e
Banner


Arkas’ın iki yeni gemisi: Inga A ve Roseline A filoya katıldı

Arkas, Deniz Ticaret Filosu’na M/V Inga A ve M/V Roseline A’yı ekleyerek Türk bayraklı bayraklı konteyner gemisi sayısını 27’ye toplam taşıma kapasitesini ise 38 bin 728 TEU’ya çıkardı.





arkasTürkiye’nin en büyük konteyner gemi filosuna sahip olan Arkas, Mart ayında filosuna iki yeni konteyner gemisi ekledi. 1.139 TEU kapasiteli M/V Inga A ve 1.122 TEU kapasiteli M/V Roseline A’nın eklenmesiyle gemi sayısı 27’ye kapasitesi 38 bin 728 TEU’ya ulaştı. Inga A, 149 metre uzunluğunda ve 22,70 metre genişliğinde. 1.139 TEU kapasitesi olan gemi 13 bin 600 beygirlik motor gücü ile 18 deniz mili hız yapabiliyor. Gemide ayrıca yaş meyve ve sebze gibi ürünlerin taşımasında kullanılan reefer (soğutmalı) konteynerler için 232 adet priz bulunuyor.

1993 yılında Danimarkalı Orskov Christensen tersanesinde Merette ismiyle suya indirilen gemi inşa edildiği yıldan bu yana bir çok armatör tarafından değişik isimlerle çalıştırıldı. Kapasitesi ve teknik özellikleri ile Arkas’ın filosundaki M/V Martine A ve M/V Natalia A gemileriyle aynı olan geminin son adresi bu nedenle Arkas Deniz Ticaret Filosu oldu. M/V Roseline A ise 148 metre uzunluğunda ve 24.6 metre genişliğinde. 9 bin 480 kilowattlık motor gücüne sahip olan gemi 18,5 knot (deniz mil) hız yapabiliyor. Roseline A gemisinde de reefer (soğutmalı) konteyner için 152 adet priz bulunuyor. Germanisher Lloyd klasında yer alan gemi 14 Mart’ta Valencia Limanı’nda teslim alınarak Arkas filosuna katıldı.

Roseline A’yı Arkas Line, Inga A’yı EMES Feedering işletecek
Arkas’ın Akdeniz ve Karadeniz’de düzenli hat taşımacılığı yapan şirketi Arkas Line tarafından işletilecek olan M/V Roseline A gemisi Nisan ayından itibaren Kuzey Afrika servisinde çalıştırılacak. Kuzey Afrika Servisi (North Africa/ NAS) İstanbul (Marport) - Bursa (Gemlik) - Izmir - Annaba - Algiers - İstanbul (Marport) rotasını izliyor ve haftalık olarak yapılıyor. Arkas Line’ın feedering taşımalarını yürüten kolu EMES Feedering tarafından işletilecek olan M/V Inga A gemisi Batı Akdeniz Karadeniz Servisi’nde (West Mediterranean Black Sea/WBS) kullanılacak. WBS servisi Kostence – İstanbul (Marport) - Cagliari – Kazablanka - Tangier - Cagliari - İstanbul (Marport) - Kostence rotasını izliyor. İstanbul’dan Kazablanka limanına transit süresi 8 gün, Tangier limanına ise 10 gün sürüyor.
M/V Inga A Ozellikleri:
Konteyner kapasitesi : 1.139 TEU
Uzunluk : 149 Metre
Genişlik : 22. 70 metre
Maksimum hız : 18 knot (deniz mili/saat)
M/V Roseline A Ozellikleri:
Konteyner kapasitesi : 1.122 TEU
Uzunluk : 148 metre
Genişlik : 24.6 metre
Maksimum hız : 18.5 knot (deniz mili/saat)




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat