Banner


Renault Trucks, Netlog'a 150 çekici teslim etti
Türkiye’nin en büyük entegre lojistik şirketi ve soğuk zincir lojistiği lideri Netlog Lojistik 2020 yılındaki ilk yatırımını Renault Trucks ile yaptı. İki şirket arasındaki iş birliği kapsamında, 150 adet Renault Trucks marka çekici Netlog Lojistik filosuna katıldı.




netlog_renaultKurulduğu 2003 yılından bu yana istikrarlı büyüyerek bugün Türkiye’nin ilk 100 şirketi arasında yer alan Netlog Lojistik, Türkiye’den çıkan bir dünya markası olmak üzere emin adımlarla ilerliyor. Yurt dışındaki yatırımlarının yanı sıra yurt içinde de hızlı büyümesini sürdüren Netlog Lojistik, 2020’de ilk yatırımlarını Renault Trucks ile araç filosu için yaptı. Netlog, 150 adet Renault Trucks T 480 çekici alımı ile filosunu güçlendirdi.
Sektörde de yılın ilk büyük araç yatırımı olarak dikkat çeken teslimata Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, Ticari Operasyonlar Başkanı Sayın Olcay Sunucu ile Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu katıldı. Yöneticiler, yeni araçların teslimat töreninde aynı zamanda sektörün gündemini de değerlendirdi.
 
Ülkemizin geleceğine olan inancımızın en somut göstergesi
Düzenlemen teslimat töreninde konuşan Netlog Lojistik Ticari Operasyonlar Başkanı Olcay Sunucu, lojistik alanında bir dünya markası olma hedefiyle çıktıkları yolda yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerinin; bugün yük taşımacılığı ve lojistik hizmetleri alanında Türkiye’nin en büyük hizmet ihracatçısı olduklarının altını çizerken, “Bu hayalin peşinden koşarken her zaman en büyük önceliğimiz, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak oldu. Bugün attığımız bu imzalar ve gerçekleştirdiğimiz bu teslimat töreni de aslında Netlog’un Türkiye ekonomisine olan güveninin; ülkemizin geleceğine olan inancımızın en somut göstergesi” dedi.
 
Yurt içinde günde 6 bine yakın TIR hareketini yönetiyoruz
Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada taşımacılık sektörünün ekonomilerin can damarı olduğunu ifade eden Olcay Sunucu, “Bu anlamda sektörde yaptığımız her yatırımla bir anlamda ekonomik faaliyeti destekliyoruz. Bugün Netlog olarak yurt içinde her gün 6 bine yakın TIR hareketini yönetiyoruz” dedi. Lojistik şirketlerinin en büyük maliyet kaleminin yakıt olduğunu hatırlatan Olcay Sunucu şöyle devam etti: “Bu denli büyük bir operasyonda katma değerli hizmet sunmanın ve hizmet kalitesinin yanı sıra maliyet tasarrufları da rekabet esaslarımızda önem taşıyor. Renault Trucks çekicileri 2008’den, T serisi çekicileri ise 2015’ten bu yana kullanıyoruz. Bu yeni nesil çekicilerle birlikte bir yandan maliyetlerimizi aşağı çekip müşterilerimize daha kaliteli hizmet sunarken diğer yandan da çevrenin korunmasına katkıda bulunacağız.”
 
Netlog Lojistik, bizim için global bir lojistik markası
Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin de Türkiye’yi ziyaret ederek bu önemli teslimata katıldı. Blin, Türkiye pazarının Renault Trucks için önemini belirterek şu şekilde açıkladı; “Renault Trucks’ın Türkiye’deki hedefleri her yıl büyürken 2020 yılına Netlog Lojistik’in teslimatı ile başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Netlog Lojistik gibi global ölçekte önemli, daha önce Renault Trucks araçları kullanan müşterilerimizin tekrar çekicilerimizi tercih etmesi bizim için başarımızın bir göstergesi oluyor.”
 
Netlog Lojistik, 2008’den bu yana Renault Trucks çekicileri kullanıyor
Teslimat töreninde açıklamada bulunan Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine; “Netlog Lojistik’in sektöre öncülük eden atılımlarını ve açılımlarını her zaman yakından takip edip, takdir ediyoruz. 10 yılı aşan iş ortaklığımızda markamızı tercih etmeleri, filolarını hem genişletirken hem de yenilerken yeni alımlarındaki yatırımlarını yine Renault Trucks araçlar ile gerçekleştirmeleri önemli bir referans. Netlog Lojistik’in araçlarımızın performans ve verimlilikleri kadar yakıt tasarruflarından da çok memnun olduklarını biliyoruz. Ticari araçlar söz konusu olduğunda ana konu, araçların yüksek performans ile kesintisiz yolda olması ve toplam sahip olma maliyetleridir. Netlog Lojistik gibi büyük operasyonlar gerçekleştirdiğinizde toplam sahip olma maliyetleri, sunduğunuz hizmetin rekabetçiliği ve kalitesi anlamında önem taşıyor. Bu konuda her zaman sadece araçlarımız ile değil toplam çözümlerimiz ile müşterilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz” diye belirtti.
Renault Trucks T serisi çekiciler ile Türkiye’deki pazar paylarını arttırdıklarını belirten Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ise; “Uzun yol T serimiz, segmentinde çok özel bir konuma sahip. Araçlarımız, son teknolojik özellikleri, yüksek performansı, yakıt tasarrufu ve konforu ile hem lojistik firmalarının operasyonlarına hem de sürücülerin konfor ve verimliliklerine katkı sağlıyor. Tüm sunduğumuz avantajların Netlog Lojistik tarafından takdir edilmesinden son derece memnunuz. İlk teslimatımızı, bu denli büyük bir yatırım ile Netlog Lojistik’e yapmak bizim için çok özel bir yıl başlangıcı oldu” şeklinde açıkladı.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat