e
Banner


Batu’nun minivan servisi tekstil sektöründen tam not aldı
Türkiye-Avrupa hattında havayoluna alternatif olarak devreye aldıkları minivan servisiyle tekstil sektöründe portföylerini genişlettiklerini belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Avrupa’nın herhangi bir noktasına 36-48 saat arasında ulaşabiliyoruz. Minivan servisimizle yılda toplamda 420’yi aşkın taşıma operasyonu gerçekleştiriyoruz” dedi. 




taner_ankaraBatu International Logistics’in tekstil sektörüne sunduğu hizmetler neler? 
Batu International Logistics olarak, uzmanlaştığımız taşıma alanlarından birini de tekstil sektörü oluşturuyor. Tekstil taşımalarımız için geliştirdiğimiz çözümlerden biri olan Minivan servisimiz sayesinde, Avrupa’nın birçok ülkesine uçaklardan daha hızlı sevkiyatlar gerçekleştirebiliyoruz. Özellikle acil gönderimlerde uygun uçağın zamanının beklenmesi ve kargonun yüklenmesi 36 saati aşabilmesi nedeniyle minivan servisimiz oldukça hızlı ve pratik bir çözüm sunuyor. Avrupa’nın herhangi bir noktasına 36-48 saat arasında ulaşabiliyoruz. Bu sayede yükleme-boşaltma süreçlerini ortadan kaldırarak havayoluna göre daha hızlı bir sevkiyat sağlamış oluyoruz. Minivan servisimizle yılda toplamda 420’yi aşkın taşıma operasyonu gerçekleştiriyoruz. Askılı tekstil ürünlerini müşterilerimizin Avrupa’daki şehir içlerindeki mağazalara teslimatını yapıyoruz. Geliştirdiğimiz minivan servisi ve hizmet kalitemiz sayesinde, tekstil sektöründe portföyümüzü genişlettik. 
 
KARAYOLUNDA EKSPRES SERVİS
Minivan dışında geliştirdiğiniz servisler var mı?
Minivan servisi dışında karayolu ve denizyolu modlarında da sevkiyatlar gerçekleştirebiliyoruz. Kolili ve askılı tekstil taşımalarında sunduğumuz çift şoförlü hizmetimiz sayesinde, kesintisiz ve güvenli bir taşıma sağlıyoruz. Aynı zamanda tekstil lojistiği taşımalarımız için kurduğumuz kalite kontrol departmanı ile birlikte daha kaliteli bir hizmet veriyoruz. 
 
Tekstil sektörüne sunduğunuz hizmetler kapsamında hangi pazarlara ulaşıyorsunuz? Açılmayı düşündüğünüz yeni pazarlar var mı?
Uzun yıllardır, İngiltere ve İrlanda'ya askılı ve kolili taşımalar yapıyoruz. Bununla birlikte Almanya, İtalya, Hollanda ve Belçika hatlarında da tekstil taşımaları yapmaktayız. Karayolu taşımalarımızın devamını ise denizyolu-havayolu ve demiryolu taşımaları oluşturuyor. Tekstil sektörü daha çok ülkeye ulaştıkça biz de o pazarlara yönelik planlamalar yapmayı planlıyoruz.
 
İHRACAT TAŞIMALARINDAKİ PAYI YÜZDE 40 
Tekstil lojistiği iş hacminiz içinde nasıl bir pay alıyor? 
Batu International Logistics olarak gerçekleştirdiğimiz ihracat taşımalarının %40’ını tekstil taşımaları oluşturuyor. Bu sektöre yönelik taşımalarımızı %70 oranında ağırlıklı olarak askılı giysiler oluştururken, kolili taşımalarımız ise %30’u oluşturuyor. 
 
Tekstil lojistiğinin geleceğine ilişkin öngörüleriniz neler? Sizin bu alanda büyüme planlarınız neler? 
Türk tekstil sektöründe hem üretici hem de fason hizmet bir arada bulunuyor. Sektörün en önemli rakibini Uzakdoğu ülkeleri oluşturuyor. Bu anlamda Türkiye tekstil sektörünün daha ileriye taşınması için üretim gücünün artırılması gerekiyor. Avrupa ile Türkiye’deki maliyetleri de kıyasladığımızda, Türkiye'deki üreticiler için avantaj sağladığı görülüyor. Bu açıdan bakıldığında Avrupa’ya karşı karlılık sağlanıyor diyebiliriz. Tekstil sektörünün 2023 yılı için belirlediği 100 milyar dolarlık ihracat hedefi geleceğini belirleyecektir. Batu International Logistics olarak, bu hedefe uygun yatırım planları yapıyoruz. 
 
Tekstil lojistiğinde yeni trendler neler? Endüstri 4.0 tekstil lojistiğine nasıl yansıyor? 
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, tekstil ve moda sektörü eskiye oranda artık çok daha hızlı. Üretimdeki teknolojik gelişmeler, tüketimin hızını da etkiliyor. Vitrinlerde, stoklarda ve e-ticaret platformlarında yeni ürünler bulundurarak müşteri talebini sürekli karşılayabilmek, tekstilde rekabetin ana unsurlarından birisi haline geldi. Siparişlerin hızlı bir şekilde varış yerlerine ulaşması oldukça önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Bu bağlamda lojistiğe büyük iş düşüyor. Doğru planlama, hızlı ve güvenli operasyonlarla tekstil sektörüne destek olmaya çalışıyoruz. Batu International Logistics olarak, sektördeki gelişmeleri takip ederek yatırım yapmayı planlıyoruz. Büyüme hedeflerimizi bu doğrultuda belirleyerek sektöre yakın olmaya devam edeceğiz.
 
ÜRETİM PLANLAMALARI İYİLEŞTİRİLMELİ 
Tekstil lojistiğinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinizi aktarır mısınız?
Askılı taşımalarda kullanılan randevulu boşaltma sisteminde ürünün direkt raflara gitmesi sebebiyle terminler oldukça önemli. Bu durum tekstil yüklerini, diğer yüklerden ayırıyor. Daha fazla dikkat gerektiriyor. Üretim planlamaları iyileştirilirse, lojistik sektörünün üzerindeki baskı da hafifleyecek diyebiliriz. Üretim gücünün artırılması ile daha çok ülke ve kitleye ulaşılması da mümkün olabilir.
 
“Türk tekstil sektöründe hem üretici hem de fason hizmet bir arada bulunuyor. Sektörün en önemli rakibini Uzakdoğu ülkeleri oluşturuyor. Bu anlamda Türkiye tekstil sektörünün daha ileriye taşınması için üretim gücünün artırılması gerekiyor. Avrupa ile Türkiye’deki maliyetleri de kıyasladığımızda, Türkiye'deki üreticiler için avantaj sağladığı görülüyor. Bu açıdan bakıldığında Avrupa’ya karşı karlılık sağlanıyor diyebiliriz.”
batu
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat