e
Banner


Horoz Bolloré Logistics yeşil dönüşümde proaktif duruşunu sürdürüyor
“Çevreyle dost ve daha yeşil lojistik çözümler sunmak temel amacımız” diye Horoz Bolloré Logistics Genel Müdürü Hakan Yaman, hibrit ve elektrikli araç kullanımından, yeşil depo yatırımlarına kadar birçok alanda adımlar attıklarını, 2027’de karbon kullanımında 10 yıl öncesine göre yüzde 43 oranında azaltım hedeflediklerini söyledi. 




Hakan YamanFransız Bolloré Logistics ile Horoz Lojistik ortaklığıyla 2000 yılında kurulan Horoz Bolloré Logistics, geleceğe daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için kendi payına düşen katkıyı sunmak amacıyla çalışma yürüten lojistik şirketlerinden biri. Horoz Bolloré Logistics Genel Müdürü Hakan Yaman, kuruldukları 2000 yılından beri şirket olarak çevreye duyarlı çözümleri yakından takip eden ve uygulamaya çalışan bir çizgide olduklarını söyledi. 
Yaman, “Bunlar geçmişte daha çok atık yönetimiyle ve çevre temizliğiyle ilgili önlemlerdi. Ancak günümüzde durum çok daha ciddi. Son yıllarda yeryüzü kaynaklarını hızla yitirmeye başladığını, önemli iklim değişikliklerinin yaşandığını, buzullardaki erimelerin insanlık için önemli bir tehdit haline geldiğini, kıtlığın ve bugünden daha geniş ve küresel bir açlık riskinin insanlığı beklemekte olduğunu görüyoruz. Bu tehditler karşısında çevre bilincinin daha da öne çıkması ve şirketlerin de önemli önceliklerinin arasına girmesiyle, Avrupa Yeşil Mutabakatı ile de birlikte lojistik sektöründe de yeşil dönüşüm, yeşil lojistik gibi isimler altında bu konu daha ciddi şekilde ele alınır oldu” dedi. 
 
TESLİMATLAR HİBRİT ARAÇLA YAPILIYOR 
 
Hakan Yaman, bu gelişmeler kapsamında atık yönetimine yönelik çalışmalarını sürdürürken karbon azaltımını da gündemlerinin ana maddelerinden biri haline getirdiklerini söyledi. Yaman, “Yurt dışından hava veya denizyoluyla getirdiğimiz ürünlerin müşterilerimize teslimini hibrit araçlarımızla yapıyoruz. Yeşil lojistik çözümlerimiz için Ford hibrit transit kargo araçlarını seçtik. Euro 6,2 emisyon standartlarındaki araçlarla teslimat yapıyoruz. Hedefimizde sıfır emisyon araç yatırımları da var. Çevreyle dost ve daha yeşil lojistik çözümler sunmak temel amacımız” diye konuştu. 
 
HEDEF 2027’DE YÜZDE 43 AZALTIM 
 
Hakan Yaman, Bolloré Logistics’in enerji verimliliğinden, atık yönetimine, karbon azaltımına kadar pek çok parametreyle yönettiği Sürdürülebilir “Tedarik Zinciri Çözümleri” programıyla çevreye dost ve duyarlı uygulamaları dünyanın her noktasında hayata geçirdiğini söyledi. Yaman şunları aktardı: “Asya’da başlayan elektrikli ve hibrit araç kullanarak yapılan taşımalarımız şu an tüm kıtalara yayılmış durumda. Yine "Green Hub" olarak adlandırılan ve Singapur’da başladığımız yeşil depo uygulamamızın yenileri yapıldı ve daha da yaygınlaşacak. Green Hub, tüm enerjisini tamamen güneş enerjisiyle sağlayan ve bu sayede CO2 emisyonunu 11 bin 500 ton azaltan bir proje. İklim değişikliğine karşı mücadele, doğanın oksijen kalitesinin korunmasına kadar bir dizi çalışmamız bulunuyor. 2027 yılında karbon kullanımını 10 yıl öncesine göre yüzde 43 oranında azaltmayı hedefliyoruz. Müşterilerimize, daha yeşil ve yaşanılır bir dünya için çevreyle dost tedarik zinciri çözümlerimizin artarak devam edeceğini taahhüt ediyoruz.”
Çevre bilincinin Horoz Bolloré Logistics’in önemli prensiplerinden biri olduğunu vurgulayan Yaman, “Geleceğe daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için kendi payımıza düşen katkıyı yapmak görevimiz. Bütün sektörün de bu bilinçle beraber hareket etmesi şart. Ancak bu şekilde etkili ve koruyucu önlemlerin neticelerini alabiliriz” dedi. 
 
BOLLORÉ LOGISTICS, DÜŞÜK KARBONLU DENİZ TAŞIMACILIĞI KOALİSYONUNA KATILDI
 
Bolloré Logistics, rüzgar gibi alternatif enerji kaynaklarının endüstriyel kullanımını teşvik eden Düşük Karbonlu Deniz Taşımacılığı Koalisyonu’na katıldı. Koalisyon, Şubat 2022'de, rüzgarla çalışan konteyner gemileri kullanarak Avrupa ile Kuzey Amerika arasındaki Trans Atlantik rotaların işletilmesi için çağrıda bulunmuştu. 2024 yılında başlaması beklenen projeyle, denizyolu taşımacılığında CO2 emisyonlarının geleneksel yöntemlere kıyasla yarıya düşürülmesi amaçlanıyor. 
Bolloré Logistics Denizyolu Tedarik Direktörü Irwin Lefebvre konuya ilişkin, “Bolloré Logistics, küresel deniz taşımacılığında liderdir. Bu nedenle deniz yük taşımacılığının karbondan arındırılmasında aktif rol oynamamız şart. 2020 yılında küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 3'ünü deniz taşımacılığı oluşturdu. Bu oran 2050 yılına kadar yüzde 10'a ulaşacak. Bu komisyona katılarak proaktif olmak ve uzun vadede bu yönde ilerlemek istiyoruz "dedi.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat