e
Banner


Rail Cargo, Türkiye'de işlettiği tren sayısını arttıracak
Rail Cargo Avusturya AG Yönetim Kurulu Başkanı Eric Regter ve Rail Cargo Logistic Türkiye Genel Müdürü Murat Hürmen, TCDD Taşımacılık AŞ’yi ziyaret etti. 




rail_cargo_tcddZiyarette Rail Cargo ile TCDD Taşımacılık AŞ arasındaki işbirliği fırsatları değerlendirildi. TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Veysi Kurt görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Avrupa ile Ortadoğu ve Orta Asya arasındaki taşımalarda en ekonomik, en hızlı demiryolu koridorlarından birisine sahip olduğuna dikkat çekti. Kurt, “Rail Cargo temsilcilerinin ziyaretinden büyük onur ve mutluluk duyduk. Uluslararası ölçekli bu şirketlerle yapacağımız çok güzel ve verimli projeler olduğuna inanıyoruz.  Avrupa’dan, Orta Asya’ya Çin’e tren çalıştırabiliriz. Avrupa ve Çin arasındaki yük taşıma potansiyelinden ülkemizin daha fazla pay alması gerekmektedir. Çünkü orta demiryolu koridorumuz diğer seçeneklere göre hem daha kısa hem daha güvenli ve hızlı bir taşımacılığa imkan vermektedir. İşbirliğimizin artması coğrafyamıza da mutluluk ve huzur getirecektir” dedi. Rail Cargo Avusturya Yönetim Kurulu Başkanı Regter de şunları söyledi: “Türkiye’nin son yıllarda demiryolu sektöründe yaptığı yatırımlardan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Özellikle, Kars-Bakü-Tiflis demiryolu projesinden büyük bir heyecan duyuyoruz. Demiryolu lojistiği sektöründe köklü ve uzman iki kuruluşun aynı şeyleri düşündüğüne ortak neleri başarabileceğine odaklandığına inanıyorum. İlk etapta işletilen trenlerin sayısını artırmak istiyoruz. Çin-Asya-Avrupa arası çok önemli bir bağlantı. Bu koridorda büyük hacimli taşımacılar gerçekleştirilecek. Bu koridorda demiryolu taşımasıyla ilgili sorunları ve darboğazları ivedilikle çözmeliyiz, bunu yapacak güce ve kararlılığa sahibiz.”
 
RAIL CARGO TO INCREASE THE NUMBER OF THE TRAINS IT OPERATES IN TURKEY 
Eric Regter, Chair of the Board of Directors of Rail Cargo Austria AG, and Murat Hürmen, Rail Cargo Logistic Turkey General  Manager,  have visited TCDD Taşımacılık AŞ. In the visit, the opportunities of collaboration between Rail Cargo and TCDD Taşımacılık AŞ were evaluated. Veysi Kurt, TCDD Taşımacılık AŞ General Manager, said that they believe there are efficient projects with the companies of international scale. Eric Regter, Chair of the Board of Directors of Rail Cargo Austria, said, “In particular, we are highly excited about the Kars-Baku-Tbilisi railroad project. I believe that when the two institutions that are deep-seated and specialized in the railroad logistics sector think of the same things, they focus on what they can achieve jointly. We would like to increase the number of the operated trains on the first stage.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat