e
Banner


Mars Logistics intermodale adım attı

Mars Logistics, kara, hava, deniz ve demiryolu nakliyesi, fuar ve etkinlik lojistiği, proje taşımacılığı, gümrükleme, sigorta, depolama ve diğer tüm lojistik hizmetlerinin kusursuz olarak sunulduğu, sektöre sayısız yenilikler getirmiş olan kurumsal bir lojistik firması olarak faaliyetlerini sürdürüyor.





mars_tren.jpg

Çatısı altında topladığı şirketleri, 800’ün üzerinde profesyonel çalışanı, tam donanımlı altyapısı ve kusursuz iletişim ağıyla, tam hizmet politikası güden organize bir kurum olarak yapılanıyor. Şirketin merkez İstanbul Yenibosna, Ambarlı ve Tuzla olmak üzere Bursa, İzmir, Adana, Ankara, Mersin, Atatürk Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı’nda şubeleri bulunuyor.
2006 yılında, Türkiye'de demiryolu hizmetini vermeye başlayan Mars Logistics, demiryolu taşımacılığının Avrupa’ya açılan kapısı Halkalı üzerinden, orta ve doğu Avrupa ülkelerine karşılıklı olarak gerçekleştirilen seferler ile maliyetleri düşürürken, müşterilerinin yüklerinin 4 ilâ 8 günde teslim edilmesini sağlıyor. Şirketin bu kapsamda sunduğu hizmetler ise şöyle: Tek veya Grup Vagon Organizasyonu, Blok Tren Organizasyonu, Demiryolu Konteyner Servisi, Terminal Elleçleme ve Danışmanlık.

Optimum süre, maksimum çevrecilik
Mars Logistics, son olarakOptimum süre, maksimum çevrecilik’ sloganı ve 500 römorkluk yatırım ile yeni “İntermodal Taşımacılığı” hizmetini devreye soktu. Şirket, 27 milyon Euro’yu bulan yatırım ile İtalya’nın Trieste kenti ile Lüksemburg’un Bettembourg şehirleri arasında römorklarla tren yolu taşımacılığını başlattı. Eylül ayında ilki gerçekleşen seferler sayesinde Türkiye’den deniz yoluyla İtalya Trieste’ye gelen mallar, demiryoluyla Lüksemburg’a ulaşıyor. Mars Logistics’in uluslararası taşımacılık alanında çığır açan bu yeni hizmeti sayesinde yılda en az 13 milyar gram karbondioksit salınımının da önüne geçilmiş olacak.

 

Haftada karşılıklı 3 sefer

Haftada üç gidiş - dönüş seferi yapacak olan Trieste ile Bettembourg arasındaki tren seferleri, Türkiye’deki çeşitli yerlerden alınan malların yüklendiği römorkları taşıyacak. Römorklar, İstanbul, İzmir ve Mersin limanlarından gemi yoluyla Trieste’ye ulaştıktan sonra, trenle yola devam edecek ve Bettembourg multimodal terminalinden geçtikten sonra, Lüksemburg, Belçika, Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya’daki çeşitli varış yerlerine ulaşacak. Şirket bu yeni intermodal ağ ile ilk yılda İstanbul, İzmir ve Mersin limanları ile bağlantılı olarak çalışarak 10 bin römork taşımayı planlıyor.

 


 

 

 

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat