Greenlog’dan bir farkındalık projesi: Pembe Konteyner
21/03/2018 - 13:37:00
İntermodal taşımacılığın genç ve inovatif oyuncularından GREENLOG, kadına yönelik şiddeti kınamak ve lojistik sektöründe kadın işgücünün artırılmasına yönelik desteğini belirtmek için bir farkındalık projesi başlattı. Şirket özel olarak tasarlattığı 5 pembe renkte konteyner ile yük taşıyacak.
Go Green projesi altında kurulan Greenlog, intermodal taşımacılıkta uzmanlaşan aynı zamanda karayolu, deniz ve havayolu taşımacılık hizmetleri sunan genç, dinamik, kararlı ve yenilikçi bir şirket. Müşterileri için ağırlıklı 45’lik HC kapalı kasa ve tenteli swapbody konteynerler ile intermodal taşımacılık hizmeti sağlayan Greenlog, bu alanda oldukça iddialı. 2017’de 4 bin 900 45 HC konteyner taşıyarak cirosunu 35 milyon TL’ye çıkaran şirket, 1,5 yıl içinde intermodal taşımacılık pazarında ilk 5 şirketten biri olmayı hedefliyor. Sektörün genç ve inovatif oyuncularından Greenlog, farkındalık yaratan projeleriyle de dikkat çekiyor. Kadına yönelik sözlü ve fiziki şiddeti kınamak ve lojistik sektörü içinde kadın işgücünün artırılmasına yönelik desteklerini ortaya koymak için bir farkındalık projesi başlattıklarını belirten Greenlog Intermodal İş Geliştirme Direktörü Korhan Gören, “Kadınların hayatın her alanında hakkettiği saygınlığı vurgulamak ve kadın haklarına dikkat çekebilmek adına ‘PEMBE konteyner” projesini hayata geçirdik. Bunun için de Avrupa’ya yaptığımız ihracat ve ithalat taşımalarında kullanılmak üzere 5 tane pembe renkte konteyner tasarladık” diyor.
Kaç farklı destinasyona hizmet sunuyorsunuz?
Greenlog Intermodal olarak 45 PWHC Box ve aynı zamanda tenteli swapbody konteynerler ile birden fazla taşıma modunun kombinasyonu ile A noktasından Z noktasına kadar olan tüm tedarik süreçlerini müşteri talepleri doğrultusunda organize etmekteyiz. Pendik-Ambarlı -Yalova -İzmir ve Mersin Ro-Ro limanlarını kullanarak İtalya Trieste ve Bari limanları uğrak yaparak ve daha sonrasın da tren bağlantıları ile araç üstü kapıdan-kapıya teslim yapmaktayız. Trieste Liman’ı sonrasında işletmeciliği Greenlog’a ait haftada karşılıklı 3 sefer olmak üzer Trieste-Avusturya aynı zamanda Avusturya-Almanya bağlantılı trenlerimiz mevcut.
Şuanda Avrupa’ya ithalat ve Avrupa’dan ithalat taşımalarını ortalama 8-9 gün transit süre içinde yapabilmekteyiz. Böylelikle karayolu ve denizyolu taşımaları için iyi bir alternatif oluşturuyoruz. Mevcutta her gün düzenli olarak; İtalya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Slovakya, Avusturya, Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere servis vermekte olduğumuz ülkeler arasındadır. Küresel dünyada her gün bir değişim ve gelişim hareketini hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz. Bu nedenle sektörün ihtiyaçlarına yönelik yeni stratejilerimiz ve bölgelerimiz olacak. Ancak öncelikli amacımız; doğru, kararlı, güvenilir ve sürdürülebilir biz hizmet kalitesi yaratabilmek.
TENTELİ DORSELER İLE HİZMET AĞINI GENİŞLETTİ
Müşterilerinize ne tür avantajlar sağlıyorsunuz?
Demiryolu taşımacılığının günümüzde güncellemiş ve gelişmiş adı artık intermodal. Bu alanda kapıdan-kapıya servis verirken ilk amacınız; müşterileriniz için doğru bir partner olabilmek, gerçekten onların ihtiyaçlarına çözüm bulmak veya çözüm yaratabilmektir. Yola çıkarken amacımız ilk önce enerjik ve deneyimlerini doğru kullanabilen bir ekip yaratmaktı. Bu kapsamda intermodal taşımacılıkta uzman 19 kişilik bir ekip oluşturduk. 45 HC kapalı kasa konteynerler ile hizmet sağlamaya başladık. Ancak bu ekipmanlar sadece belirli ürün, yük ve müşteri segmentine hitap ettiği için diğer yük taleplerine yönelik tenteli dorseleri pazara soktuk. Tenteli dorseler ile kapıdan-kapıya servis bu anlamda intermodal sektörü içinde sağladığımız en faydalı yeniliklerden biridir. Artık mevcut ekipmanımızın sağladığı avantajlarla karayoluna alternatif olarak üstten ve yandan yüklenmeyi şart kılan yüklemeler ve ürün çeşitleri için servisimiz bulunmaktadır. Bu sayede standart palet ölçülerindeki yüklerin yanı sıra makine imalatı ve ithalatı yapan, alüminyum ve ya çelik profiller, borular gibi yandan ve üstten yüklenmeye ihtiyaç duyan müşterilerimiz için de düzenli servis verebilmekteyiz.
Ayrıca acentemiz ile birlikte sahip olduğumuz 2 bin 600 adet konteynerin tamamında GPS sistemi mevcut. Bu sayede müşterilerimiz için hiçbir konteyner operatörünün veremediği gerçek zamanlı konteyner takip imkanını sağlıyoruz. Bunu bir webportalı üzerinden müşterilerimiz ile paylaşıp firmaya özel bir kullanıcı adı ve şifresi ile birlikte gerçek zamanlı olarak diledikleri anda takip imkanı sağlamaktayız. Ayrıca acentemiz Notthegger ile direk EDI bağlantısı sayesinde müşterilerimize Avrupa’da olan tüm konteyner hareketlerini anlık olarak bildirme imkanına sahibiz. Kullandığımız bu webportalı üzerinden müşterilerimiz tüm evraklara (CMR navlun faturası dahil) ulaşabiliyorlar. Yönetim birimlerimiz dahil 19 kişilik ekibimizde bulunan taşınabilir telefonlar ve bilgisayarlar sayesinde 7 /24 servis verebilen bir yapımız mevcut. İhtiyaçlar olduğu sürece ve çözüm sunmak ana hedefimiz olduğu sürece yeni projelerimiz de her zaman olacaktır.
İKİ YENİ PROJE YOLDA
Gündeminizde yeni projeler var mı?
2018’de iki yatırımımız daha olacak. İlk olarak Kasım ayında İstanbul Anadolu Yakası’nda kendi konteyner depomuzu açmış olacağız. Bu sayede müşterilerimize daha esnek yükleme saatleri sunabileceğiz. İkinci olarak ise Temmuz 2017’de karşılıklı olarak başlattığımız Trieste-Wels trenimize ek olarak Ekim 2017’de haftalık bir olarak başladığımız Wels (AT) - Ludwigshafen (DE) trenini 3 sefere çıkartacağız. Bunun devamı olarak ise bu yılın Haziran ayında yeni bir hattı yatırımımız olacak. Bu yeni hatla ilgili bilgileri internet sitemizden önümüzdeki aylarda duyuracağız.
Önümüzdeki 5 yıla ilişkin büyüme hedefleriniz neler?
Şirketimiz, otonom büyümesinin yanı sıra her zaman tedarik zincirine stratejik fayda sağlayacak yollar aramış ve stratejik partnerlik anlaşmalarıyla Avrupa’daki ağını genişletmiştir. Özel sektörün demiryolu taşımacılık sektöründe söz sahibi olmasını sağlayacak “serbestleşme” kanununda yıllardır beklenen asıl yönetmeliğin çıkması ile birlikte sektörün Türkiye’deki yatırımlarının hızla artacağı aşikardır. 2023 yılına kadar demiryollarında kamu ve özel sektörün 150 milyar doların üzerinde yatırım yapması planlandığı konuşulurken, Greenlog Intermodal olarak biz de ülkemizin ekonomik konjonktürünü de dikkate alarak yatırım planlamalarımızı bu yönde değerlendiriyoruz. Stratejimiz doğrultusunda altyapı çalışmalarımızı hızlandırdık, Greenlog Intermodal Lojistik Hizmetleri A.Ş. olarak “Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği”ne göre DD Yetki Belgesi ile organizatörlük yapmak üzere yetkilendirildik. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte pazar payımızı 2 katına çıkarırken, yükleme tonajımızdaki kapasiteyi de arttırmayı hedefliyoruz. Diğer yandan demiryolu taşımacılığında yatırım ve kullanım bedelleri için verilecek teşviklerin, istihdamın artırılmasına ve sektör gelişimine ivme katacaktır.