e
Banner


PAN emin adımlarla “etkin - sürdürülebilirliğin” peşinde
Pan Lojistik, yeni dönem için atacağı adımları belirledi. “Ekip ve sisteme yapılan yatırımın en doğru ve bilinçli yatırım olduğunu gördük” diyen Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, yeni dönemde depolama ve dağıtımda hizmet verilen sektör ve bölgeye göre kompakt yapılar oluşturacaklarını, ofis sayılarını da, büyük merkez ofisler yerine, küçük birimler olacak şekilde bölgesel olarak arttıracaklarını söyledi. 




pan1997 yılında kurulan Pan Lojistik, geçen 23 yılda sadece hava kargo operasyonu yapan 8 kişilik bir ekipten, deneyim ve vizyonu ile geliştirdiği entegre lojistik çözümler sunan, 135 kişili, konusunda uzman bir yapıya dönüştü. “Pan Lojistik’in amaç ve hedefi, etik ve insani değerleriyle 360 derece lojistik çözümler sunmak” diyen Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, bu kapsamda hava, deniz, proje, sistem ve envanter yönetiminde maliyet ve çözüm odaklı sürdürülebilir hizmetler sunduklarını ve bunu devamlı geliştirdiklerini, yedek parça lojistiğinde olmazı oldurduklarını, proje, 4 PL çözümler ve entegre lojistik hizmeti sunduklarını söyledi. Kantek, envanter yönetimi ve dağıtım hizmetinde ise müşterilerine tedarikçi olarak değil, değer katan ve üreten stratejik ekip üyeleri olarak hizmet verdiklerini aktardı. 
 
COVID-19’A KARŞI 5 ÖNEMLİ ADIM ATTI 
2020’nin her açıdan zor bir yıl olduğunu belirten Kantek, özellikle perakende (retail) alanında yaşanan daralma nedeniyle, düzenli birçok taşıma operasyonunda daralma veya durgunluk yaşandığını söyledi. Yılın ilk yarısında proje ve ağır yük taşımalarının yanı sıra medikal ekipman taşıma operasyonlarının oldukça yoğun olduğunu ifade eden Kantek, yılın geneli için planladıkları proje ve uzun soluklu “husbandary” operasyonlarının ise devam edeceğini belirtti. 
Covid-19 sürecinin öncelikle şaşkınlık ve çaresizlik yarattığına dikkat çeken Kantek, bu süreci hızlı karar ve uygulama, doğru planlama, sağlıklı ve efektif ekip yönetimi, efektif bilgi işlem altyapısı ve online çalışmak konusunda gerekli rehabilitasyon çalışması, 7/24 kesintisiz tedarik ve iletişim zinciri oluşturarak yönettiklerini vurguladı.  
 
İLK DEPOYU HADIMKÖY’DE AÇACAK 
“Bu dönem iletişim, akıcı, dinamik sistem ve ekip yapısının, gerektiğinde uzaktan kumandayla bile nasıl efektif ve verimli olabileceğini, lojistik dinamiklerin günlük hayatın olmazsa olmazı olduğu hepimiz tarafından anlaşıldı. Lojistik Hayattır ve hayatın devamı için son derece güncel, dinamik ve her türlü durum senaryosuna hazır planlama yapılması gerektiğini öğrendik” diyen Gülriz Kantek, Pan Lojistik olarak yeni döneme nasıl hazırlandıklarını ise şöyle anlattı: 
“Depolama ve dağıtım yapımızı büyük merkezi alanlar yerine, hizmet verilen sektör bazında ve bölgesel olarak ayırdığımız daha kompakt yapılar haline getirmeye karar verdik. Bunun ilk örneği olarak Hadımköy’de 5.000 m2’lik sadece elektronik ve hitech ürün katma değerli hizmetlerine yönelik depomuzu, Kasım 2020’de devreye alıyoruz. Merkez ofisimizde kişi sayısını azaltarak İstanbul içinde, ofis sayımızı daha küçük birimler olacak şekilde bölgesel olarak arttırıyoruz, bu hafta Ümraniye yeni ofisimizde hayat başladı. Ekip yönetimi ve yatay iletişimin gerekliliği ile bugüne kadar ekip ve sisteme yapılan yatırımın en doğru ve bilinçli yatırım olduğunu gördük. Bu alanda geri dönüşler bizi çok mutlu etti.  
2021 benzer zorluklar ile ve daha yorgun olma ihtimalimiz olan bir dönem olacak ama bunun bilincinde olarak ‘Dinamik ve Her İhtimale Hazırlıklı’ lojistik planlarla yönetimimiz de dinamik yeni bir döneme giriyor olacak.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat