde, Çin’in Lianyungang kentinden yola çıkan kargolar 20 gün içinde İstanbul’a ulaşıyor. Lianyuangang-İstanbul hattı, DHL Global Forwarding’in Asya ile Avrupa arasındaki çok modelli taşıma bağlantılarından “Güney Koridoru”nu oluşturuyor.  
 
DEMİRYOLU SERVİSİ HER YIL % 100 BÜYÜYOR 
DHL Global Forwarding Uluslararası Tedarik Zinciri Müdürü Berna Yılmaz Çiğeroğlu, DHL’nin yıllar boyunca biriktirdiği tecrübe ve kaynaklar sayesinde Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan yollar üzerindeki ülkeler arasında ticareti ve bölgesel işbirliğini geliştiren bir firma olduğunu söyledi. 2015 yılında Çin ile Türkiye arasındaki Güney Demiryolu Hattı Servisi’ni başlatan öncü firma olarak İpek Yolu’nun canlandırılmasına da büyük katkıda bulunduğunun altını çizen Çiğeroğlu, “DHL, demiryolu servisini kurduğu günden bugüne her yıl % 100 oranında büyüterek, Asya-Avrupa bağlantısını en uzun 20 gün transit süre ile geçerek pazarda bir ilki gerçekleştirip, lider konuma gelmiştir” dedi. 
 
TİCARETİ KOLAYLAŞTIRIYOR 
DHL’in demiryolu, havayolu, karayolu ve denizyolu taşımacılığını birleştiren güçlü kombine taşımacılık ağının Asya-Orta Asya-Avrupa ve Türkiye’yi kapsayan geniş coğrafyada, ülkelerin birbirlerine olan ticaretini kolaylaştırdığının vurgulayan Çiğeroğlu, “Demiryolu servisini portföyümüzdeki diğer ürünlere ekleyerek müşterilerimize bütüncül ve yaratıcı lojistik çözümler sunabiliyoruz. Sağlanan fayda, müşterilerimizin tedarik zinciri modeline ve içinde bulunduğu sektör dinamiklerine göre değişiklik göstermektedir. Katma değerli hizmetlerimiz arasında; yük takip, güvenlik ve ısı kontrolü gibi çözümlerimiz bulunmaktadır” diye konuştu. 
 
FIRSATLARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR 
DHL Global Forwarding olarak mevcut servislerine yenilerini ekleyerek, ticarete ve müşterilerinin büyümesine verilen katkıyı arttırarak sürdüreceklerini belirten Çiğeroğlu, gelecek hedeflerine ilişkin ise şunları aktardı: “Lojistik sektöründe öncü firma olan DHL’in yapısı gereği, Ar-Ge ve çözüm geliştirmeye yatırım yaparak; endüstri ortakları, müşteriler, araştırma ve akademik kurumların, lojistik uzmanlarının işletme birimlerini biraraya getirerek işbirliği yapmalarını sağlamaktadır. DHL Yenilik Merkezi, müşterilerin ve iş paydaşlarının yenilikle ilgili konularda DHL uzmanlarıyla etkileşimde bulunabileceği merkezi bir platform oluşturmuştur. Lojistik sektöründe öncü firma olma vizyonumuz dahilinde, fırsatları yakından takip ederek değerlendireceğiz. Dünya pazarını yakından takip eden DHL, yeni pazarlarda her zaman aktif rol alarak, öncü firma olmaya devam edecektir.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat