e
Banner


Renault Trucks 5 farklı sözleşmeyle bakım ve onarım maliyetlerinde tasarruf sunuyor
Renault Trucks, müşterileri için sunduğu beş ayrı servis sözleşmesi ile işletim maliyetlerinde tasarruf sunarak toplam sahip olma maliyetine katkı sağlıyor.  




RenaultRenault Trucks, Classic, Reference, Performance Standart, Performance Maxi ve Excellence satış sonrası sözleşmeleri ile ön görülmeyen filo işletim maliyetlerinin artmasını engelliyor ve maliyetlerin kontrol altında tutulmasını sağlıyor. Aracın kesintisiz hizmet vermesi sağlandığı ve serviste zaman kaybı yaşanmadığı için büyük bir avantaj elde ediliyor. Sözleşmeler sayesinde iş gücü kaybının ve verimsiz çalışmanın yol açtığı diğer maliyetler de azalıyor. Ayrıca Renault Trucks Servis Sözleşmeleri ile yetkili servis güvencesinde yapılan işlemler sayesinde aracın ikinci el değerinin de artması sağlanıyor.
 
Classic sözleşmesi, her bir müşteri ve her bir araç için ayrı ayrı oluşturulan Kişiselleştirilmiş Bakım Programı sayesinde, araç için en uygun bakım programını belirliyor. Böylece aracın hizmet dışı kalma maliyetleri azalıyor, idari takip kolaylaşıyor ve aracın kullanım süresi azami seviyeye çıkıyor. Bu bakım sözleşmesi, temel bakım işlemlerini kapsıyor.
 
Reference sözleşmesi, Classic sözleşmesinde sunulan temel bakıma ek olarak ağır bakımları da kapsıyor. Ayrıca her işlem sırasında araçta sistematik kontroller sayesinde ortaya çıkma ihtimali olan arızalar için önleyici bakımlar yapılıyor. Sonuç olarak aracın, hareketsiz kalma süresi minimize ediliyor.
 
Performance Standart, Reference sözleşmesinde sunulan önleyici bakıma ilave olarak yürüyen aksam parçalarının üreticiden kaynaklı bir arıza oluşması durumunda onarımını da içeriyor. Aynı Reference sözleşmesinde olduğu gibi Kişiselleştirilmiş Bakım Programı ile müşteriye özel bakım programı belirleniyor. Uluslararası geçerliliğe sahip Performance Standart sözleşmesi ile tüm dünyadaki yetkili Renault Trucks servislerinden hizmet alınabiliyor.
 
Performance Maxi, Performance Standart sözleşmesinde sunulan önleyici bakım ve yürüyen aksam parçalarına ek olarak tüm araç parçalarının üreticiden kaynaklı bir arıza oluşması durumunda onarımını da kapsıyor. Diğer sözleşmelerdeki gibi Kişiselleştirilmiş Bakım Programı ile müşteriye özel bakım programı planlanıyor. Performance Maxi sözleşmesi, uluslararası geçerliliği sayesinde tüm dünyadaki yetkili Renault Trucks servislerinden hizmet alınmasını sağlıyor.
 
Excellence sözleşmesinde ise yine Kişiselleştirilmiş Bakım Programı ile müşteriye özel bakım programı belirleniyor. Performance Maxi sözleşmesine ek olarak bu sözleşmede aşınma parçalarının değişimi yer alıyor. Fren balatası, fren diski, debriyaj baskısı gibi doğası gereği aşınan parçaların da değişimi yapılıyor. Excellence sözleşmesi, uluslararası kapsamda geçerliliğe sahip ve müşteriler, bulundukları ülkedeki yetkili Renault Trucks servislerinden kesintisiz hizmet alabiliyor. 
 
RenaultKonuyla ilgili bilgi veren Satış Sonrası Hizmetler ve Bayi Ağı Geliştirme Direktörü Özgür Fırat “Servis sözleşmelerimizin penetrasyon oranı, markamız özelinde yüzde 30’a yaklaşmıştır. Bu konuda Türkiye’deki en tecrübeli ithal ağır ticari araç markalarından biri olduğumuzu söyleyebiliriz” diyor.
 
Bakım onarım sözleşmeleri, müşterilerimize bakım onarım maliyetlerinde yüzde 20’ye varan avantaj sağlıyor
 
Sözleşmelerin avantajlarına değinen Satış Sonrası Hizmetler ve Bayi Ağı Geliştirme Direktörü Özgür Fırat “Servis sözleşmelerinin sağladığı maliyet tasarruf hesaplamasında görünen ve görünmeyen kalemler bulunuyor. Görünen kalemler, müşterimizin direkt olarak ödeme yaptığı bakım veya onarım masrafları oluyor. Gelirlerin kısıtlı olduğu günümüzde giderlerin de bilinmesi son derece önemli. Ön görülemeyen giderler, müşterimizin bütçesini olumsuz etkileyip sıkıntıya düşmesine neden olabiliyor. Servis sözleşmesi olan müşterimiz, düzenli bakımları sayesinde ön görülemeyen ve beklenmedik maliyetlerin önüne geçebiliyor. Bu arada aracın sürekli hizmet vermesi mümkün olduğu ve serviste zaman kaybı yaşanmadığı için büyük bir tasarruf sağlanıyor. Görünmeyen kalemler içinde, muhasebe işlemleri, yol yardım destek süreci, filo sorumlusu takip süreci, personel iş gücü kaybı gibi birçok kalem bulunuyor. Servis sözleşmesi olan müşterimize her bir aracı için ayda sadece bir fatura düzenleniyor. Böylece fatura kontrol ve takip süreci kolaylaşıyor. Müşterimizin yol yardım talep etmesi durumunda sürücü, filo sorumlusu, filo müdürü gibi yetkililer arasında görüşme yapılması gerekmiyor. Sürücünün yol yardım hattını arayarak en hızlı şekilde servise ulaşması sağlanıyor. Bu da iş gücü kaybını ve verimsiz çalışmanın yol açtığı diğer maliyetleri azaltıyor. Tüm bu tasarruf kalemlerini dikkate aldığımızda bakım onarım sözleşmeleri, müşterilerimize bakım onarım maliyetlerinde yüzde 20’ye varan avantaj sağlıyor. Bununla birlikte Renault Trucks Servis Sözleşmeleri yetkili servis güvencesinde yapılan işlemlerle aracın ikinci el değerinin de artmasını sağlıyor” şeklinde açıkladı.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat