e
Banner


Turkish Cargo ilk 3’e ‘sağlıklı’ uçuyor
Turkish Cargo, her türlü ilaç, aşı, medikal ürün, insan organı ve dokuların taşımasını başarıyla gerçekleştirerek dünyanın her noktasına sağlık taşıyor. 2017’de bu alanda 20 bin tonun üzerinde taşıma gerçekleştiren şirket, bu yıl bu oranı %35 artırmayı planlıyor. Şirketin sağlık lojistiğinde hedefi ise dünyada ilk 3 hava kargo markasından biri olmak. 




turkish_cargo_41Sağlık endüstrisi son yıllarda teknolojinin gelişimiyle birlikte hızlı bir biçimde büyümeye devam ediyor. Bu büyüme hava taşımacılığına olan talebi de arttırıyor. Gerçekleştirdiği kargo operasyonlarının da vermiş olduğu tecrübeyle her türlü ilaç, aşı, medikal ürün, insan organı ve dokuların taşımasını başarıyla gerçekleştirerek Turkish Cargo, bu alanda sektörüne öncülük ediyor. İlaç, medikal ürünler, kan, ilik ve organ gibi acil taşımaların oranlarını günden güne arttıran şirket, inovatif çalışmalarla başarı ve memnuniyet oranlarını da yükseltiyor. 2017 yılı verilerine göre Turkish Cargo’nun yaptığı toplam özel kargo taşımalarının yaklaşık ’ini pharma taşımaları oluşturuyor. 2017’de sağlık sektörü kapsamında yaptığı taşımaları bir önceki yıla oranla yaklaşık %40 arttırarak 20 bin tonun üzerine çıkartan şirket, bu alandaki büyüme oranını bu yıl da devam ettirerek %35 büyüme hedefliyor. Sağlık lojistiğinde dünyada ilk 3 hava kargo şirketinden biri olmayı hedefleyen Turkish Cargo, bu hedefine uygun bir şekilde İstanbul Yeni Havalimanı’nda çok daha büyük ve kapsamlı bir tesisi hayata geçirmek için gerekli altyapı, teçhizat, ekipman, IT ve İK çalışmalarını sürdürüyor
 
QEP AKREDİTASYONUNU GENİŞLETİYOR
Sağlık ürünlerinin havayolu ile taşınmasındaki tüm süreçlerde gösterdiği başarı kapsamında Ağustos 2016’da IATA CEIV (Center of Excellence for Independent Validators) sertifikasını alan Turkish Cargo, üç senede bir IATA tarafından yapılan IATA CEIV sertifika süreci ve dünyanın önde gelen ilaç üreticileri tarafından belirli periyotlarda yapılan denetimlerde başarısını sürdürme hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Dünyanın önde gelen aktif soğutucu konteyner tedarikçisi Envirotainer ile işbirliği içinde olan Turkish Cargo, bu sayede müşterilerinin talep ettiği özellik ve kapasitelerde -20 ila +25 derece arasında taşıma yapılabiliyor. Müşteriden gelen konteyner talepleri Turkish Cargo’nun uzman ekibi tarafından kontrol edilerek değerlendiriliyor, kurulum, sıcaklık ayarları, belirli saat aralıklarında batarya-şarj değişimleri de yine bu konuda eğitimlerini tamamlamış uzman personel tarafından gerçekleştiriliyor.  Turkish Cargo ayrıca bir havayolu istasyonunda Envirotainer taşımalarını başarıyla yapabildiğini ve bu yetkinliğe sahip olduğunu gösteren QEP (Qualified Envirotainer Provider) akreditasyonuna sahip. Yeni başlayan projeleriyle beraber 8 istasyonda QEP akreditasyonu almaya hak kazanan şirket, bu yıl bu sayıyı 55’e çıkartmak için çalışma yürütüyor. 
 
TERMAL DOLLY İLE ÜRÜNÜN MUAFİYETİ KORUNUYOR 
Turkish Cargo, ısı hassasiyeti olan sağlık ürünlerini dış ortam koşullarından korumak için müşteri talebine istinaden termal örtü ve termal dolly hizmeti sunuyor. Kargoların ısı kontrollü alanlardan uçak altına veya uçak altından ısı kontrollü alanlara taşınması esnasında ürünlerin muhteviyatının bozulmamasını sağlayan Termal dolly hizmeti, bağlantı süresi 4 saate kadar olan taşımalarda ısı hassasiyeti olan kargoların depolanmasında da kullanılıyor. Sağlık sektörü kapsamında taşınan ürünler özel ısı aralıklarında muhafaza, taşıma ve elleçleme gerektirdiği için kabul anında özel kapılardan, dedike personel tarafından alınıyor. Uçağa yükleme ve boşaltma esnasındaki ramp hizmetleri hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Turkish Cargo’nun İstanbul’da yüksek standartlara sahip kargo terminalinde 3.500 m² özel kargo depolama alanı ve dört farklı ısı aralığında (0°C /+4°C,  +2°C /+8°C ve +15°C /+25°C, -15°C/-20°C) özel depolama odaları bulunuyor. Bu odalar sayesinde, ürünlerin muhafazası başarıyla sağlanıyor. Odaların haşere kontrolleri ve hijyenik bakımları periyodik olarak yapılıyor. Ayrıca odaların sıcaklık değerleri telemetri denilen otomatik bir sistem üzerinden takip edilerek, alarm durumlarında otomatik mesaj gönderebiliyor. 
 
YENİ ROTALARA UÇACAK 
Dünyanın en çok ülkesine uçan hava kargo şirketi olan Turkish Cargo, sağlık sektörü için de ihtiyaç ve potansiyel olan her yere taşıma gerçekleştiriyor. Turkish Cargo’nun sağlık sektörüne yaptığı taşımalarda çıkış noktası olarak Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri ve Batı Avrupa ülkeleri, varış noktası olarak ise Batı Avrupa ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Körfez Ülkeleri dikkat çekiyor. Salık lojistiğinde olabildiğince geniş bir destinasyon ağına sahip olmak isteyen şirket, yeni havalimanı projesinin tamamlanması, sağlık sektöründen gelen talepler ve uzman network ekibinin yaptığı çalışmalar doğrultusunda yeni rotalara ve bölgelere açılmak için önümüzdeki süreçte atılım yapmayı hedefliyor. 
 
TAŞIMALARA STANDART KAZANDIRIYOR 
Sağlık lojistiğinde diğer alanlarda olduğu gibi hava kargo sektöründe de, gerek çıkış gerekse varış istasyonlarındaki şartlar, depolama imkanları, handling süreçlerinin yetersizliği, teknolojik altyapı, gümrük kuralları ve uygulamaları, ülke otoritelerinin belirlemiş olduğu özel regülasyonlar ve daha bir çok farklı sebep nedeniyle bazı zorluklar ve sorunlar yaşanıyor. Turkish Cargo bu zorlukları ve sorunları anlaşma yaptığı handling firmaları ve acentelerle imzaladığı Kalite Anlaşması (Quality Agreement) ve Hizmet Standartları Anlaşması (Service Level Agreement) ile aşıyor. Ayrıca acenteler tarafından oluşturulan Standart İşletim Prosedürü (Standard Operating Procedure) belgelerini de değerlendiren şirket, böylece karşılıklı işbirliğinin arttırılmasını hedefliyor. Turkish Cargo’nun, handling firmaları, acenteler ve truck firmaları (kara taşımacılığı ağı) ile yaptığı tüm anlaşma ve prosedürler, yapılan taşımaların her adımına belli bir standart kazandırıyor. 
 
“PHARMA DAY” İLE ETKİNLİĞİNİ ARTTIRIYOR 
Turkish Cargo, uluslararası alanda gerçekleştirdiği organizasyonlarla da sağlık lojistiğindeki etkinliğini artıyor. 2017 yılı içerisinde 
Paris, Basel, Milano, Barselona, Frankfurt, Singapur’da gerçekleştirdiği “Pharma Day” etkinliğiyle sağlık ve ilaç sektöründe deneyimli acente temsilcilerini bir araya getiren şirket, bu sayede sağlık sektörüne ait taşımaların önemli noktalarına dikkat çekerek, havayolu şirketinin hem ilaç üreticileri hem acenteler hem de konteyner tedarikçileri ile olan koordinasyonun daha da güçlendirilmesini hedefliyor. Ayrıca bu etkinliklerde deneyimli kargo acentelerinin Turkish Cargo’dan beklentileri öğreniliyor. 2018’de de “Pharma Day” etkinliklerini sürdürmeyi hedefleyen şirket, 18 Ocak’ta sağlık lojistiğinde çıkış noktası olarak en yoğun bölgelerden birisi olan Yeni Delhi’de gerçekleştirilen Pharma Connect etkinliğine katılarak, üretici firmalar ve kargo acentelerine, ilaç ve diğer sağlık ürünleri taşımacılığıyla ilgili verdiği hizmetleri anlattı. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat