e
Banner


Sarp Intermodal yatırımlarla büyümeye devam ediyor
Sarp Intermodal büyüme hedefini artırmaya devam ediyor. Pandemi sürecinin başından bu yana intermodal taşımacılığa olan talebi en iyi şekilde karşılayan şirket, bu yıl yüzde 40’ı aşan bir büyüme hedefliyor. Şirketin CEO’su Onur Talay, güçlü ekipman altyapıları ve yeni yatırımlar sayesinde ekipman sorunuyla karşılaşmadıklarını ifade etti.




sarp intermodalTürkiye'de intermodal taşımacılık odaklı kurulan ilk şirket Sarp Intermodal, büyüme hedeflerini her yıl artırmaya devam ediyor. Taşımacılık, depolama ve gümrükleme hizmeti veren şirket, taşımalarının yüzde 90'ını intermodal ile yapıyor. 
Sarp Intermodal’in CEO’su Onur Talay, pandemi sürecinde artan intermodal taşımacılık talebine güçlü ekipman altyapılarıyla ve yeni yatırımlar ile en iyi şekilde yanıt verdiklerine dikkat çekti. Hem pandeminin etkisi hem de artan ihracat nedeniyle özellikle kara yolu taşımacılığında ve sınır kapılarında yoğunlukların yaşandığını dile getiren Talay, “Bu süreçte en uygun taşıma şekli intermodal oldu. Biz Ro-Ro veya demir yolu çıkışlarımızla Avrupa’ya sabit transit sürelerde ulaşıyoruz. Sınır kapıları yoğunluğu, kapanmalar ve sağlık kontrolleri gibi termin sürelerini uzatan unsurları geride bırakıyoruz” şeklinde konuştu.
 
PANDEMİDE BÜYÜME ORANINI 2’YE KATLADI
 
Pandemi öncesinde her yıl yüzde 20-25 bandında büyüme kaydettiklerini ifade eden Talay, bu yıl yüzde 40’ı aşan bir büyüme beklediklerini aktardı. Talay, operasyon hacimleri doğrultusunda yatırımlarını da hızlandırdıklarını açıkladı. 
2021 yılında 950 adet 45'lik konteyner yatırımı yaptıklarını belirten Talay, bu yatırım sonrası özmal konteyner sayılarının 1950'ye çıktığını ve 2022 yılı sonu için belirledikleri 2 bin 500 konteyner hedefine yaklaştıklarını vurguladı. İş ortaklarının ekipmanlarıyla birlikte 5 binin üzerinde konteynere direkt erişebildiklerini aktaran Talay,  “Kimyevi ve likit yükler taşıdığımız Isotank yatırımlarımız da devam ediyor. Araç filomuzu da 12'si Ford, 10'u MAN olmak üzere 22 yeni çekiciyle güçlendirdik. Tamamı ADR'li taşımacılığa uygun olan bu çekiciler, özellikle likit ve kimyevi yük taşımalarımızda kullanılacak. Ayrıca son 2 yıldaki yatırımlarımızla Isotank sayımızı da 3 kat artırdık” dedi. 
 
ÖDÜLLERİ TOPLADI
 
Bu yıl 14. kez düzenlenen Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı’na katılım gösteren Sarp Intermodal, fuar kapsamında 12.’si düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri’nden 3 ödülle ayrıldı. Demiryolu Taşıması Firmaları (Forwarder) dalında üst üste dördüncü kez ödüle layık görülen şirkette, Demiryolu alanında Yılın Lojistik Yöneticisi ödülünü Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Altıparmak alırken, Denizyolu dalında Yılın Lojistik Yöneticisi ödülünü ise Denizyolu Operasyon Direktörü Deniz Dinçer Memiş aldı.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat