Amerikalılar Türk mobilyasını sevdi!
23/07/2019 - 15:06:00
Amerika Birleşik Devletleri’nin Çin ürünlerine uyguladığı ek vergilerin etkisiyle, ülkedeki ithalatçılar Türkiye’ye yönelmeye başladı. Özellikle mobilya sektöründe talep geçen yıla oranla yüzde 44 arttı. Bu gelişme hem ürün hem de hizmet ihracatçılarının yüzünü güldürdü.
Hizmet İhracatçılarına Da Yaradı
Söz konusu artışta ABD’nin Çin’den ithal ettiği ürünlere ek vergi uygulamasının doğrudan etkisi olduğunun altını çizen Şafak, “Ülkemizin Amerika’ya yönelik ihracatının artması, hizmet ihracatı gerçekleştiren sektörleri de olumlu yönde etkiledi. Fevzi Gandur Logistics olarak en etkin olduğumuz ülkelerden ABD’ye olan taşımalarımızı daha da artırdık.” açıklamasında bulundu.
Her 4 Taşımadan 1’i ABD’ye!
Her 4 taşımadan 1’ini ABD’ye gerçekleştirdiklerini vurgulayan Şafak, “Dünya ticaretinde trendler ve dengeler sürekli değişiyor. Bu değişim doğrultusunda hareket etmeye özen gösteriyoruz. ABD’ye yaptığımız ihracat taşımalarını her yıl yüzde 10-15 bandında artırıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu ülkede oldukça güçlü network ilişkileri bulunduğunu vurgulayan Şafak, ABD’deki en iyi lojistik şirketleriyle iş birliği içinde olduklarına değindi. Farklı eyaletlerde depolama hizmeti konusunda da destek sağlayabildiklerini söyleyen Şafak, ihracatçı firmalarla birlikte hareket etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.