e
Banner


GOODYEAR en yeşil lastik firması seçildi.

Goodyear, dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinden biri olan Newsweek tarafından Amerika’nın en çevreci şirketlerinden biri seçildi.





 

good_year1.jpgDünyanın en büyük lastik üreticilerinden Goodyear, Newsweek Dergisi’nin her sene Amerika’nın en büyük 500 şirketi arasından yapmış olduğu Yeşil Sıralama’da “Green Rankings” geçen seneye göre 178 sıra yükselerek sürdürülebilirlik ve çevresel performans konusunda büyük bir başarı elde etti.

Newsweek Dergisi, çevresel ayak izi, “çevresel” yönetim ve raporlamada şeffaflık gibi etmenleri içeren bir sıralama ile en büyük 500 ABD şirketini belirledi.  Derginin 2012 yılına ait en büyük 500 ABD şirketi sıralamasında Goodyear, 2011 yılında 252. sırada iken 2012’de 74. sıraya yükseldi. Goodyear, Newsweek’in “Green Rankings” değerlendirmesinde derece alan tek lastik üreticisi oldu.

 

“Goodyear, 53 adet fabrikasından dünyanın hiçbir yerindeki atık gömme alanına atık göndermemiştir”

Sürdürülebilirlik ve çevresel performans alanlarında gelişmeye odaklanan Goodyear, atık gömme alanlarına gönderilen üretim atıklarını ortadan kaldırdı ve çözücülerin kullanımını önemli ölçüde azalttı. 2008 yılından bu yana Goodyear, 53 adet fabrikasından atık gömme alanlarına üretim atığı göndermemiştir. Goodyear’ın çözücü kullanımını ortadan kaldırma ve buna bağlı olarak salınımları azaltma konusunda şirket çapındaki çabaları, 2007 yılında bu yana çözücülerin kullanımında yüzde 56’lık bir düşüş sağlamıştır.

Buna paralel olarak Goodyear, yakın zamanda dünya çapında büyük şirketlerin sera gazı salımlarını takip eden ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olan Karbon Saydamlık Projesi’ne (CDP) göre çevresel puanını artırmıştır. Goodyear, 2011 yılındaki yüzde 69’luk oranını bu yıl yüzde 81’e yükseltmeyi başarmıştır.

 

“Goodyear’ın ortak değerlerinden biri çevre ve topluma verdiği önemdir.”

Goodyear Ürün Kalite ve Teknolojisi Başkan Yardımcısı Don Stanley, “Goodyear’ın ortak değerlerinden biri çevre ve topluma verdiği önemdir. Çevresel programlara ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığımız, bizim için ana değerimizi yansıtmaktadır. Bu bağlılığın meyvelerini almaktayız ve sürdürülebilirlik hedeflerimiz, programlarımız ve bu konuda başardıklarımızı paylaşmaya devam edeceğiz,” dedi.

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat