e


Alman DB Schenker, Danimarkalı DSV'ye satıldı
Deutsche Bahn AG Denetim Kurulu, lojistik iştiraki DB Schenker'in DSV'ye satışını onayladı. Kapanışa kadar beklenen faiz geliri de dahil olmak üzere, şirketin toplam satış değerinin 14,8 milyar euroya çıkması bekleniyor.




DB Schenker
Alman devlet demiryolları Deutsche Bahn (DB) lojistik birimi DB Schenker'in, Danimarkalı taşımacılık şirketi DSV’ye satışına ilişkin 13 Eylül 2024 anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşma sonrasında olağanüstü toplanan Deutsche Bahn (DB) AG Denetim Kurulu, DB Schenker'in, 14,3 milyar euro işletme değeri üzerinden DSV'ye satışını onayladı.
 
Satış sürecinin, tüm düzenleyici onayların alınmasının ardından 2025 yılı içinde tamamlanması bekleniyor. Kapanışa kadar beklenen faiz geliri de dahil olmak üzere, şirketin toplam satış değerinin ise 14,8 milyar euroya çıkması öngörülüyor. DSV ve Schenker birlikte yaklaşık 39,3 milyar avroluk (2023 rakamlarına göre) beklenen bir pro forma gelire ve 90'dan fazla ülkede yaklaşık 147.000 çalışandan oluşan birleşik bir iş gücüne sahip olacak.
 
Schenker'in satın alınması sonrası küresel ağını ve yeteneklerini daha da güçlendirecek olan DSV, Almanya'da büyümeyi bekliyor ve önümüzdeki 3-5 yıl içinde ülkeye 1 milyar avroluk yatırım yapmayı planlıyor. DSV ve Schenker birlikte yaklaşık 39,3 milyar avroluk (2023 rakamlarına göre) beklenen bir pro forma gelire ve 90'dan fazla ülkede yaklaşık 147.000 çalışandan oluşan birleşik bir iş gücüne sahip olacak.
 
DSV Grup CEO'su Jens H. Lund, konuya ilişkin; “Bu, DSV'nin tarihinde dönüştürücü bir olay ve Schenker ile güçlerimizi birleştirdiğimiz için çok heyecanlıyız. Bu satın alma ile iki güçlü şirketi bir araya getiriyoruz ve çalışanlarımıza, müşterilerimize ve hissedarlarımıza fayda sağlayacak dünya lideri bir ulaştırma ve lojistik devi yaratıyoruz. Schenker'in yetkinliklerini ve uzmanlığını mevcut ağımıza ekleyerek, Hava ve Deniz, Karayolu ve Çözümler olmak üzere üç bölümde de rekabet gücümüzü artırıyoruz. Satın alma, DSV genelindeki ticari platformumuzu geliştirmenin yanı sıra müşterilerimize daha da yüksek hizmet seviyeleri, yenilikçi ve kesintisiz çözümler ve tedarik zincirlerine esneklik sağlayacak” dedi. 
 
DB Denetim Kurulu Başkanı Werner Gatzer, “DB Schenker'in satışı, DB'nin Almanya'daki demir yolu altyapısını yeniden yapılandırmaya, Almanya ve Avrupa'da çevre dostu yolcu ve yük taşımacılığı hizmetleri sunmaya odaklanacak. Bu satış tüm bu çabalar için önemli bir kilometre taşı” açıklamasında bulundu. 
 
DB CEO’su Dr. Richard Lutz ise; “Altyapı, operasyonlar ve kârlılık alanlarında DB’yi yapısal olarak modernize etmek ve ana işimize odaklanmak için net hedefler belirledik. Satıştan elde edilecek gelir, DB’nin borcunu önemli ölçüde azaltacak ve bu da DB Grubu’nun mali istikrarına önemli bir katkı sağlayacak. Aynı zamanda DB Schenker’in de DSV gibi güçlü ve stratejik bir sahibi olacak” dedi. 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat