e
Banner


Avrupa’nın ‘Ekol’ü Türkiye’den
Avrupa’da bölgesel bir marka olma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Ekol Lojistik CEO’su Tayfun Öktem, “7 ayrı ülkede toplam 86 bin m2’lik yeni yatırım ve 486 bin metrekare depolama alanı ile birlikte 2013 yılı sonunda Avrupa’da 75 milyon Euro’luk bir ciro hedefliyoruz” dedi.




tayfun_oktemEkol Lojistik CEO’su Tayfun Öktem, 2012’nin şirketleri için tam anlamıyla bir yatırım yılı olduğunu söyledi. Bu dönemde Romanya, Almanya, İtalya, Fransa, Bosna, Yunanistan ve Ukrayna’da toplam 10 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirerek, bu ülkelerde kendi markalarıyla varlık göstermeye başladıklarını vurgulayan Öktem şunları aktardı: “Avrupa’da 86 bin metrekare depolama alanına ulaşarak toplam kapalı depolama alanımızı 486 bin metrekareye yükselttik. Yeni kurulan ve var olan yapıları geliştirilen Ekol Almanya, İtalya, Bosna, Yunanistan, Fransa, Romanya ve Ukrayna’da toplam 1200’ü aşkın çalışan sayısına ulaşarak, uluslararası şirketler arasındaki yerimizi aldık. 2012’de Fransa, Bosna ve Yunanistan’da yatırımlar yaparak bu ülkelerde kendi depo, ofis ve çalışan kadromuzla bizzat var olduk. Ekim ayında da Ukrayna’nın en önemli kontrat lojistiği şirketlerinden Komora ile bir ortaklık gerçekleştirdik. %53 hissesi Ekol’e ait olan bu şirket ile Ukrayna’da toplam 64 bin 100 m2 depolama alanına ulaştık. 7 ayrı ülkede toplam 86 bin m2’lik yeni yatırım ve 486 bin m2 depolama alanı ile birlikte 2013 yılı sonunda salt Avrupa’dan 75 milyon Euro ciro beklentimiz var. Avrupa’da lojistik denince akla gelen en önemli markalardan biri olmak üzere çalışmalarımızı 2013 yılında da sürdürmeye devam edeceğiz.”

‘SPEEDY’ İLE UÇAK HIZINDA HİZMET
Öktem, Avrupa’daki yatırımların yanı sıra 2012 yılı başında 100 adet çekici alımı gerçekleştirerek filolarındaki araç sayısını, tamamı Euro 5 standartlarda olmak üzere 2 bin adete yükselttiklerini söyledi. 2012’de başlattıkları ve “Speedy” adını verdikleri hizmetle, az hacimli ve acil sevkiyatları olan müşterileri için çok hızlı çözümler sunmaya başladıklarının altını çizen Öktem, “Özellikle hava taşımacılığına alternatif olarak tercih edilecek olan bu hizmet sayesinde müşterilerimizin kapıdan kapıya daha ucuz ve izlenebilir hizmet almasını ve zamandan tasarruf etmesini sağladık. Bu proje sayesinde Türkiye-Almanya arası teslimat süresi varış yerine göre değişiklik gösterirken, ortalama 36 saat olarak gerçekleşiyor” diye konuştu.
Hizmet birimlerine bir yenisini daha ekleyerek Ekol Proje Taşımacılığı Departmanı’nı kurduklarını belirten Öktem, deneyimli ve konusunda uzman kişilerden oluşturulan bu birimle birlikte, özel çözümler sunmayı planladıklarını söyledi. Yürüttükleri çalışmalar ve gerçekleştirdikleri yatırımlar sayesinde Avrupa’da çevrecilik anlamında son derece prestijli Eco Performance Ödülü’ne layık görüldüklerinin vurgulayan Öktem, bir diğer önemli başarılarının ise Türkiye lojistik sektöründe Ar-Ge Merkezi açan ilk firma olduklarına dikkat çekti. Öktem, Ar-Ge Merkezi projelerinin 2012’nin Haziran ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.
2012 yılında otomotiv, sağlık, kimya ve e-ticaret alanlarında portföylerine ekledikleri yeni müşteriler ile büyümeye devam ettiklerini belirten Öktem, şunları aktardı: “Önceki yıllarda olduğu gibi 2013’de de %30’lar gibi bir büyüme öngörüyoruz. Avrupa’nın stratejik noktalarında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla tüm Avrupa’yı kapsama alanımıza alarak, bölgesel bir marka olma yolunda hızla ilerliyoruz. İlk önceliğimiz her zaman verimlilik olarak ortaya çıkacaktır. 2013 yılı toplam ciro beklentimiz 340 milyon Euro’dur.”



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat